Header

Wednesday, May 06, 2009

Tangan yg Menghayun Buaian....


Ini adalah toy avin damia. Toy ini adlh amat bagus pd firasat bonda n walid avin damia sbb tuh ler mereka membelinya walaupun harganya boleh tahan gak ler.

Nape weols ckp bagus coz dia leh merangsang minda anak² kita lah ofkoz kan. But kali nih motif n3 nih bukan nak elaborate psl keistimewaan toy nih but nak stori mori bab yg lain. Ok meh baca meh

Ok toys nih dah lama dah rosak, dia dah xkuar suara dah bila ditekan² tuh. Dah lama gak ler bonda avin damia dok mintak walid avin damia cek kan...yelah mana lah tau kot bateri dah weak ke kan or dah tak betul kedudukan ke coz almaklum lah avin damia kan agak kasar ngan toy tuh kdg² dihempas² kannya tak pun dibaling²nya.

Tapi walid avin damia cam biasa lah, tak cek pun terus jer ckp ala bendalah tuh dah rosak buang jelah dah xleh pakai dah...beli baru jer....lebih kurang gitu lah ayat nak melepaskan diri walid avin damia as usual.

Satu hari di hari cuti yg panjang, bonda avin damia dok melayan avin damia main² ngan toys dia yg lain. Tetiba bonda dia terpandang ler avin damia mendekati bendalah kat atas nih then dia dok belek² dok tekan² (cam biasa dia mmg teruja ngan benda tu)...then bila dia nmpk bonda dia tgk dia cepat jer dia angkat toy tuh n bawak kat bonda dia pastu mulut dia dok potpepot.

Bonda dia tak phm bijik butir nye but bonda dia agak mcm avin damia dok ngadu ler napa toy dia yg nih dah tak kuar suara macam dulu² lagi dah. Tetiba jer hati ibu bonda dia tersentuh n tersentap...lalu cuba lagi mengadu kat walid avin damia sekali lagi mintak tolong tgk² kan but walid avin damia cam biasa bila mata dah dok ralit menonton tv tuh kan...dia wat derrrk jerla

So bonda avin damia pun apa lagi, malas nak pk² panjang gi amik tools box n terus bersiap sedia. Memula bukak skru cek bateri tapi xde apa cuba try tukar bateri baru (time nih walid avin damia dah start tercabar kot....cepat jer dia offer nak gi amik bateri baru) pun xde kesan gak so bonda avin damia pun wat keputusan drastik untuk bukak badan toys tuh.

bukak skru lepas dah cek bateri xde perper pun

sampai terburai camni...baru ler bonda dia tau sebab apa

ada salah satu wayar yg dah tercabut rupanya

haaa wayar yg nih ler..patutnya dia kena pateri but bonda damia jer lilitkan kan je ketat²


So agak² uols berjaya tak operasi bonda damia tuh????

Sila berbangga ye uols kerana bonda avin damia mampu membuatkan avin damia tersenyum n happy kembali kerana dapat bermain² semula ngan toy dia tuh. Makannya walid avin damia dapat ler menyelamatkan poket dia untuk membeli toy baru untuk avin damia.

So sapa kata perempuan tak mampu buat semua nih??????

Tangan yg menghayun buaian itu mampu melakukan apa saja....ok?????

N if uols nak tau...........itu ler dia masviona

Dia mmg tak suka menyusahkan org n dia mmg suka berdikari sejak dari kecik lagi......betul3x silah percaya....:)




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

mylife said...

wah! untung walid avin damia kan... kalau tak, over bajet bulan tuh... hiks

ains said...

wah..... sy berbangga juga... hehehehhee

CuTeMiUt78 said...

yup..berbangga gak kan..pesanan utk semua2 kaum bapa2.. jgn ingat tgn ni asyik nak hayun buaian je.. :D

tuberose78 said...

chaiyok.. chaiyok!! go girl power!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!