Header

Monday, June 22, 2009

Cadar Sutera ku

Nak tau apakah yg ada dlm bag plastik ini????

Ini adalah from Beijing wth love...ihikssss. Mcm ler xtau kan sebut jer negara china pasti ingatan kita pada sutera tdk dpt dilupakan....kan??

Sebelum aku beli benda nih aku tgk sendrik camne proses utk menghasilkan n mengumpul sutera asli sebanyak ini makanya aku rasa worth it lah kot if aku laburkan duit ke sini pun....hehehe.


Justify Fullini adalah pure silk tnpa campuran lain pun...betul² pure

blanket ini lah yg aku beli ngan harga lebih kurang 1k++ yuan kot...duit mesia dlm rm500++

dah beli blanket tuh beli ler terus cover dia.....juge diperbuat drp sutera asli n warna hijau adlh pasti.....hikss

Mau lihat cara memasangnya....senang ajer....lihat ajer nih dibawah ini...hiksss

butang yg terdpt ps setiap bucu utk diikat pd tali yg terdpt di cover

tali nih utk diikat pd butang tadi....jadinya sutera td dpt stick pd cover dia nih

bibik tgh mengikat tali td pd satu bucu...aku pula dibucu yg lain (bibik dah biasa ngan kerenah majikannya yg suka snap situ snap sini...hiksss)

lepas proses memasukkan n mengikat sudah selesai....butang lah balik...hehehe

cadar queen (plain) ini harus dibeli asing ngan harga brape yuan entah kira² 600 yuan kot (harus jugak berwarna hijau sbrnya mmg satu set pun cuma perlu dibeli asing² jer) ....satu jer yg tak best cadar nih bukan jenis yg fitted jadi agak susah lah nk pasang sbb sutera kan licin

maka inilah keadaan katil saya....fuhhh tak sabar nak tido

xleh tunjuk semua....yg nih cukup lah ekkkk....nnti xde lak privacy aku kan

Semua benda nih aku beli ngan harga totalnya dlm 2k++ yuan so bila convert duit mesia dlm RM1k++ lah.

Sesekali nak tido atas katil yg terasa ala² kemewahan gitu kan apalah salahnya....hiksss.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

ArELeEz said...

owhh.. marvellous lah! owh2.. ;P

Dee said...

wow..cantiknyer..terasa spt pengantin baru kah? wakaka..

tuberose78 said...

dapat benang sutera utk akak pon jadi lerrr... huhuhu..

masviona said...

areleez:
mmg syok sungguh ler....sejuk n nyaman jer...hehehe

musim2 panas nih kena lak ngan ekon....fuhhh best²....jadi hangat jer badan bila dok selubung dlm blanket nih...:)

dee:
ada gak terasa sket² sis....hikkk

tuberose:
benang sutera lupa lak nak beli....dah habis dah duit beli cadar nih...hiksss

saya! said...

nak cuci kena dry cleaning kah? hihi

neezareef said...

ade x korang rasa mcm maharaja ngn maharani..hiihi

pstt..nk tumpang iklan
vote for afiq kay!

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html
A0018

TQ

MaMa aYiN_FaSHa said...

Hohohoho..cam la bibik weols..kenkadang tu sampai di yg tya.."Bu, ini x mahu ka diambil gambar"..heheheh..
Majikan nya gila blog...
Cantik arr mas..terasa tak cam mlm pertama ..ceewaahhhhh...

mummYaeesh said...

persstt tgk jek pun da rasa nyaman..bleh tumpang tdo tak?errkk!

anne_nurqaseh said...

beshhh nyer..dpt gak gi negara org..
beshh nye tdo atas sutera.. sure xbgun..hihih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!