Header

Friday, June 05, 2009

Dokumentari Beijing - Part 7 Bird Nest Stadium


dah ilang dahaga ngn teh cina dalam Episod 6....

kitorang di bawa pulak melawat stadium olimpik...
stadium bird nest ngn water cube...

perrggghh.. cun siot...

tapi sayangnya kitorang tak dpt masuk dalam stadium..
dgr kabarnya tiket utk masuk ke dalam stadium tu herga 100yuan (rm50)...
mahal gak..

tak byk yg boleh diceritakan mengenai stadium ni sbb bukan ada cerita zaman kuno pun melainkan semata2 melihat dgn mata sendiri 2 sebuah stadium modern yg cun melecun...
stadium yg digunakan utk upacara olimpik 2008 aritu.......

stadium bird nest tu adalah stadum olahraga..
juga digunakan utk upacara perasmian n penutup olimpik..

manakala stadium water cube tu plak stadium acara akuatik...
ada kolam renang je dalam tu...
tp design water cube ni sgt unik..
malam lagi cun sbb dinding dia ada lampu2 tukar2 kaler....

layan je la gambar2 ni ek..










a
r












lepas dah melihat2 stadium..
kitorng dibawak pula utk menikmati pertunjukan akrobatik...

sementara tunggu Afida beli tiket.. camho la apa lagiii !!!

sorry guys aku tak sure lak bape rege tiket dia..
lupa tanya afida..


dalam panggung nak tgk akrobatik...
tu la stage dia..

kitorang antara yg terawal sampai...
show dalam kol 540pm, kitorang sampai kol 515...
so masih kosong lagi la dalam tu...
ok la dapat duduk area depan.. !!


sementara tunggu show..
amik gambar sendiri la...
mcm2 gaya posing..
nak ilang boring.. haha

dah mula ramai.. show pun dah nak start time ni...

tp apakan daya, time show tak dibenarkan snap gamba n video..
siap ada 4-5org staff dia standby..
nampak je org nak amik gambar, dia cecepat meluru halang from amik gambar..
alahaiii..

posing ngn akrobat.... respek la ngn dorang ni badan lembut betul....

ngn akrobat laki lak...
terrer dorang ni lompat sana pusing sini...

overall, full 5 bintang from Mv.com utk show akrobat ni..
sgt2 teruja tgk dorang perform...

lps show, apa lagi.. dinner la..


ok.. sekian shj episod kali ini...

next? Episod 8 ialah berkisar Jade n Kristal... Episod 9 lak berkisar Tembok besar !!!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

JIVEBUMZ said...

bestnye pi jauh2 lihat negara org kan.. bile la turn saya plak yer..hihi

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!