Header

Friday, May 08, 2009

XOXO.....fom MV.com

Dah lama actually aku dok tertanya² apa kah makna n ertinya term yg satu nih. Selalu sgt nmpk org dok guna kan but aku tak tau ler plak meaning dia apa benda kan.

Bukan setakat tak tau maksud dia sebutan dia pun aku main sebut sndrik jer....huhuhu. Tanya mr google bergerak aku pun dia ckp dia pun tak tau (mr google bergerak aku adlh prebetsabu lah....ahaksss)

Maka semalam elok² tgh on lappy pastu avin damia pun dok ralit wat keje dia makanya aku pun ada masa terluang lah nak menggoogling term tuh kan.

Owh uols nak tau ek term apa yg aku dok cari maksudnya tuh. Ni hah term nh XOXO. Ha mmg ler pun term tuh ler yg aku dok sebuk² cari maknanya semalam.

Sebutan dia macam mana ek??? aku main sebut jer zozo betul ke ek???? (sapa yg tau sila bitau....huhuhu). So aku rasa pencarian aku mcm dah berjaya dah la, baru ku tau maksudnya apa.

Aku bukan apa aku jenis manusia yg tak suka main nak wat or nak sebut jer sesuatu benda tuh tanpa aku tau maksud n makna yg terselindung dibelakangnya. Aku bukan macam sesetengah anak muda kita zaman sekarang nih yg suka mengikut jer sesuatu benda tuh bila org tanya apa maksudnya semua geleng kepala tak tau makna nye selalunya budaya yg tak elok dari barat lah.

So semalam baru aku tau yg maksud XOXO adalah simbol untuk hugs and kisses dan juga love and kisses dan biasanya digunakan untuk mengekpresikan perasaan gembira kita ataupun sbg tanda persahabatan dan selalunya ditulis sbg penutup surat, email ataupun dihujung text dlm sms.

Wah best gak maksud dia ek...patutlah semua org dok guna term nih....pasni aku pun nak guna gak ler...hehehe

So aku nak tulis camni lah xoxo untuk semua readers mv.com......mmmuuuaahhhh cemolot sket...ahaksss (oooopsss!!! xleh² coz ada gak readers mv.com nih laki kan) kang moncong lak prebetsabu tuh...huhu (jgn mare b gurau ajer deh)...hikss

If uols nak tau details tgk sini ok ataupun kat sini jugak boleh.

Ok XOXO all form CEO mv.com.....hehehe



Author's note: Ini n3 aku xde picca lak hari nih ek...hehehe

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

neezareef said...

owhh..itu ke maksud tersirat nye..ewakakakak br tau jugak!

irda said...

lor,napa tak tya irda.Irda igtkan akak dah tau....hahahah

atty's said...

kty baru tau..jugak..tq for the info..

SiS-lin said...

bende ni mmg dh lama..klu kena org2 je yg x tau..lain kita fikir lain plk org ingat kan...
XOXO 4 U....

ciare (^_^)v said...

akak ni....thats why blog saya ~Ciare's Land..XOXO~

hiks..comel lah akak ni...nape tak tanya sy awal2 :) hihihi....




XOXO, Ciare B ^__-

SuFy said...

salam, hye..hehe..sufy pon baru taw mkna XOXO tuh pas bc entri ni..ngee~ thnx

tini said...

aku tau maksud perkataan XOXO ni pun masa tengok citer Game Plan...ala yang The Rock berlakon tu...

CuTeMiUt78 said...

oh gitu ke.. baru la tau..

tuberose78 said...

ooo.. akak pon baru tau xoxo tu apamender nyer...

xoxo..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!