Header

Friday, July 03, 2009

Bibik Masak Makan Sampai Licin

Ni apa kes nih....picca pinggan mangkuk yg dah licin makanannya pun nak tetek kat sini ke???....ahakssss

Gini kesahnya adik² kakak² abang² ye....hiksss...ini semua adalah adalah first time bibik masak semua jenis makanan diatas n weols hanya ngapppp saja kasi licin..huhuhu

Selalunya tukang masak kat umah weols confirm ler ahkak kan xkan ler nak soh prebetsbau lak kan...avin damia dah tak masuk book lah kan....n bibik hanyalah akan tolong² sediakan bahan² n rempah ratusnya ada ajer deh...itu pun jika weols makan kat umah ler selalunya makan luar jugak coz utk weols berdua sajer bibik nih jenis tak makan malam sangat dia akan masak utk makan siang pastu petang tuh dlm kol 5.30pm or kol 6.00pm dia kan makan sekali sesambil bagi makan kat avin damia tuh kan.

Tapi malam kemarin tuh aku dah cadang nak makan umah jer coz weols mmg plan xnak kuar dah mlm tuh sebab banyak sgt urusan yg nak disettlekan kat umah jadiya mintak ler dia masakkan terus n aku cakap ikut suka dia lah nak masak apa janji ada kuah, ada lauk n ada sayur hiksss

Balik² umah tgk dia masak sup ayam siap gorengkan bawang lagi tuh pastu ayam goreng bawang besar, sayur goreng n telur dadar n tak lupa sambal kicap yg letak segala mak nenek bawang tomata tuh semua..huhuhu

Wahhh sedap jugak bibik nih masak.....sampai licin weols kerjakan....hiksss. Yang aku tak terkejut tuh menu lain tuh tak berapa nak heran sgt coz dia selalu tgk aku dok wat...yelah masa aku masak dia ada dok tolong² sekali kan yg aku terpegun tuh bila dia wat sekali sambal kicap tuh....baru 1st time dia tgk tuh but agaknya dia nih mmg dah selalu masak kot itu yg jadi senang tuh lagipun sambal kicap tuh mmg senang pun nak wat tapi mmg kena lah ngan selera weols dia masak tuh...hiksss

Yang lagi best semalam dia masak tom yam campur...sedap gak pastu petang tuh terus tanya aku camne nak wat asam pedas ala banon (aa banon tuh coz aku amik resepi mak mertua ku.....sedap sgt asam pedas dia tau). Dia ckp dia dah selalu tgk aku masak but tak berani nak cuba takut tak jadi so semalam aku pun perturunkan lah ilmu tuh yg aku pun dapat hasil cilok dari mama gak...aku tgk cara mama masak camne balik umah try ler test....uhuksss




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

neezareef said...

smpai licin korang kejakan..sure bangga si bibik itu

MaMa aYiN_FaSHa said...

Sama la cam bibik ieda skrg nih..kalau bab2 lauk pauk nk makan nasi semua dia buat sendiri..just tya nk masak apa bu???
paling ieda suka bibik buat ..sambal belacan dia..

atty's said...

wahahhaha...bangga bibik pandai masak..

len kali nak suh bibik masak bihun sup

CuTeMiUt78 said...

wah.. smpi licin gitu.. memang sedap bebenor la tu...

kojah said...

lenkali suro bibik je la masak...hahaha

masviona said...

neezareef:
itu ler pasal smpai licin...tp dia masak pun mmg sket jer ahaksss

mama ayin_fasha:
yeke ieda...baguslah kalu camtu kan

atty:
tuhler agaknya bangga dia tuh kot...alang2 bihun sup baik soto terus kan ka

cutemiut:
aah licin tuh...hiksss

kojah:
tuler lenkali soh dia jelah masak..hiksss

prebetsabu said...

alaa... v...
mana leh soh dia je masak..
nak la air tgn isteri gak..

sesekali i kita tak sempat ok je..
apapehal, v masak gak superb!!

Cik Wanie said...

hik hik hik,
comfirm bibik tersenyum saja kan bila mknan abis licin,
hik hik hik.....

tapi lagi best kalau ada masak singgang,
ayam masak kicap,
budu,
walawei,
tetiba kannnn

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!