Header

Thursday, July 30, 2009

DISKUSI: Kalau dah busuk hati....

Kan??

kalau dah busuk hati,
mmg busuk la kan...

tapi..
aku sbenarnya bukan nak ajak berborak pasal busuk ati ni (walaupun mmg ramai manusia yg busuk hati... kedengki... takleh tgk org lain senang... ade je nak canang citer kat org lain)

tapi...
topik yang aku nak ajak berdiskusi untuk kali ni amat berkait rapat ngn busuk gak la..
Jom kita diskas hal yg busuk...



Kentut...
Atau dalam bahasa inggerisnya, Fart
Kentut ni ialah keadaan di mana badan kita mengeluarkan gas pengkhadaman dari anus...

Mmg kentut ni ialah proses semulajadi dalam badan manusia yang sihat.
if tak kentut, than ada something wrong la kan..?
dan jugak tak elok if kita tahan kentut kita dari dikeluarkan..

now, bayangkan situasi ni:-

Anda berada di dalam kenderaan awam yang bersesak dgn ramai penumpang yang otw nak g kerja..
sume orang masih berkeadaan segar bugar.. ye la pagi hari kan... wangiii je sume org..
sebelum kuar umah, anda telah bersarapan telur rebus yang anda dapat dari kenduri kawen aritu..
dan anda juga maklum, bahawa sudah 2 hari anda tidak menunaikan "hajat besar" aka berak lah !!
Tiba2, anda dpt rasa gelojak dalam perut memulas2..
last2 anda dah amat pasti bahawa angin pus pus anda dah nak keluar...

dapat tak bayangkan situasi tu

so isunya kat sini:-

BAGAIMANA ANDA MENGAWAL SITUASI TERSEBUT?

1-ADAKAH ANDA AKAN MELEPASKAN ANGIN PUS PUS ANDA SECARA BERHATI2 DAN PERLAHAN2? TAPI KITA SEDIA MAKLUM BAHAWA KENTUT "SILENT KILLER" ADALAH LEBIH BUSOOKKK !! DAN APABILA ORG RAMAI DAH MULA SOUND "SIAPA KENTUT TELUR NI WOIII?" BAGAIMANA REAKSI ANDA? ADAKAH ANDA BERPURA2 MENCARI SI PENGENTUT OR WAT BODOO JE?

2- SEKIRANYA ANDA TERACCIDENT (TERKENTUT KUAT) DAN BAU BUSOK YA AMAT (BAU TELUR REBUS !), BAGAIMANA REAKSI ANDA UNTUK MENGCOVERKAN DIRI?

3- SEKIRANYA ANDA TERACCIDENT (TERKENTUT KUAT) TAPI TAKDE BAU, BAGAIMANA REAKSI ANDA?

4- ATAU ANDA MENGAMBIL LANGKAH SUPAYA MEMENDAM SAHAJA KENTUT ANDA? TAK ELOK UTK KESIHATAN TAU !!

yang pasti, semua antara kita dah melalui situasi yang hampir sama yang mcm aku soh bygkan tu kan?

If aku dalam situasi kat atas tu, aku dah kompom sure if aku kentut sure busuk tahap bangkai punya (tak kira la silent killer ke, bomb nuklear ke.. mmg kentut telur rebus adalah busookkk),
so aku rela tahan kentut aku daripada aku kene maki pepagi hari tu kan...

sesekali terpaksa la tahan demi keselesaan penumpang lain..

but if aku yakin kentut aku tak busoookkkk, so aku silent killer kan aje kentut aku....
but if dalam proses nak silent killer kan kentut tu aku teraccident, aku akan wat bodoooo je laa...
yang penting time tu aku yakin kentut aku adalah tidak berbau..

hahahahhaahhaa...

Jom diskas !!!!


*mungkin ada yg malu utk komen guna ID? takpe.. sila komen guna Anonymous... no hal... kita kongsi pengalaman la kan... !!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

zura@iwan said...

citer psl kentut....bagus2...keke

oneyani said...

ahahaha xmalu pon...tp bab terkentut dlm keadaan yang xsesuai sgt biru la muke...hahaha sabo je la

momguess said...

kalo dah lepas kentut
lega kannnn
arghhhhhhhhhhh

rasp said...

cuba bygkan 2, 3 hari kembung perut tak leh nak kentut...tak keruan jadiknya kan...
so tak salah kalo dikatakan, "kentut tu salah satu nikmat kehidupan" :D

eedany said...

kalau ramai orang, selalunya saya tahan, tahan, tahan... alamak! malu lah fomfuan kuat kentut.

tapi kalau sorang2 (dalam bilik kat rumah) kentut prut prut prut...tak kisah hirup udara kentut sendiri.

tapi kalau dalam bilik ofis dan seorang diri, kentut kentut kentut...ambil air-freshner spray spray spray... takot tetiba orang masuk, 'apa ni macam bau bangkaiiii'? Malu lah ai.

:p

mummysya said...

bergantung kepada tahap ketahanan mental dan fizikal lah...

kalo dah tak tahan, muka dah merah takkan nak ikut mulut...

Lepaskan secara senyap dan buat bodoh....

aci tak???

SR
Kin aka Mummysya...

muahahahaha

Cath J said...

pa hal lerr bincang topic 'kentut' kat mesyuarat ni.... lol..lol..

tuberose78 said...

kalau nk kentut, lepas jerr.... pastu wat bodooo ler.. hahaha..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!