Header

Thursday, June 25, 2009

Ada apa dgn nama...

Yang menariknya mengenai facebook,
disamping kita leh keep in touch ngn member2 and sedara mara melalui cyber,
facebook juga menyediakan platform utk org ramai membangunkan pelbagai jenis aplikasi..

1 applikasi ni menarik perhatian aku..
Ada Apa Dengan Nama

aplikasi ni akan mengira mengikut algo mengenai ejaan nama anda, dan akan memberi gambaran tentang diri anda melalui hasil kiraan nama tu...

so ni adalah hasil yg kitorang perolehi daripada nama kitorang:

kita mulakan dgn nama CEO Mv.com, Masviona:

"Walau apa situasi pun, tuah tetap di pihakmu. Jangan lupakan mereka yang pernah membantumu.Nanti dapat gelaran Kacang Lupakan Kulit."

fuuhh... dasat... masviona mmg sentiasa betuah.. insyaallah sampai bila2.. n always stay humble ok !!

ni plak nama CTO Mv.com, Prebetsabu


"Semua orang sangka kamu ni kelakar. Memang betul pun! Meskipun sikap kelakarmu itu menggembirakan tapi berwaspadalah kerana ada seseorang dengki terhadapmu."


err.. klaka ke aku.. ada time2 aku sewel gak. tp rasanya takde la klaka.. but ada time aku dok gila loyar buruk... hmm.. ada org nak dengki? moga dijauhi...


ok tu result utk nama pena kitorang...
ni plak result utk nama sebenar Masviona:


"Kamu memang bijak berkomunikasi dengan orang lain. Bila mereka memerlukan bantuanmu, cubalah pasangkan telinga itu untuk mendengar luahan hati temanmu itu."



err.... viona bijak berkomunikasi? bagi aku, Ye dan tidak... tidak adalah kerana, viona ni jenis lambat panas enjin.. if memula kenal, dia lebih byk senyap.. but if dah lama kenal, dia ialah seorang yg petah !!! dan ye, viona ialah seorang pendengar yg setia !!


ni plak result utk nama sebenar aku:


"Hampir semua temanmu hipokrit! Tapi kamu tidak seperti mereka. Kamu sentiasa memastikan dirimu bersedia menghulurkan apa jua bantuan yang mereka perlukan."


fuuuhhh.. dasat.. hampir semua kawan2 aku hipokrit!!! pada aku, maybe jugak betul.. ramai yg aku tgk org sekeliling aku yg hopikrit ngn aku... depan aku wat bende sume baikkkkkk pijak semut pun semut tu gelak je sbb geli... tp belakang aku, mcm2 dia kutuk.... mungkin dorang tak sedar yg sbenarnya aku tau bende yg berlaku tu.. tp lantak dorang la nak hopokrit kat aku.. dosa sendiri tanggung...

tp bila aku pikir2, takut gak aku ngn tafsiran dua dua nama aku tu.. nama pena aku soh awas ada org dengki.. nama betul aku kata member2 aku ramai hipo... perrghhh... bahaya seehhh...



*hanya sekadar penuhi masa lapang.. jgn percaya 100% ngn tafsiran tu...


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

sue's blog said...

kite try gak..

" sueanne "
- Kamu suka bila menjadi tumpuan orang ramai. Jaga-jaga kerana sikap ini boleh menyinggung perasaan orang lain. Berilah peluang pada orang lain menunjukkan kemampuan mereka pula.

uiksss..hehehe

CuTeMiUt78 said...

eemmm... gitu ya.. tapi kan rasanya betul cam prebetsabu tentang nama viona tu.. sebab dah jumpa kan.. so tau la.. n ada betul gak nama prebetsabu tu.. agak unik.. n nampak cam ada fun kat situ.. tgk org pun not to serius la..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!