Header

Wednesday, June 17, 2009

Layan anak dara yg lasak

Semalam weols makan kat KFC yg bersebelah ngan pizza hut dekat ngan metro point tuh. Kitorg tak order anything special oun avin damia coz weols expect dia dah kenyang coz dlm kol 5.30 or 6pm dia dah siap² makan kat umah. Mmg mcm tuh pun timetable makan dia yg aku dah soh bibik ikut.

So masa weols makan nnti, dia leh layan mash potato lah kan klu ikut plan dlm pala aku nih....hiksss. Sekali dia ngengada lak nak gak makan coleslow tuh....adoyaiiii mmg ler tau bukan dia nak makan pun but main jer yg lebihnya kan.

Aku nak suapkan jangan harap lah....bukannya dikasi kat dia. Semuanya nak wat sendrik ok but smlm mmg terlebih sudah coz bukannya sekadar dia nak suap utk dia jer sampaikan kat aku n walid dia pun dia nak suapkan. If weols tak layan mmg dia tak kan habis² ler dok panggil "Alid...Alid....Bobo...bobo.. (Bonda lah tuh)"...kalu slow xperlah jugak uols..ini....penpaham sendrik jerlah nak tak nak kenalah layan dia jugak.

bukan takat nak suap kat mulut sendrik tau!!!

haaaa!!!! sabar jer lah....huhuhu


Pastu dia punya melasak kan tak yah ckp lah. Walid dia gi que nak order kan so aku bawak ler dia tunggu kat meja sesambil book meja ler. Yang dia lak tak nak duduk nak gi melasak kat walid dia aku tak kasi dia larik gi sengsorang.....huhuhu.

Terpaksa ler ahkak kejar dia...dah sampai kat walid dia bergantung lak tuh kat kaki xnak ikut aku lak....adoyaiiii. Aku dah tau motif dia sbb apa sbb dia nmpk dah ada geng ler....ada 2-3 org kekanak gak baru sampai kat situ....uhuksss.

Itu masa order belom smpai, bila makanan dah sampai lagi hazab....ahaksss. Bekas mash potato n coleslow tuh kan aku tarik ketengah sket dia tarik balik ketepi. Last² dedua jatuh ke lantai. Masa mash potato jatuh aku sabar lagi but masa coloslow yg jatuh aku start ler wat² muka n bebel² sket kat dia kan...kena ler babab sedas dua

terbabur jatuh kat lantai

pastu dia terus bebek wat² nak nangis sambil nak kuar² kan air liur dari mulut (peel yg nih xtau dia dpt dari mana)


Pastu apa lagi carik Walid dia lah kengkonon nak ngadu.....sekali walid dia pun tumpang sekaki membebel kat dia.....apalagi terus nak meraung lah kan. Dah nampak mcm dia dah nak start nangis cecepat aku stop nak wat² macam nak pujuk....uhuksss

Lepas tuh bila dia dah ok balik...apalagas start balik ler dia melasak. weols dok kat area hujung² belah kanan yg dia sebok nak gi main kat chicky corner kat ujung belah kiri nunnnn haaaa. Kekdahnya dia nmpk masa aku bawak dia nak gi basuh tangan n mulut dia n baju dia yg dah comot momot tuh...adoyaiiii


Aku ajak balik xnak balik dah......huhuhu

siap nak tarik tgn walid dia soh main sama ngan dia.....sabor jerla


Last² aku amik dukung cekup wat masuk kete.....huhuhu baru ler leh balik. Kalu idak ikutkan dia tak tau ler sampai bila dia nak balik tuh.....hikss.




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

neezareef said...

lemah tul klu anak wat sepah pstu ajak blk x nak..time rasa nk...iskisk...penderaan kanak2..hiks!

fealize_eleanoer said...

hehehe...

biasala tu karenah anak..

safiya saya pon sama...

if die tau die wat salah...die yg nangis dulu mintak simpati...xpon muncungkan mulut n tunduk ke bawah...x smpi ht nk marah...hhahahaha..lg geli hati adelah!kehkhekhe!

kojah said...

layannn je la kak...hehe

MaMa aYiN_FaSHa said...

sama cam ayin gak time mkn dia yer..5.30-6.00...
Oklam tue..bagi bonda & walid dia exercise..hheheh

Mummy Dasy said...

sama... kadang kite pun naik xde mood nak makan sama

Hezesuze said...

itu baru sorang viona oiii...layan kan je ler...namapun bdk2 kan..

entah2 meroyan nak adik tak??? larikkkkkkkkk

mummYaeesh said...

hiks..dpt kubyangkan kelasakan damia..hah..da mcm abg yaeesh dok sibuk nak menyuap org!woohoo

tini said...

ku faham perasaan mu... itu baru sorang ...haku ni sakit jiwa melayan kerenah 2 orang bebudak hyperactive.... adoyaiiii.......

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!