Header

Tuesday, June 23, 2009

MV Juga Memilikinya


Now aku tak perlu jeles ngan prebetsabu lagi.....ahakss

Tak perlu jugak nak nyendeng² ngan dia lagi.....Why???

Coz aku jugak sudah mempunyai kepunyaanku sendrik.....hehehe

Apakah itu???

Actually aku dah lama dah bercadang nak memiliki mini laptop nih aleh² dia lak yg dapat dulu ......huhuhu

Ok memula camni aku menyimpan impian nak membeli ASUS model f6v24dpm green color mmg dah nyaris² dah nak beli tuh but maybe dah ditakdirkan kot aku xde jodoh ngan itu asus hijau kan masa hari aku kobar² nak gi beli tuh....duit dah bawak sesiap dah sekali xde stock lak.....if nak gak bleh tp kedai tuh bg tempoh 1 week kot baru ada stock coz nk kena order dulu.....kechiwa hatiku bukan kepalang time tuh.

If sesapa yg kenal pangai aku tau lah kan, aku if nak tuh xleh tahan dah so aku pendam je lah dulu maybe jugak sbb rege lappy tuh pun mahal melampau so aku pendam lama² dia jadi pudar gitu jer.....

Lepas tuh aku tak puas hati nak gak kaler hijau aku modified ler lappy sedia ada ngan taruk laptop skin color hijau cam kat n3 nih (sama je act.)....cun gak lah. Tapi lama kelamaan disebabkan hobi berblogging aku yg tegar menegar gak ler dlm diri nih aku sentiasa ingin lappy sentiasa ada bersama dimana saja aku berada kan, jadinya lappy yg agak sedikit bagak idak ler sesuwei ngan kehendak aku tuh.

Selalu gak aku pkai henpon nokia e66 aku tuh tuk berblogging n jugak membrowsing tp idak puas lak rasa hati coz screen henpon terlalu kecik ler even ada sedikit kelebihian mobiliti disitu yg leh dibawak kemana saya ngan senang n mudah but if dpt screen yg lebih besar n ada function yg menyerupai sebuah PC lagi ok kottt.

Makanya ats alasan tuh ler impian aku nak memiliki mini lappy semakin hari semakin menebal. Aku tau prebetsabu juga sudah lama mengimpikan benda yg sama but kerana ada keperluan lain yg lebih tinggi priority nya maka weols berdua dlm diam dedua mengambil keputusan untuk memendamkan impian itu.

Tapi satu hari tuh tetiba keinginan utk memiliki mini lappy or sekarang lebih popular ngan panggilan netbook begitu melonjak² dlm diri nih. Terus aku mengediks sesaja gatal luahkan isi hati aku utuk memiliki netbook nih kat prebetsabu

Masa aku bitau tuh prebetsabu diam jer tidak memberikan apa² komen but aku dah kenal betul ngan prebetsabu nih jauh kat sudut hati dia, dia tidak membantah coz aku tau dia pun suka if weols ada kemudahan nih.....hiksss

Pastu satu hari tetiba dia bertanya pada aku kebetulan ketika tuh aku berada di luar untuk menguruskan beberapa urusan kerja diluar. Selesai jer kerja² opis tetiba dia tnya aku nak ikut dia kuar tak ke Mid valley katanya ada benda dia nak beli.

Aku tnya ler brng personal ke barang opis????....katanya utk urusan kerja so aku kata ok saja aku leh ikut coz masa tuh pun urusan kerja dah settle. Sekali ko aku terkejut bila dia ajak aku ke pusat IT utk beli netbook rupanya.....adoyaiii tekanan aku tau....huhuhu.

Lama jugak hari tuh weols tawaf pusat IT tuh semata² nak beli netbook nih.....n akhirnya alhamdulillah netbook prebetsabu telah selamat dibeli. (masa nih ler weols kenal nick.....n baru tau ghopernya redmummy jugak beli netbook dia kat sini....huhuhu)

Balik² umah aku yg hover excited nak godek netbook prebetsabu tuh.....huhuhu...but now i have my own netbook...hikkk alhamdulillah......heheheh happy nye.


Author's note: Ingat tak n3 weekend tuh aku ada mention nak gi mv coz nak membeli sesuatu kan.....haaaaa ini ler dia....hiksss



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

Sis-Lin said...

wah tahniah..akhirnye dpt jgk le laptop tu,walaupun mini kan?jnji puasht...

masviona said...

sis-lin:
tenkiu sis....netbook nih if nak travel lappy biasa tuh leh guna² kat umah...hiksss

tuberose78 said...

nak satu jugak weiihhh...!! best.. best..

CuTeMiUt78 said...

wah.. best la kan.. untungnya.. tumpang seronok je la..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!