Header

Wednesday, July 22, 2009

Lelaki Dan Bolasepak..

Aku terpanggil untuk wat entry ni lepas aku main2 ngn si Damia sat ni (malam tadi lor.. autopublished kan..)

Sebelum ni selalunya aku just main2 lambung n tangkap je bola tu with damia..
tapi ntah camna, semalam damia lambung bola tu rendah, so aku pun sepak timbang la bola tu.. (mmm.. tau tak camna sepak timbang? ala.. timbang bola style sepaktakraw tu.... sepak lantun n sepak lantun lagi..)


Dan dan tu, viona yang sebelumnya tadi tgh asyik menaip autopublish gak utk Mv.com, tetiba je berkata
"Waahhh.. pandai ek B sepak..."

then aku tetiba je rasa macam tercabar and terbakat la plak ngn statement viona tu..
dalam hati aku dok kata
"eh hello.. takkan la sepak bola pun tak reti...."

huhuhuhuhu...

sesungguhnya, barangsiapa yg dah kenal rapat ngn aku, maka dorang akan tau bahawa aku ni adalah kaki bangku..

geng2 sekolah, geng2 kolej dulu, geng2 upm, geng2 opis, sume pun tau aku kaki bangku...
tiapkali wat acara futsal ke apa ke, if aku join pun, aku sekadar pemerhati dari luar je..
leh bilang ngn jari bape kali sgt je aku main.. (errmm.. rasanya dalam berpuluh2 kali aku g futsal, sekali je kot aku join main!! yg lelain tu join sekadar utk merapatkan hubungan sesama member2... join utk bersosial...)

bukan takat main bola.. even nak tgk match bola pun aku tak bernafsu... huhuuh

wakakkakakakka....

tapi aku sedikit berkecik hati ngn ayat viona tu...
macam aku ni kaki kayu sangat la..
nak timbang bola pun tak reti..
hahahahahah...

so, akibat rasa diri ini tercabar, aktiviti yang awalnya sekadar untuk bermain dgn anak, telah bertukar menjadi aktiviti menunjukkan kebolehan kepada isteri..
dan dan tu jugak aku tunjuk skill timbang bola depan masviona..
dengan harapan, dia akan impress la kan.. at least terpacul dari mulut dia perkataan "waaaaah.." ke..

tapi...?
sangkaan aku meleset sama sekali.. !!!

rupanya masviona bantai gelak berdekah2 lak kat aku...
bergolek2 viona gelak atas katil..
gelak kat aku...
si damia lak, tgk bonda dia happy semacam, dia pun ikut gelak gak..
tapi dia tak golek2 mcm bonda dia.. dia belasah gelak sakan sambil lompat tinggi2...

hihihiih...

sangat seronok time tu..
even klu aktiviti camtu di buat kat tpt awam, org akan kata kitorang ni gilo..
ye la mana taknya..
aku mmg la takde gaya seorang pemain bola menimbang bola..
pastu di gelakkan secara berjemaah oleh anak dan isteri lak...
hahaha..


aku marah ke anak isteri aku gelakkan aku kaukau?
tak...
infact aku pun seronok gak..

bermula dari aktiviti penuhi masa ngn damia,
bertukar menjadi aktiviti menyahut cabaran rasa ego..
kendian bertukar pulak menjadi aktiviti mengeratkan hubungan famili...
ok la kan !!!

*v, walaupun b adalah seorang yang kaki bangku, tapi b pun pernah suatu ketika dulu main bolasepak n sepak takraw tau... so takat sepak bola tu no hal lah!!!

**tahniah pada pasukan muda malaysia sbb cemerlang lawan MU aritu.. harap prestasi berkekalan.. jgn lepas dah dpt puian melangit, terus lupa diri...

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

nURmALa mAZLan said...

huh!!!
untung kak mas kahwin ngan kaki bangku...wakakakaka (jgn marah abg prebet sabu)

tidak le kak mas dok makan hati cam kita terpaksa bermadu ngan bola...menciiii!!!!!!

atty's said...

ps ..laki ku jugak adalah kaki bangku..ko..lebih minat sukan bermotor..dari bola..sian fir takde kawan tgk bola..

tuberose78 said...

hahaha.. masa kecik mana ada main bola sebab sumer kakak2 dia ajak main masak2 and anak patung jerkk... kua.. kua.. kua..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!