Header

Thursday, July 16, 2009

Jom Mengemas



Lepas balik dari jumpe dentist tuh, weols terus balik umah. Nak rehat² katanya lagipun skrang nih mood malam² asyik penat ajer

Lepas nih bila² free aku kena gi jumpe dentist lagi coz nak kena cabut lak gigi geraham bongsu belah atas kat belah kiri nih. Itu bila² lagipu tak sakit....huhuhu

Bila dah sampai umah tuh mood nak berehat tuh hilang lak, naik atas lepas dah siap² nak berblogging ler kononnya tetiba lak mood rajin datang menyerang satu badan masviona nih.

So aku pun tak lepaskan peluang ler kerjakan lemari baju kat dlm bilik tuh. Alkisahnya dedua lemari sliding door aku tuh dah dua kali runtuh coz berat sgt beban yg digalasnya.

Ada dulu pernah wat n3 pasal lemari aku yg runtuh tuh but kemalasan lak aku nak menggodek n3 lama n nak link kan kat sini. Sowi ler ye uols malam semalam je mood rajin dtg hari nih mood malas dah menguasi diri balik dah...huhuhuhu




Alah uols aku bukannya kemas apa pun aku just asingkan memana baju lama yg agak² dah tak nak pakai or yg mmg dah tak muat nak pakai ataupun yg mmg tak suka pakai aku asingkan satu tempat.

Actually dah lama plan nak wat operasi nih but tak pernah kesampaian betul². Jadinya semalam aku dah dapat asingkan 2 bakul besar baju² yg dalam kategori kat atas tuh dan dah pas kat bibik untuk dia pilih memana yg dia nak. Tapi itu baru kat lemari yg ada glass kat pintu tuh yg satu lagi tuh tak sempat nak kemas lagi....huhuhu

Lupa lak nak snap bakul tuh ingat tadi (mlm smlm....n3 ni kan autopublish kan) nak snap but sekali naik tgk takde lak bakul tuh maknanya bibik belom asingkan lagi lah tuh ataupun dia terlupa nak letak kat atas balik coz aku dah pesan asingkan sesiap yg mana² dia nak n yg mana² yg dia tak nak tuh (coz ada baju n seluar prebetsabu jugak) letak dlm plastik sesiap pastu letak dlm bakul tuh balik coz aku nak pass kat org lain lak.

Cadangnya nak pass kat cleaner kat opis nih, suka hati dia ler nak kasi kat sapa pun tapi siang tadi aku lupa lak nak kasi tau dia pasal nih. Ke ada sesapa yg ada idea kat mana leh aku pass kan kain baju yg dah tak nak pakai lagi tuh bugt masih dalam berkeadaan baik lagi.

Any idea???


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

kojah said...

akak, ada fm utk akak...free2 kita ketemuk k...

prebetsabu said...

utk akak viona ada fm.. utk aku??
wahahahhaha.....

saje je

Ms.Lilies said...

mimi pass kat wakil umah amal...tengok diorg terima dengan muka berseri2 rasa kesian sangat pulak....

Dee said...

mv..ko bg umah amal yg red pergi tu
kalo baju budaklah x pun masuk dlm charity box yg kat giant, tesco ada tu..

prebetsabu said...

tu la cadangnya nak pass kat umah kebajikan...

tp baju2 org dewasa la plak... ok je kot kan...

prebetsabu said...

dee: charity box tu, aku ada dgr ura2 dia pass kat umah kebajikan yg perjuangkan agama lain... ermmm ntah betul ntah tak

Ms.Lilies said...

ps n mv...carik umah amal yg betul2 susah xde sponsor....ada juga ibu tunggal tinggal situ....so far kami hantar baju tak kira size semua di terima...kalo nak nnt blh pass kat mimi....wakil dia ada kat KJ ni je

prebetsabu said...

ms lilies: wah ok gak tu.. leh la kitorang terjah umah mimie lak.. wakakka 2 in 1 katanya...

IxoR@ said...

Almari baju sy pun nak kena wat clearing nih.....

:D

CuTeMiUt78 said...

emmm bbetul tu, pas kan kat umah2 kebajikan yg betul2 memerlukan..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!