Header

Wednesday, June 17, 2009

Pearl Cream


Pernah dgr pasal pearl cream nih??? or krim mutiara ataupun serbuk mutiara pernah dgr tak???

Aku pernah ler dgr before this, yg serbuk mutiara nih elok lah apa lah semua tuh kan n selalunya benda² nih aku dgr pun bila gi ke kedai sensei cina ler.....diorg mmg dah lama percaya ngan mutiara nih dlm bab² kosmetik nih.

Masa aku gi Beijing ritu kan aku berkesempatan ler gi kat kilang pearl nih. Aku rasa semua tourist wajib akan dibawa ke tempat nih coz tmpt nih mmg under pemerintah China.....wajib lah kena pergi kan.

aku rembat dlm 4 kotak terus lah.....coz nnti klu sekotak jer susah lah nnti dah hbs camne kan???yg kotak kecik kat atas tuh adalah serbuk mutiara pure


So aku pun beli ler benda nih. Aku beli pearl cream jer but lepas sesi tawar menawar pujuk memujuk semua tuh aku dapat lah gak serbuk mutiara nih dlm 4 botol kecik kalu tak silap. Jadinya sekarang nih dah nak hampir 3 minggu lah kot aku pakai krim mutiara nih kat muka aku. Ada nampak cam muda² n gebu² tak muka aku nih.....hikssss.

Regenye idak ler plak aku ingt tp dlm ratus² yuan gak ler tapi rasany resit dia tuh ada aku simpan lagi.

Pearl cream nih dah diproses bersama ngan ginseng n lain² herba cina n jugak aloe vera kalu tak silap aku. Banyak ler khasiat dia selain drp bertindak sbg agen anti aging but lupa lak aku nak bukak brochure dia yg masih aku simpan tuh before type n3 nih.

Nantilah ye lenkali aku stori mori pasal bendalah nih. Tunggu lama sket...biar muka aku tegang n awet muda dulu baru lah leh nak citer panjang lebar ye tak....hiksss....skrang nih nak citer manyak pun tak sedap lah kan.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

hehehhehe...
nnt wat testimonial lak ek?

*ayu* said...

cayalah!!! pasni..prebet pakaikan tali yin la.. takot dia org tgk bini dia kang..
ahhahaaaaaa

nURmALa mAZLan said...

wah!!!! nnt cun la akak saya ni..mka mu bak mutiara di lautan..ahahaha~ nnt buat testi tau kak

Hezesuze said...

haha guna pearl cream tu..terserlah wajah keibuan mu...

neezareef said...

wah nnti adekah kulit akat cantik bak mutiara

Ms.Lilies said...

pasni gebu gebas la kan kulit hehehe

mummYaeesh said...

pernah dgr gak..in fact b4 ni pun weols pernah guna product yg base dgn serbuk mutiara!tp tak sepure yg ni kot!da tu klu abis mcmana??woohoo

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!