Header

Tuesday, July 28, 2009

MV Mengidam Laksa Johor

Uhukssss punya ler aku mengidam nak makan laksa johor sesedap masa kat opis lama dulu tuh.

Dimanakah opis lama itu (maklumlah x opis aku bukan main byk lagi....wakakakaka) tak lain n tak bukan MAMPU, Jabatan Perdana Menteri.

Ada lagi ke akak yg jual laksa nih ek???? (Lin sila lah jawab, nak tnya k.ze dh tak leh dia dah trsnfer ke lain dah)

Dah lama giler aku mengidam nak makan laksa johor yg sedap....uhukssss

Ritu nak tak bagi kempunan aku dah gi makan laksa johor kat Laksa Shack sedap lah gak tapi tak macam akak kat cafe mampu tuh buat....huhuhu

nmpk mcm sedap tapi rasanya agak kekurenggggggggan sket lah


Pastu tak time lunch kat opis aku gi satu restoran nih mmg tau dia ada jual laksa johor dah pernah try dah dah tau yg rasa dia tak sedap sgt tapi sebab aku dah teringin sangat kan order lah jugak


Sudahnya aku makan tak sampai separuh pun pastu aku tolak tepi....ermmmmm pasal apa entah udah ler kurang sedap pastu aku rasa kuah dia tuh rasa cam semacam jer.......aku tgk rupa bentuk fizikal kuah tuh ada cam buih² kecik.....n rasanya mcm masam² jer.

laksa johor yg basiiiii...siiiii... pak abu jual besi si siiiiii


Basi ke?????

Maybe sbb tuh aku lagi hilang selera nak makan tuh kot....uhuksss.....sadis betul lah weh.

Pastu cadang nak wat sendirik berpandu kan resipi sis- in bagi tapi bilalah masa aku free yg aku leh masak² nih ek.....adoyaiiii. Nak² plak resipi yg belom pernah aku cuba buat cuba makan jer dah beratus kali...ahaksss

Kenapa nih mmg ler peminat laksa johor........aku dok terbayang lagi nih laksa johor akak tuh...hehehehe

Tiap kali order laksa kat sana mesti aku mintak kacang (kcg panjang) lebih n tougeh lebih...dan satu lagi aku nih suka sgt makan tougeh....seriyes sedap tougeh nih makan mentah² pastu cicah budu wah jeliro molek kat org kelate....hiksss

Kata org Kl lak syorrrrrrgaaaaaaaa.........perghhhhhh heavennnnn sunggggggguh lah .... itu kata mv lak....hikssss

Eh napa lately, aku suka dok mengidam² itu ler ini ler ek????? dah ler ritu prebetsabu mengidam nak makan apa entah (before this aku ingt tetiba time nk type n3 nih aku hilang ingtan lak) disebabkan aku nak cepat aku mls dah nak pk²....huhuhu

Adakah ada "sesuatu"...... huhuhuhu

mengandungkah prebetsabu.....eh silap

Mengandungkan masviona????


uhuksssss.........kalau ye

alhamdulillah weols lah hamba allah yg paling happy kat ats muka bumi nih saat nih....

ahaksss

so jawapannya adalah bukan kottttt

hehehehe



Author's note: Jom gi carik laksa johor kat johor b......ahakssss (giler kentang ke apa mv nih???????)


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

Hezesuze said...

wakakaka ang mmg da sengal tu....ekekekeke

CuTeMiUt78 said...

la memang peminat laksa johor ke.. napa tak tahu pun.. hik..hik..hik..
hah makanya blh la dtg johor lagi utk mkn laksa johor hand made sendri plak.. (bukan akak yg masak laksa johor tau..) heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 said...

ala klu ada pun pe salahnya kan.. damia pun dah pandai berdikari.. memang patut beradik pun.. ahakss..

Sis-Lin said...

ala siannya...mai le dtg johor,nnti sis-lin masakkn bt Mv & PS..ko mkn le separiuk abs..hehehehe

tuberose78 said...

laksa johor mmg sedap!!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!