Header

Thursday, July 23, 2009

Kete pun Nak Masuk Workshop gak


Senin lepas kan aku ada urusan keje kan kat Hotel Equotorial Bangi. Ala yg Risk Management Workshop tuh la.

Masa nak otw ke hotel tuh, aku singgah sat ka CIMB Seksyen 8, BBBangi. Kira dekat dah la ngan hotel tuh.

Aku bukan apa singgah ler nak cucuk duit sat coz dlm purse aku ada ciput je kang kalau jadi apa² idak ler aku kalut nnti if nak pkai cash kan.

So dah sampai kat bank aku pun kuarkan ler duit tak banyak ler dlm rm200. Tetengah bulan maar duit pun ada balance² je nak kuar banyak pun huhuhuuu mmg duit tak banyak pun yg tinggal. Pempaham jerlah kan

So lepas dah settle aku pun bergegas ler nak gi ke kete coz mg dah budget tak nak sampai sana lewat dah tuh nak carik tempat lagi dah jadi satu hal kan. Dah sampai kat kete terus ler hidupkan enjin...sekali....krekkkkk.....krekkkkk....ooopppsss

Enjin my city xnak iduplah camno tuh?????

Aku dah puas dah pulas ke kanan xnak gak idup² enjin nya. Dah ler weather panas membahang kat luar kan. Pastu panik lak kete xleh start enjin terus aku cuak, make up ahkak pun dah cair senah!!!!! time tuh aku rasa.

Aku call prebetsabu pun dia ckp tukar bateri ker coz dia mmg dah tau batt kete tuh dah nak konggggg sbrnya cuma xde masa nak tukar jer.

aku pun apa lagi terus ler menapak ke bengkel berdekatan.....nasib baik ler benkel dekat ajer terus soh diorg tengokkan kete

So bila dah org bengkel tuh tgk, mmg diorg kata batt dah konnnnngggg so solutionnya tukar ajer deh yg baru.

Dia bg duit option nak bateri biasa ke yg regenya rm120++ or nak yg bateri maintenance free. Aku memula blur pas dia dah explain baru ku paham ada bateri yg tak payah ditukarkan airnya ghopernya so aku terus amik yg nih lah kan.

Makanya melayang ler rm200 duit yg aku baru jer withdraw tadi....uhukssss. Jadinya lepas nih makan lotttiiii lorrrrrrr!!!!!!. Ikat perut ler sampai ujung bulan....uhuksssss


nih ler bateri maintenance free tuh...belasah jerlah janji kete aku leh start balik




gigih cino2 tu pasangbatt tu.. ahkak soh dorang pasang laju2.. sbb taknak lambat nnti....

oleh sebab batt kering tu beso, so tapak batteri lama ni dah tak payah pakai..
cino tu soh simpan tapak ni incase next time nak pakai batt biasa, leh pakai tapak ni semula...


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

oh.. ada yo.. tu utk semua keta ke.. atau cik city je.. hik..hikk..hik.. keta tu tau tuannya dah g ambil duit kan

rasp said...

bateri drycell ke sis..
i pun guna yg tu gak...
senang skit..tak yah check2 air bateri...

Ms.Lilies said...

hehehe...mimi guna bateri jenis ni la...boleh lenjan tak yah check air muahahaha

Dee said...

keta biasa ar..nk makan gak..hehehe..

lily lotus said...

wah..sticker tepi pintu tu yang tak tahan..hehe..so cool!

atty's said...

wakakkaka..seblom tuan kete joli..ngn duit tuh..kete dah pow tuannya..dulu ..

ArELeEz said...

kebaikan keta: bley bwk kite ke mane2 dgn pantas, xkene ujan & panas.
kexbaikan keta: mengopakkan duit kite kalo rosak! hu3..

tuberose78 said...

ha'ah.. myvi akak pon dah 2 tahun tak tukar bateri nih.. kena check jugak la..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!