Header

Monday, July 06, 2009

Big Apple @ Mid Valley

Semalam weols sefamili berada di pj oldtown jer dari pagi sampailah ke petang (eh pagi ke???ahaksss)......janji mmg ler pagi but sampai umah mama kat kol 11am++ (owwhhh still pagi kan...wakakaka).

Pastu dlm kol 3pm gitu weols gerak ke KL lak coz nak antar kak ina (mak ngah avin damia) ke hospital damai....dia keje semalam.

Dah alang² masa nak otw back balik umah tuh aku apalagi kan celik² mata (sah² tido dlm kete....huhuhu) jer ternampak Mid Valley....so terus ler ajak prebetsabu masuk meronda sat sajer jer windows shopping sambil carik² idea utk besday party avin damia awal bulan 8 nih kang.

Aku mmg camni, windows shopping....jenjalan sesambil tgk barang sana tgk barang sini dah leh sumbangkan idea utk aku....hikss. Pastu dah puas jenjalan tuh perut dah terbiasa minum petang kan,jadik perut dah tau masa dia....terus ajak prebetsabu makan kat big apple.


So n3 kali nih bukan nak bercerita pasal keenakan donut big apple pun....sbb nih bukannya 1st makan pun. Uols yg dah jadi pengikut setia mv.com nih konfem dah tau kan selalunya bila weols create n3 khas utk review pasal makanan semata tuh maknanya weols baru 1st time lah menerainya tuh.

Kalu dah selalu mana nak larat ahkak asyik nak wat review je kan....hiksss kali nih nak bercerita pasal keletah avin damia makan donut big apple nih.

Dia dah belajar cara baru......tak macam dulu lagi just makan apa yg kita dah bg untuk dia kan...sekarang nih....huhuhu....nak tergelak weols tgk dia makan tau

cuit memana topping yg dia suke....(hari tuh dia suka st ngan cuppacinno nih)

masuk mulut sambil isap² jari tuh

pastu jilat² jari tuh.....hiksss

pastu bila bonda n walid dia tego....dia wat muka...senyap kejap pastu ulang balik step kat ats

cuit balik...lagi...n lagi

Sampai naik botak topping tuh dia kerjakan....bonda n walid dia marah² dia wat derrrkkk jer mcm nak bitau kat weols....."alahhh biarlah dah damia suke nak wat camne kan".

Bila dah habis dia kerjakan kuih yg berlubang di tengah tuh donut² tuh leh lak dia kecoh² kat sana pasal tgn dia yg dah dirty tuh.


Bibik dia dah lap pkai tisu but still lagi melekit lekit dia rasakan coz kat sana xde lak dia sediakan sinki so pakai tisu jerlah.

Pastu leh dia tak puas hati coz tak bersih dia leh sound weols semua "eeiiii ti....ti" = "eeiii dirty...dirty"......sabor jerlah kan anak dara tuh.

still tak puas hati tuh...dok belek² lagi tangan dia tuh.


Pastu yg tak leh tahan perut weols menahan gelak petang tuh ialah bila dia tunjuk mulut dia n ckp "mot...mot" = comot....comot. skrang nih bila dia tgk cartoon my friends tiger n pooh kat channel 613 tuh kan ada time si pooh tuh minum honey dlm botol tuh kan...lepas tuh sure damia akan ckp "mot...mot"....maknanya si pooh tuh makan honey tuh comot lah....wakakaka

Aku dalam gelak tuh pun bangga ada gak coz dia paham apa yg aku ajar kat dia....aku selalu ajar dia if mulut kotor akibat makanan sebut comot n if bahagian badan lain yg kotor dek terkena or terpalit makanan ke whatsoever sebut dirty...ahaksss

Jadinya bibik dia telah menjadi mangsa dihari kejadian kerana terpaksa pergi ke kaunter nak meminta tisu lagi ahaksss......layan kan jerlah princess kecik tuh...ahakssss.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

tuberose78 said...

bestnyer..!! akak suker big apple.. mmg lagi sedap dari dunkin dunut..

masviona said...

tuberose:
kitorg lagi best tgk damia punya gelagat...hikssss

mas dedua pun suka...dedua pun sodap...hiksss

Ada Ayrissa said...

wahhh..sukanya avin damia mamam donut tuh...
selera sungguh...

atty's said...

bagus ar avin..ade idea.camne nak tau mana yg shedap..

masviona said...

ada ayrissa:
mmg suka pun adda ooiiii tp tulah dia makan pun banyak tang yg ada inti kat dlm tak pun yg ada topping tuh jer yg lebihnya

atty:
ahaksss....bijak gak dia eh....huhuhu tp tulah yg tak tahan tuh dia leh wat donno jer bila weols dok bising² kat dia...huhuhuhu

mummYaeesh said...

good girl damia..utamakan kebersihan!woohoo
terus rasa ngidam nak donut almond dgn donut durian big apple!adoyaiii..

Hezesuze said...

mmg big appler sodapppp sehingga menjilat jari...huhuhu

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh. good damia..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!