Header

Friday, June 12, 2009

Gunting Rambut kat Kedai favvy MAWI WORLD

Hari nih aku patutnya half day tapi sampai skrang aku belom² balik lagi pun....huksss. Banyak lah keje yg aku nak kena settlekan dah pg tadi meeting....huhuhu.

Hari nih akan jadi half day yg terakhir kot untuk aku kat opis nih coz management opis dah wat rule baru.

HQ yg kuarkan arahan lepas nih semua staff xleh dah apply cuti half day. Semua pun kena apply cuti full day jer katanya leceh if ada cuti half day nih.

Aku lak coz dah apply cuti nih dah lama so still diberi peluang ler lepas nih no more lagi....huhuhuh. Actually n3 nih aku nak bercerita pasal semalam aku bawak adam potong rambut coz aku tgk rambut dia dah panjang lagipun next monday dah nak skolah balik kan so aku decided ler nak potong rambut dia.

Bawak ler dia ke kedai gunting mamak kat area seksyen 8 tuh coz memula nak gi hair salon kat seksyen 9. Motif utama sbb aku pun nak cuci rambut skali. Sampai² jer kedai tuh tutup lak itu yg melilau carik tempat lain lak tuh.

Prebetsabu lak tak ikut, dia ada meeting ngan supplier juge dikedai mamak so kuar umah smlam aku drop by dia dulu kat restoran mamak tuh since supplier tuh dah tungu dia kat sana dah. Memalam pun keje gak dia tuh....huhuhu bz sungguh....pastu baru ler aku hanggut semua anak² n bibik ke kedai gunting tuh.

Dah sampai kedai tuh, nampak ada 3 org lagi yg tgh tunggu turn. Ermmmm xperla tunggu jerla. Pastu sambil dok menunggu tuh mata aku melilau lah tgk² view dlm kedai tuh kan...ahaksss sekali terpandang ler gambar mcm kat bawah nih

sapa mamat botak nih ek???? mcm kenal ye tak????


Tak nampak...sat aku try kasi close up sket

haaaa....dah nampak dah!!!!!!! ....MAWI WORLD


Ghopernya kata mamak tukang gunting tuh setengah jam lepas mawi baru jer lepas gunting rambut kat sana.....ahaksss. Tokey kedai tuh ckp dlm sebulan ada lah dlm 3-4 kali mawi dtg nak trim² rambut dia kat sana.

Owwhhh gitu....ghopernya kedai gunting mamak nih kedai feveret mawi ghopernye baru ku tahu...ahaksss. Actually banyak lagi frame gambar mawi kat kedai tuh but malas lak aku nak tepek semuanya kat sini....huhuhu.

Kata mamak tukang gunting tuh lagi..... selalunya ekin dtg skali teman mawi gunting rambut but smlam mawi dtg sorang jer....aku pun percaya jerlah pastu ckp kat adam.

Adam punya xcited pastu siap ckp lagi kalu kita dtg masa mawi dtg kan......mesti best kan.....ahaksss

adam with frame gmbr mawi

in progress.....rambut adam sedang di potong

Rasanya bukan adam jer yg excited masa mamak nih dok bercerita kat aku ada lah pakcik ngan anak dia yg dok tunggu turn tuh kan. Pakcik tuh dok khusyuk jer baca paper tadi bila dgr mawi dtg kedai tuh siap tnya lagi "bila".......ahaksss.

Lepas dah siap gunting rambut adam balik terus gi amik prebetsabu dan gi lepak kedai makan lain lak coz adam merenggek lapar nak makan lak...banyak sungguh makan dak adam nih....huhuhu.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

atty's said...

penah gunting rambut fir sekali jew kt sini..

rasp said...

adam ada potensi jadik pamos amos gak aaa cam mawi tu *ihiks*

joegrimjow said...

haha
smngat mawi ni!

JIVEBUMZ said...

worldddd nampaknya kedai nie jadik pilihan mawi yer :)

mummYaeesh said...

tp skang mawi da bela rambut kan..hiks

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!