Header

Thursday, June 25, 2009

Dah nak RAYA dah weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Weh korang semua sedar tak ni...

skrg dah masuk area penghujung bulan Jun...
4-5 hari lagi dah masuk july...
pastu masuk august..
pejam celik pejam celik, masuk sept lak..

korang sedar tak Ramadhan n Syawal tak bape lama je lagi..
camna persiapan??

Puasa yg lobang2 tu dah hbs ganti? (especially pompuan la........... hahahha)
bajet dah prepare utk raya?... baju baru, perbelanjaan toll minyak servis kereta, duit angpow, kueh mueh, hiasan umah (huuiihh byknye nak pakai utk raya kan !!!)

if belom terpikir lagi bab2 tu sume, aku bagi pihak Mv.com nak mintak mengingatkan diri kami sendiri and korang prepare la sesiap dari skrg..
kang nnti kelam kabut..
duti tak cukup la..
masa tak cukup la..
tak sempat pikir tema raya la..
itu la ini la..

so leh la prepare dari skrg kan..
kan gaji bulan ni pun if gomen dah dpt pun.. if private, maybe dalam dua tiga hari lagi gaji la kan..
so dari duit gaji tu, korang reserve la utk persiapan raya..
utk beli baju ke..

weols kat Mv.com ni mmg dah bercadang nak beli persiapan baju raya awal sikit..
malas nak berasak2 time bulan puasa nnti... (kan viona dh bgtau, aku tak suke crowded2 sgt.. rimas sbb aku kuat peluh.. huhuhu)
lgpun time puasa karang badan letih..
panas lak tu cuaca kang..
mau mood nak membeli pun terbantut..

so kitorang punya style, better beli sebelum puasa

tp tu semua terpulang pd cara masing2 la..
maybe ada lagi suke beli time puasa..
baru ada feel raya kot..
huhuhuhu...
and maybe time nak raya nnti dorang jual murah2 kot..
and maybe design lagi pelbagai kot...
tak kesah la..
mcm2 manapun, harap korang jgn terleka..
kang sedar2 je lagi berapa hari nak raya, tak sempat prepare...

leh la kot mula riki2 kain ela n carik tailor..
jgn tunggu bulan posa kang tailor tak amik tempahan lagi korang jahit la sendirik hahahaha


MARI KITA BERSIAP SEDIA PERSIAPAN RAYA....
1- BAJET SHOPPING RAYA (KAIN ELA, TAILOR, SONGKOK, KASUT, BAJU ANAK ETC ETC)
2- BAJET SERVIS KETE
3- BAJET MINYAK N TOLL BALIK KAMPUNG N JALAN2 UMAH SEDARA MARA
4- BAJET DUIT SAGUHATI RAYA UTK ANAK2
5- BAJET PERSIAPAN UMAH (CAT DINDING, PAGAR ETC)
7- BAJET KUIH MUIH RAYA
8- PUASA GANTI PERLU DISEMPURNAKAN SEGERA


lagi? ada yg korang leh tambah?

Aku cukup suke ngn kata² ni.. & nak kongsi ngn korang sume:-

Gagal merancang ialah merancang utk gagal....

renung²kan, dan seamat ber prepare raya ... !!!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

kami mmg shopping sblm pose hehehe...senang dan x letih bila bawak anak2

nURmALa mAZLan said...

adeh kak..
kita ni tgh dok mengangganti puasa nih..ahahaha~ hari ni hari ke-4

masviona said...

Ms.Lilies:
weols pun selalunya mcm tuh gak....start shopping before puasa... tp smpai ke dekat² nak raya still byk lagi barang yg ingin dibeli....huhuhu...camne tuh????


nurmala:
bagus²....akak pun dah nak kena start dah nih....huhuhu

wah mala best ler thn nih puasa n raya pertama...bergelar isteri mesti tak saba kan...hiksss

syanis said...

puasa g 4 hari.... x banyak dah..... kain ela dah beli sket sket... takat ni ada 2 lai... yng sedondon belum beli lagi....

baju raya anak sblm puasa... sama la.. biasa baju baju ni di beli sblm puasa... sbb masa puasa x larat la nak jenjlan... tapi x tau la thn ni lot tetiba nak berubah angin nak soping bln posa lak...

tini said...

huhuuhu...semua yg dalam list tu belum aku laksanakan ... ada rezeki , ada lah.. tak der rezeki... buat macam biasa ..yg penting puasa ganti dan baju utk anak2 aku akan siapkan....

CuTeMiUt78 said...

ha'ah betul tu.. kami pun tgh planning utk bajet raya nnti..

irda said...

bajet duit raya utk adikmu di penang ni jgn dilupa plak yek bro n sis!kuikuikui....

ni tgh dok mengganti pose,br hari kedua ganti pose!!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!