Header

Monday, June 08, 2009

Dokumentari Beijing - Part 13 Urut Kaki

Dah penat jejalan selama beberapa ari ni...

merentas tianmen square, forbidden city, great wall dan juga summer palace...

so now ialah aktviti mengurut kaki...



di perkarangan tpt urut kaki...
sbenarnya tpt ni ialah tpt ubat2 herba...

byk pokok2 yg mejoritinya ialah pokok herba ada sini..


peace...

huuhuh..
muka hepi nak urut kaki...

ohh.. urut kaki ini adalah free..
tp biasa la mana ada free 100%..
kos nya ialah kitorang kene tahan telinga dorang dok promote ubat2 herba dorang..

kuatkan benteng pertahanan...
buat bodooo je dorang promote...




memula diorang bg kita rendam kaki dalam air herba dorang..
katanya campuran ganoderma, ginseng n beratus2 akakr kayu...

air tu amat panas !!!!

itu ialah kaki CEO Mv.com masvioan..



ni plak kaki aku..
panas.. aku celup kejap pastu naikkan balik kaki...

gille panas...


lps dah seminit dua, nekad je..
rendm je kaki dalam air tu..

memula mmg la ras pedih panas..
lama2 syiookk lak..



viona menikmati rendaman kaki..



muka feel aku menikmati kaki rendam...



lps dah rendam, sementara tunggu tukang urut sampai...

time ni dorang dok bebel lagi promote ubat herba dorang..
kitorang just senyum n teruuuus senyuummm je....



yeay..
di urut
di urut
di urut....

syioookkk...



time tukang urut ni tgh urut,
promoter tu agaknya dah takleh blah ngn kitorang..
dok promote itu ini but kitoang wat bodooo je..

so masuklah seorang "profesor" katanya..
dia leh tgk kita sakit apa thru tapak tgn..

aku hulur tapak tgn..
dia tanya parents aku ada tak sakit darah tinggi n diabetis..
aku kata takde..

dia kata aku bakal sakit tu..
dia soh pakai ubat dia..

dan sekali lagi aku hanya senyuuuuuuuuuuuuummm...


itu ialah ganoderma....


manakala ini ialah ginseng.......



kat luar tpt urut kaki...
best lps urut...
ras ingan kembali..

lenguh2 pun ilang..




sesi bergambar bersama Pak Meng (driver) ngn Afida (tour guide)..



lps dah syiokk berurut kaki,
kitorang dibawa plak ke kedai perhiasan...
kedai jewelry

kata afida, tokey kedai ni adalah orang malaysia...
dia dulu sonsor kaukau utk beijng olimpik aritu..
so gomen dorang wajibkan semua package tour supaya melawat kedai dia...

tapi aku meluat kat kedai ni..

dorang pandai berlakon...

memula dorang kata igtkan kitorang ni dari sri lanka..
sbb kulit gelap (yo yo ooo je la.. tektik)..

bila kata kitorang dari malaysia,
bulat2 mata staff dorang tu...

"waahhh.. my boss is also from malaysia.. if he knows that u guys are here, he will be gladly to see u! i'll check if he's around.. most of the time he's not here..."

selang 2 mint, mai la sorang mamat ni...
dia kata dia berasal dari malaysia...
dia kata dia bangga sekali sbb ada tourist from malaysia lawat kedai dia..
sbb katanya amat jarang tourist malaysia mai kedai dia..
so dia kasik diskaun 30% kat barang2 dia..


tuihhhhhh !!!
mcm la aku tak wat research sblm mai bejing ni...
dah mmg gomen dia wajibkan pun tour agent soh bawak mai sini...

pastu bila kiorang takmo beli,
dan dan tu mamat tu datang semula...
and bgtau dia tambah lagi diskaun !!!

tp oleh kerana aku dah takde mood nak tgk2 tpt ni lagi sbb dah meluat ngn lakonan dorang,
so kitorang blah je ngn tgn kosong..

tp barang2 sini cantik2..
cuma aku meluat tgk dorang berlakon n mcm nak perbodohkan kitorang je..
dah mcm style gores n menang je..

kedai ni dekat ngn area stadium sarang burung tu ye......



vioan tgh tgk batu sphire rasanya tu...


sebelum blah, sempat lagi bergambar....



padan muka kedai ni...
if dorang tak berlakon, rasanya mau jugak spent lebih masa kat sini..

tp sbb byk sgt lakonan konon2 over excited sbb org mesia mai kedai dia, terus spoilt mood kitorang...


sekian n3 episod 13 Urut kaki...

err.. ada lagi ke episod2 lain?



huhuuh..

ada lagi ok!

episod 14 mengenai pengalamn shopping barang2 yg murah2 kat YaShow Market !!!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

tuberose78 said...

masa kat hatyai akak buat urut satu badan, rm24 hinggit ajer selama 2 jam hokkaayyy..!! spesel servoce, siap dtg bilik lagi...
murah giller nak mampus.. nak pegi lagi rasanyer.. sedap giller dia urut sampai shawal tertido berkeroh2.. hahahaha...

kat mesia, urut kaki 10 minit pon dah 20 hinggit!

~zuraiwan~ said...

aaa best kan kena urut...diorg kt sana laki urut kan..kite dl masa g Shanghai depa bg sponspor urut kaki...lega..lps duk jln2 sgt..

sHaRk~kEyRa said...

same laaa..
ade ke ckp ktorg dr sri lanka.
pandai ek dorg pura-pura.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!