Header

Tuesday, July 14, 2009

Horse Ride yang semakin terkubur..?

mungkin sbb kitorang dah biasa bawak damia tgk binatang2 besar macam kuda sejak dari dia baby kot, buatkan damia tak takut kat pet, in fact damia sgt teruja tgk binatang.. sgt penyayang..


Adoii.. camna ni..

sbenarnya kan, dah hampir 2 bulan lebih kitorang tak menjalankan aktiviti horse riding !!

Gian dah ni sbenarnya...
mana tidak, kitorang selalu ride time weekend..
tp lately weekend kitorang terlalu sarat ngn aktiviti lain..

Rindu ebenor ngn Hobo n Attention (even Attention dah pernah campak aku haha)

Rasanya if nak ride semula, sure kekok dah kan...
takleh jadi ni..
kene sparekan masa gak utk riding lagi weekend ni...

tak kira tak kira...

aku perasan, sejak kitorang melibatkan diri secara aktif ngn sukan horse riding ni,
tahap kesihatan n ketahanan fizikal kitorang ada perubahan (especially aku la)..

dulu if aku selalu drive long distant, sure belakang aku cepat lenguh..
but now, tipu la if aku kata tak lenguh..
still ada lenguh2 sbb duduk lama kan..
cumanya tahap kelenguhan tu berkurang la..
sangat2 berbeza if compare sblm blaja ride ngn selepas ride..

barang sesiapa yg tak tau bahawa we all adalah Amatur Horse Rider, leh jenguk kompilasi entry mengenai tips n experience ktiorang dalam sukan equestrian ni.. kat Kompilasi N3 Menunggang Kuda (kat bar area sebelah kanan tu pun ada ada longgokkan...)

sebagai pengubat rindu gian dalam diri aku, aku tepek beberapa gambar lama aktiviti horse ride ktiroang.. uhuhuh.. gian sgt ni !!!


viona with Hobo... trot n sesekali mencuba utk canter...


muka viona pueh hati dapat ilangkan lemak dalam sesi riding 1 jam trot n canter hihihiih
serius mmg penat ya amat if bebetul kita fokus ride.. mmg akan peluh kaukau la...



hahah candid gambo aku yg viona snap..
sblm ride pastikan dapat cukup air..
sbb kang aku byk peluh, tak cukup air lak badan aku hahahha
ye.. aku adalah spesis yg berpeluh kuat...

yang ni plak tgh prepare saddle kuda utk bg can kat anak buah kitorang si adam merasa nak ride...
aku bawak adam naik atas Hobo then kita walk slow2 kat area paddock tu..
perrggghh seronok betull si adam time tu...




*aku rasa mcm nak start bebetul aktif la dlm horse riding ni... nak try riki2 utk Endurance kot.. huhuuh angan2 besar..

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

JIVEBUMZ said...

mak aiii nie hobi org kaye nie kak.. naik kuda.. huhu cam saya alamat tak mampu la gayanya..

lily lotus said...

semoga angan2 tercapai ;)

viona, lily dah tukar blog baru
http://myrillys.com...if u don't mind update laa nanti ekk...muah muahh!

masviona said...

jivebumz:
ala skrang nih semua pun leh jadi horse rider ler...idak ler mahal sgt pun jive...hiksss

lily lotus:
hiksss..insyaallah

yeke...ok² nnti viona update ye...tq inform ye

moMmY miMiL said...

ew..
x lalu ler nk jadikkn hobby..
weols gayat tuh..
hehehe..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. perasan gak lama tak tgk aktiviti horse ride ni kat sini.. :D

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!