Header

Tuesday, July 21, 2009

Jambul.... Joe Jambul??

Hah...
Uolls igtkah lagi akan kisah Di mana joe jambul???

hihiihh...

aku tetiba je teringat kat Joe Jambul pulak... (joegrimjow, awok jange perase ambo dok ingak ke awok pulok deh...)

napa plak tetiba teringat kat Joe jambul?
Sbb weekend lepas weolls sempat menghadirkan diri ke Majlis Cukur Jambul anak kepada Mazzura

tapikan, berlaku sedikit masalah teknikal pasal majlis tu..
bukan masalah kat pihak zura, tapi kat pihak weolls laaa...

Aku dapat undangan from zura tentang majlis anak dia tu dalam 10 hari sebelum tarikh tu la..
so aku pun dah set la mmg nak g majlis tu..
lgpun tak jauh mana.. area cheras je..
Dalam kepala aku, dah set dah "hari ahad nnti jam 3, ada majlis cukur jambul anak zura.."

so pagi ahad tu weolls pun bersuka ria la kat umah sambil layan anak dara weolls tu..
tup tup..
kol 12, aku pun saje je la nak godek2 henpon...
sekali, TERBELIAK bijik mata aku bila cek balik sms from zura, yang majlis dia tu jam 1130 pagi !!!
Adoiii la...
camna la mv ni leh weng weng ingat kol 3pm!!

Maka behempas pulas tergolek terlentang la weolls menyiapkan diri...
dah siap, terus sms zura bgtau dia kita tersilap jam...
tunggu punya tunggu reply from zura, lambat la plak dia balas...
ye la kan... org tgh sebok handle upacara jukur jambul.. mana ada masa nak tgk henpon...
so alang2 dah bersiap, kitorang pun redah je la.........


Dan akhirnya, tiba la jugak weolls ke umah zura..
jam masa tu dah dekat pukol 3pm...
hahahah...
kami menepati masa.... kan dah set "majlis zura jam 3pm"
hihiihih...



Hihihihi... prebetsabu, seperti biasa, sampai je memana majlis sure dia akan terjah makanan....



Damia pun leh tahan gak dia makan...
banyak betul dia makan kuih2 tu...
tapi mmg best pun kuih2 tu...


ni la dia makanan yang membuatkan prebetsabu ralit seketika...
leka betul dia menikmati dadih jelly tu..........


maafkanlah prebetsabu....
prebetsabu dan camho mmg sudah tidak dapat dipisahkan..
seperti jua masviona dgn hijau nya...
ahakss..
tapi ari ahad tu tak pakai ijau la plaksss...


damia mmg senang di bawak ke majlis......
dia senang betul mesra dgn orang ramai..

tu.. dah mula nak berkawan ngn anak zura...


last sebelum balik....
foto kenangan bersama tuan umah, Mazzura...
aimi sgt tembam !!!!

sori la zura ek...
weolls tersalah masa la...

dan terbukti lah, bahawasanya, malaysia dunia ni adalah kecik...
tak sangka rupanya kakak zura ni ialah jiran weolls kat area umah... hihihiks..

seronok bangat dapat jumpe zura..
hihiih.. tapi maafkanlah saya ye.. saye first time jumpe memang malu2.. tak banyak cakap gitu.. ahaksssss...



haaa.. ayok tak tau... aimi dah nangis..
ahkak lari dulu yeee.............. lalaala

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

mama tisya said...

wah akk p umh mazzura..pttnye kita pn p jugak..tp ada hal...

neezareef said...

npk mas mcm dah kurus lah

joegrimjow said...

nak simpan jambul la lepas ni!!!

ArELeEz said...

ingat2! leez ingat lagik game show 'di mane joe jambul?' tuh! hostnye zizi zulkifli kan? ;P

ArELeEz said...

u've been tagged! ;)

[-suziey-] said...

waaaa pegi jmpe joe jambul aka majlis cukur jambul...ekekek:D sama la cam kita..kadang dh set timing n mind set.,.tu yg xpasan..hehe

rasp said...

me oso fail bab2 nak ingat tarikh & timing bagai...mmg wajib masuk hp reminder kalo tak masukkan, wasalam le jadiknya .....

MaMa ZuRa said...

alaaa xpe mas...majlis pon xabis lg..ada lg org dtg lps mas tau..kol 5 lagi..kekek..nice 2 meet u 2...pas ni leh jumpa lg ye..

atty's said...

geramnya tgk aimi..

nasib sampai gak kol 3pm..kalo dah tongah malam camno ?

masviona said...

mama tisya:
hiksss pegi...akak insyaallah if ada emputan dtg ajer.....kalu ada hal lain tuh nak wat camne kan....hehehehe

neezareef:
aminnnnn....moga masin lah kata² neeza nih....pasni betul² mas slim...wah syoknye

joegrimjoe:
simpan² apa salahnya....ahaksss...nak gak tgk muka joe ngan rambut jambul...ahakss

areleez:
yup betula lah tuh leez....zizie masa zmn muda belia dulu....hehehehe

suziey:
tulah kan suziey....mas dah set reminder dlm phone but mmg wat time dia tgh.....huhuhu...ampunkan daku...ahaksss

rasp:
tulah kan sis......huhuhu
haaa ok nnti majlis anak dara saya nnti bila saya dah announce date nnti save dlm henpon sesiap ye...ahaksss

mama zura:
hiksss....:)
insyaallah lepas nih kita leh jupe selalu kan....xpuas borak ritu

atty:
aimi yg tembam....pipi dia....rasa nak cubit je...hiksss

tuberose78 said...

sebenarnya... jeli itu mmg sedap pon.. mama kekadang ada gak buat.. jeli dadih... sedapnyerrrr..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!