Header

Wednesday, May 13, 2009

TERKUBURKAH Angananku...My Wish List... ??

Inilah dia cerita sedih...
Lahir dari hati seorang AKU...

Sedari kecil AKU mmg amat meminati dunia permotoran...
tp bukan la minat sampai nak ke arah hardcore...
just minat...
minat yang sampai ke tahap utk memiliki sebuah jentera dua roda berkuasa tinggi..

dedulu AKU masih igt lagi sewaktu AKU masih kecil..
Zaman di mana pertandingan Moto GP merupakan pertandingan yang mendapat sambutan hangat...
zaman dimana Moto GP still ada lagi kategori racing moto yang ada kelendan tu..
ala.. yang sorang tu tukang bawak, kelendan tukang kasik balance...
hahaha..

AKU amat fanatik ketika itu..
waktu siaran pulak time tu selalunya lewat malam...
so AKU selalu setkan kat video recorder timer...
keesokan harinya leh tgk ulangan...
best gille AKU rasa time tu...

tp itu dulu..
semuanye AKU pendam sehingga dewasa...
AKU tanamkan niat di suatu hari kelak AKU ingin memiliki jentera dua roda macam tu...

KINI...
angan² AKU sewaktu kecil dulu masih belum dapat dipenuhi...
entah mengapa, sentiasa ada keperluan lain yang perlu dipenuhi berbanding dgn kehendak yg lahir dari zaman kanak² ni...

TETAPI...
kini situasi telah berubah...
situasi kini telah menjadikan kehendak bertukar kepada keperluan...
tempat paking kat tpt keje aku skrg ni dah semakin susah...
tpt yg selalu dijadikan tpt paking dah ditutup..
tinggal lagi 1 bangunan yg disediakan khas sbg ruang paking..
sekali msuk rm4...
tu pun penuh sentiasa.. nasib² baik leh la dapat paking situ..
so AKU rasa ada advantagenya jika motor dijadikan sbg kenderaan rasmi untuk ke tempat keje...
tol jimat n paking pun mudah..

ermmm...

tp ongkosnya tiadaaaaaaa..............

camnaaaa.............


hua hua hua hua........

ku pendamkan jua hasrat ku ini.......
untuk ke sekian kali.........

isk isk isk....

-AKU yang layu di persisir pantai-

kawasaki ninja 250... nombor 1 dalam senarai AKU

naza blade 250R.. tak dapat Ninja, yg ni pun best!!!



*sesapa ada yang nak sponsor ke? yamaha? honda? kawasaki? meh la sponsor AKU...

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

15 Comments Uols:

mummYaeesh said...

pesstt.larat ke nak bwk ni mas oiii??
takyah yg besar2 beli scooter jerk da cute da!hik3

tini said...

amboi...taste dia.....motorbike aje... tak yah lah beli motor besar-besar ...makan space jugak ni.. beli kapcai jer...lagipun.. motor ni berisiko tinggi untuk hilang ... kalo hilang nangis tak dak lagu ko...

SiS-lin said...

tumpang lalu sat...vroooommmmmmm
hehehe...x pe le PS..rezki tu ada je di mana2..kene le usaha & byk2 bersabar..mana le tau sok2 dpt durian runtuh kan,kan?

ummi humaira said...

kalu untuk g keje . beli moto kecik2 je dik oii , nnti ramai peminat ngintai , payah lak . hubby akak pun bw moto g keje . senang katanya.

syanis said...

heheheh moto mainan leh la sponsor.... wat bg main avin damia.. hehehhe

aRe_uDear said...

mak aiii nak yg besor jerw.. leh bawak ker tuh wakakkakakaaaa

ArELeEz said...

sponsor gambar, bley kah?? ahaks2.. ya ampon..! ;P

prebetsabu said...

KEINGINANKU TETAP TIDAK KESAMPAIAN LA CAMNI.........................


WAAAA WAAAA.... <-larik2 anak sambil nangis balik umah...

lily lotus said...

tu dia...apepun berhati2 dijalanraya...ngeh ngehh ngehhh

masviona said...

uhuksss.....satu jer pesanan maut saya buat prebetsabu..uhukss

Jika betul nak kan support mv untuk beli motorbike nih silalah (just leh ckp silalah....malas dah nak paksa) hentikan tabiat merokok anda coz dari situ dah ada duit lebih untuk simpan wat beli motor kan paling koman lepas kot duit nak isi minyak moto tuh tetiap bulan

Jika terasa rokok tuh lagi penting makanya silalah pilih satu antara dua...uhukss

pilihlah dengan bijak

nURmALa mAZLan said...

perggghhhhh!!!!
besar nyer selera akak..
wakakakaka~

IeDa said...

kih..kih..pesanan maut dari mas tuk prebetsabu..hehehe..antara 2..wohooo..wohoo..
Weols nk sponsor keychain honda leh???heheheh

tini said...

La..merokok balik ke PS ni...dulu beria-ia kata nak berenti merokok. siap ada counting kat tepi blog mv ni berapa hari , berapa jam , berapa saat dah berenti merokok...eh..ke aku tgk blog saper ek ???

tuberose78 said...

kah.. kah.. kah..
bagus mas! satu tindakan yang baik.. pilih la antara dua.. hohhoho..

mummy Darin said...

PB, ada org nak jual motor tu (Ninja 250 tuh) tau, tapi kaler biru, nak ker? dia baru pakai 2 bulan.. dalam 16K - 18K, cuma dia nak cash... camner? ok ker?

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!