Header

Friday, June 19, 2009

MISI: Mencari software...


Dah lebih kurang 3 bulan dah adik ipar aku merangkap sbg adik kepada masviona kawen...
maknanya dah lebih 3 bulan gak la aku tak siap2 lagi compile video kawen dia..

hihihi..
aku tukang amik gambar, viona plak masa tu jd videowoman...
viona la yg ok amik video time tu...

so dah alang2 ptg tadi lps settle keje kat site,
singgah sat la kat Billion KB...

org kata kat situ ada jual c software..
(ehemm.. cetak rompak punya laa..)

dah kebetulan nak carik software utk vb n vb.net, so aku usya gak software2 utk video editing..
sbenarrnya dah lama aku tinggalkn video editing..
masa student dulu je rajin gille godek2 wat video..
sebok wat video clip... wat montage.. wat iklan merapu..
wat video 3d animation.. berhempas pulas sampai aku belaja camna nak wat character n bone animation!! rasanya if aku teuskan, mau aku dah keje sama kompeni wat citer upin ipin tu.. ngeh3)
semua gara2 sbb minat nak edit video..

tp lama kelamaan minat tu mnghilang lak..
mungkin sbb keje editan video ni leceh n memakan masa..
ye la nak render semula video tu makan berjam jam gak masa..
tambah plak pc pun dak la power kan..
pastu masa render lak pc tu takleh kacau..
kang hang lak.. ahahah..

adobe premier...

aku dok carik la software tu td kat kedai cd tu..
tp takde la plak..

so ternampak lak software from ulead vieo studio..
sambar yg tu je la..
dulu pun dah pernah pakai dah ulead punya program ni..
user friendly n tak terlalu complicated..
sng je nak blaja pakai..
drag n drop je straight forward..

lgpon aku rs if pakai Premier, mau amik masa gak aku nak brush balik ingatan aku nak guna..
dah lama tinggal.. now sure dah premier cs4 gak kan..
time aku pakai premier ni takde lagi cs cs ni..

so lps ni sebok mngedit video lak..

huhhu..

nantikan kemunculan video pernikahan niza adik masviona di utube
hahaha..


*sayang sekali, video kawen kitorang sendiri takde dalam bentuk video.. tp rasanya raw copy ada lagi dalam hardisk lama.. nnti carik balik n leh render.. sementara ada mood nak edit vdeo ni kan.... camni la aku.. utk org, gagah gak wat.. utk diri sendiri? huhuuhuh

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

salam..
uish.. lama tak jengah sini.. dah mcm2 story mory rupanya..
eemmm pas ni nak kena baca blk smpi khatam :D

atty's said...

tak sabau nak tgk hasil keje nie..

prebetsabu said...

CUTEMIUT: tu la pasal... lama tak jengah sini kan.. maklumla org tu sebok cuti sini sana.. huhuuh.. kan kan kan..


ATTY'S: hihiih.. bukan nye nak wat gempak2 pon... ala kadar je...

tuberose78 said...

pasni leh la tulun edit video kawen akak plak.. hahahha... tapi kena carik kat maner simpan..!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!