Header

Tuesday, June 09, 2009

Dokumentari Beijing - Part 15 Tianjin & KL

Fuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhh...

akhirnya...

LAST EPISODE UTK DOKUMENTARI BEIJING............

klu perasan, kat bar belah kiri tu pun aku dah compile sume episod beijing...

huhuuh..

so last episod ni aku citer pasal Bandar Tianjin..
untungnye naik Air Asia ni, sbb dia takde flight ke beijing direct..

eh napa lak untung?
ye la untung la sbb korang dapat lawat 2 bandar.. bandar tianjin n bandar beijing...
if MAS, direct ke beijing je....

hari last kitorang kat china...
flight petang..

so pagi tu, program melawat bandar tianjin la..


masa checkout hotel long ding hua di beijing...
masa pergi, 2 beg je..
balik, haa kroang tgk la sendiri beg tu beranak2...

ni sume gara2 si YaShow Market tu la..
ahhaha..


mujur la kitorang berdua je dalam group tour ni...
kalau tak, mmg tak muat la van tu...

barang ktiorang berdua je pun dah sendat dah van tu..


perjalanan ke tianjin amik masa dalam sejam setengah...

dah sampai tianjin..........

Tianjin ni merupakan bandar yg dibangunkan utk perindustrian...
tak sesibuk Beijing...
but bangunan leh tahan gak sini..
tinggi2 belaka..





lampu isyarat kat tianjin ni menarik perhatian aku...

kat mesia aku tak nampak lagi...
pakai LED..

if kat mesia, ada 1 box lg utk countdown lampu nak tukarmerah ke ijau n vice versa kan?
kat sini, lain sikit..
if lampu tu ijau, dia akan display full..
pastu sedikit demi sedikit dia akan berkurangan...
kiranya countdown utk tukar ke merah la..

huhuuh..
canggih n kreatif la bg aku..


ada jugak eye on tianjin....
besar mcm eye on malaysia kot...


kitorang dibawa ke sebuah tpt ni kat tianjin..
dia mcm kompleks jual makanan...
byk jual daun2 teh n makanan tak HALAL...



cuba tk muka viona dalam gambar ni mcm pelik sikit kan?

sbenarnya dia baru nak termuntah gara2 dia masuk toilet kat situ..
busuk ya amat..
dari luar dah bole bau...


melihat2 daun teh...

mcm2 jenis ada..



antara makanan pelik2 yg dorang jual...

geli gak tgk...



siput babi tu masih hidup tau..

siap berjalan2 lagi..



menu paling glamer dorang..

kepompong ulat...


hah !!!!

amik kau!!!

katak puru pun dorang belasah makan...




lepas tu kitorang lunch...

lps lunch di bawak ke Culture Village Tianjin...

bangunan situ adalah bangunan baru yg di reka meniru design bangunan lama..








sempat lagi shopping last kopek......

perabih baki duit china yang ada..
dah alang2 kan...


kiranya culture city ni barang2 dia mcm kat central market kl la..
byk hasil seni..

ok..
masa utk ucapkan selamat tinggal pada Beijing n Tianjin...
overall, pengalaman pegi ke china ni amat best..
byk belajar n tgk budaya asing..
n byk gak perabih duit beli itu ini haha..

lps ni kene mula menyimpan semula................... adoiiiiiiiiiiiii..


pose last sebelum boarding kat airport tianjin.

next vacation ke mana?
kita jelajah negara mat salleh plak ke?????

nnti la survey2 plak..
n paling penting, kompolllll duit lagiiiiiiiiiiiikkkk yeay..


SEKIAN DOKUMENTARI PENGALAMAN DI BEIJING TEAM MV.COM...

semoga byk info yg dpt dikongsi bersama...


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

atty's said...

mak aii..byk tol beg ha..pegi 2 bank.balik.satu kilang bag bawak ar..takpe.janji puas atikan..

rasp said...

mmg beranak pinak tul beg2 tu :D
eeeeaauuuwww geli tgk katak tu :S

Dee said...

wui..gelinyer tgk benda2 tu..wah..sakan soping ek..

MaMa aYiN_FaSHa said...

mak aiii...mentah2 ha..dia jual siput babi ngan katak tue...kalau ieda compom dah mun2 2 3 kali..nk abih lalu jln tue

mummYaeesh said...

wah ada beg lv lar...
bila la kita nak bersua ni??sok malam free tak..org p amik fm yg ku kirim tu..woohoo

Aspalela said...

Akhirnya aspa juga dpt menghabiskan membaca N3 menjelajah ke Beijing & Tianjin ini...

Wow!! best nyer...

Dpt bace episod ke episod pon sudah amat teruja..ini kan pula pergi melihat sdri tpt tu.... :D

Alhamdulillah la yea....selamat kembali ke tanah air....(dah seminggu pon ekk???)

Anonymous said...

Salam,
Bleh tnya harga iphone yg dibeli ittew. Adakah masih bole guna sekembali ke negara tumpah darah ku?
Ada tips selain tolak 80% - utk harga buka.

TIA

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!