Header

Thursday, June 04, 2009

Dokumentari Beijing - Part 2 Jalan² Suka²

Lepas kitorang dah checkin, dalam kol 7++pm gitu..
takkan nak lepak2 kat bilik je kan... apa kes lak kan..

dah mai jauh2 tpt org, nak lepak bilik lak..

so kitorang pun jalan2 la kat area sekitar hotel ni..

walaupun penat, viona tetap ceria sbb mmg hobi dia ialah bersiar2 jalan2.. huhuhuuh..

nasib baik hotel ni kira letaknya mmg kat town la..
so byk la tpt2 leh tgk2 ni..

sekitar hotel ni byk tpt makan..
kira macam gerai2 gitu..
tp of course tak halal lah..

nah ni antara makanan yg disajikan.


err.. aku tak sure la plak.. tu kepala ayam ke kepala itik... hsh hish hish.. .... ....

antara juadah Yong Tau Fu dorang.. errr.... errr..... err...

suka benar dorang makan makanan camni kan? dia rebus tu masak betul ke daging2 tu nnti.....

viona pose dari jauh je.. takut nak pi dekat2... geli... and bau2 makanan tu kurang enak sangat !!!

kat area tu jugak ada org jual² kat kaki lima..
dah macam uptown lak aku tgk..
mcam masjid india zaman dedulu pun ye gak..
but now masjid india dah ada kompleks baza dah..
dah takde org jual2 pakai bentang kain mcm kat tpt ni...

ramai local beli belah sini gak....

huuhuh.. keychain bentuk roti.. bukan sekadar bentuk mcm roti, tp ada bau roti jugak tau !!!


apa yg viona pilih tu.. gigih betul.....

ooo.. dia terbekenan ngn cermin ni plak.. ye la kan.. pompuan mmg tak lekang ngn cermin... takpe v... v dah cukp cantik dah..
uhuhuh...

dah penat jalan2...
kitorang main redah je..
ada la kitorang jalan kaki dalam 500meter..
then cadang nak ptah balik sbb dah gelap..
sekali ternampak lak mcm ada pasaraya..

so kitorang pi singgah sat...
nak carik buah2an..
leh kunyah2 dalam bilik hotel nnti...


1 bende baru yg kitorang belajar...
kat beijing ni, pasaraya dorang akan caj plastik..
huhuhu dorang caj 2yuan utk sehelai plastik...
huhuh..

patutla ktorang tgk ramai local sini yg pegang je brg2 yg dorang beli lps bayar..
rupanya kene bayar..

maybe ni usaha kerajaan china utk kurangkan penggunaan plastik yg mencemarkan..
klu kat mesia wat camni gak, sure carrefour n tesco leh jimat plastik hahaha..


sekian Dokumentari Beijing - Part 2 Jalan² Suka²

episod lain2 dokumentari pasal visit ke Forbidden City, Summer Palace, great Wall etc etc bakal menjelma tak lama lagi plak...

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

12 Comments Uols:

~ eila'z ~ said...

wah best nyer gi jln2, banyak ker shoping kat saner...

neezareef said...

makkkkkkkk
sate kepala itiiikkk...

masviona said...

eilaz:
best²....saya mmg suke travel....huhuhu...soping best giler....heaven.....:)

neezareef:
huhuhu....giler tau neeza tgk sate tuh...uhukss

Dee said...

mv..keychain roti tu dh ada kat sini..byk..tp itu sate ar..ayoyo..byk geli owh..tgk pun nk muntah..

rasp said...

geli geleman i tgk yong tou foo tu..eeee...
bestnye gi travel...i loike..tak sabar nak dgr stori mori lagiks..

prebetsabu said...

Dee: oooo keychain tu dah belambak kat mesia ek.. sib baik tak beli.. rege lebih kuang 10yuan kot.. kira dlm rm5...

rasp: huhuuh.. tu baru tgk.. lom bau lagi tu mknn dorang yg tgh rebus tu.. aiiyoo... mmg syiokk jenjalan tpt org.. n3² lain akan disechedule.. ada byk episod.... tajut korang jemu je..

huuhuh tapi biarlah korang jemu pun.. janji kitorang abadikan kenangan kat Mv.com ni.. huuhu

kojah said...

ada ke utk sy kak??cam tak caye je...huhu akak dok bangi ek?ari ahad nie saya g bangi...leh la ketemu akak...

masviona said...

kojah:
ada....:)....hari ahad ek...takut akak xde kat kl je coz mlm tuh nak ke PD kalu xde aral....huhuhu....camne ek???

kojah said...

adoiii...gelinya makanan tuh...eh silappp lak kak...terlampau excited sgt...hehe ari sabtu sy g bangi...

Gieyana said...

kalau aku jd Viona dh termuntah ijau dh nengok makanan itew...hehehehe...
Bestnyer g jalan2 kan! honeymoon giteww...

mummYaeesh said...

eee geli..kepala ayam kot tu!

bestnye ala2 pasar karat kat singapore gitew..mesti v rambang mata!

prebetsabu said...

Kojah & giyana: mmg ada insiden viona nak termuntah.. tp bukan pasal makanan dia nak termuntah.. nnti kita citer dalam episod² yg akan datang.. huhuuh... ngeri ok!!!

mummyyaesh: baru kat pasar tepi jalan dah rambang.. lom lag kita cerita camna ktiorang rambang naik juling mata kat pasar YaShow.. lagi gilakkkkk

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!