Header

Friday, July 10, 2009

Golden Green Tea

Lepas je dpt result gribbles pasal blood test weols hari tuh kan aku dah start tak senang duduk dah.

Aku dok risau pasal kandungan kolestrol yg tinggi tuh ler. Aku n prebetsabu mmg tinggi ler but yg aku punya lagi tinggi dari prebetsabu.

Aku pun mula ler dok mengoogle sana membrowsing sini dok wat research ler kengkononnya camne cara² yg leh aku wat utk aku kurangkan parasa kolestrol dalam darah kan.

Macam² tips ler yg aku jumpe kan but yg paling penting n semua org pun dah tau confirm ler nak kena banyak wat excersice kan...huhuhu...itu dah semestinya lah.

Pastu bila aku dok baca semua komen² yg uols dok respond kat n3 dulu pasal result blood test tuh, aku tgk ada sorang blogger tuh edrina dia ckp psl green tea leh kurangkan paras kolestrol kan.

Aku pun terus ler wat kajian pasal benda nih kan.....mmg betul pun. Pastu ingat lak masa weols gi beijing on ujung bulan mei ritu ada beli golden green tea nih so petang tuh aku balik terus selongkar kabinet dapur carik tea nih.

Petang tuh jugak aku soh bibik sediakan green tea nih utk hidangan hi tea weosl...huhuhu. First time kenalah ajar dia dulu sedas kan kasi dia pandai dulu baru leh pas dia wat sndrik kan.

ni ler set yg weols beli kat DR. TEA kat Beijing dulu

nih gelas untuk bancuh (rendam) tea tuh

ni gelas tadi bila dah kita letakkan air panas....dia akan perlahan² tukar wajah....berlatar belakangkan pemandangan great wall...hiksss

ni lak nama pi pi boy

fungsi dia adalah untuk menyukat paras kehangatan air....huhuhu..if uols nak hidangkan air utk tetamu kan xkan ler pakai air yg terlalu panas kan coz nanti melecur lak bibir tetamu uols tuh so uols leh gunakan pipie boy nih

Camne kita nak tau air tuh panas ke tak...kita just curahkan air keats badan pi pi nih bila air tuh panas dia akan kencing....ahaskkk.....akan kuar ler air memancut dari dia punya "tutttttt" (mcm lucah jer kan)...but bila air tuh sedang² jer tak panas maknanya ngam² soi gitu dia xkan kencing ler....hehehe

So skrang nih, time minum petang weols akan mintak bibik sediakan air golden green tea nih lah utk weols...hiksss

Moga² paras kolestrol weols akan berkurang.....insyaallah.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

eemmm.. cepat dan pantas bertindak ya.. takpe.. bagus2 gitu kan.. :D

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. oh ada gak cara utk tau tahap panas air ya.. pi pi boy namanya.. eemmm patut la pi pi cam lebih kurang wee wee gak la bunyi nya :D

masviona said...

cutemiut:
yelah kak takut kan usia nih dah makin bertambah dah...huhuhu

hikss....tuler psl..pie pie n wee wee....wakakakaka

rasp said...

bagus dpt tau awal2 kan sis, leh amik tindakan yg sepatutnya...

itu pi pi boy sungguh cute *ahaks*

neezareef said...

good luck semoga bejaya menurunkan paras kolestrol mu itew

both kan tinggi..

KutukBina said...

KutukBina mengucapkan selamat maju jaya utk tuan rumah..

Kutukbina sakit mata melihat patung itu...

-Pabila KutukBina mengutuk

masviona said...

rasp:
tu ler pasal sis....hikss

cute kan but agak lucah sket....heheheh...kalu time dia "kencing" tu lagi ler....huhuhu

neezareef:
tenkiu neeza...:)

kutukbina:
yeke....oklah pasni jgn tgk lagi patung tuh ye...hehehe

Hezesuze said...

so after this time mkn tu kene bringat2ler MV oiiii...

jgn dok menshekik je kekdahnye...huhuhu

tea tu siap de bodyguard tu..tu yg xleh blah ...wakakaka

Eita said...

salam kak v...
cantik ah gelas tu. heee :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!