Header

Tuesday, June 30, 2009

Rajin Anakku Rajin

tekunnya anak bonda nih membuat cakaran....huhuhu...ahaksss

sungguh² tuh....xnak or kacau pun

tangan tulis² gak but mulut xde maknanya nak dok dendiam...hahahaha


tu semua hasil kekretifan dia...penuh satu kertas a4 tuh....layan jerlah

dan hasilnya.....lihatllah dunia hasil kerja seniku......uhuksss....itu agaknya yg damia nak bitau weols

Tak pun chantek tak bonda damia tulis ni...hiksss.

Ibu mana yg tak bangga kan....sama lah ngan aku...hiksss. Nih masa kat pavilion time tunggu wald dia tgh dok berdiskusi ngan staff sana psl pakej plan lah psl internationl roaming ler...mcm² hal lagi lah yg dia lak sebuk bila tgk walid n bonda dia pegang² kertas dia pun nak ikut sama.

Gitu ler kes dia time kat umah bila weols memasing start on lappy memasing dia pun kalut ler nak tekan² sama bila weols ckp "xleh bonda n walid tgh work" so dia pun cepat² ler kuarkan book dia n start lah membebel (kengkonon membaca ler) tak lama pastu siap ler tarik tgn weols soh weols join dia sama sbb tuh ler kengkadang weols termiss nak wat n3 autopublish kat umah sesiap sbb dia suka kacau...huhuhu.

Ada satu malam tuh kan time tuh prebetsabu outstation so tinggal aku n avin damia je masa nih aku sebok ler dok YM ngan walid dia pastuh dia lak bawak diri layan buku coz dok tarik tgn aku but aku ignore jer wat² tak layan pastu tak lama pastu aku tgk dia dah tertido ngan muka tersembam kat buku dia kat tangan lak ada pencil color dia....owwwhhh so sweet.

Aku cam terharu sgt smpai tak sempat nak snap picca terus sesiap betulkan tido dia....huhuhu satu jer harapan aku moga berpanjangan ler sikap rajin n sukakan buku dia nih jangan masa kecik nih jer rajin mentelaah dah besar besok pemalas lak kan.

Harapan aku moga dia dpt membesar jadi anak yg berguna kpd bangsa n negara dan jadi insan yg berakhlak mulia serta disenangi...insyaallah.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

joegrimjow said...

anak rajin ibu bahagia

*ayu* said...

aaammiiinn... aunty ayu will pray the best for damia...
:)

Dee said...

amin..dee harap2 pun berpanjangan minatnyer ngan buku...

masviona said...

joegrimjow:
betul ckp joe tuh.....bahagia akak tgk dia..:)

ayu:
aminnnn....tq ayu coz doakan damia....damia ckp syg aunty ayu...hiksss...bonda dia wakilkan lah...hehehehe

dee:
tenkiu dee...happy kan bila tgk anak2 minat buku xtau nk gambarkan camne perasaan tuh

~zuraiwan~ said...

memang rajin2 conteng ye damia tu..kekeke

CuTeMiUt78 said...

insyallah.. semoga damia rajin ngan buku ya.. heh..heh.. blh bayang kan camne dia tertido ngan buku2 n color pensel tu.. memang sweet..

lily lotus said...

alololooo comelnya good girl ni

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!