Header

Thursday, July 30, 2009

Rojak With Tempe

First time ok dlm hidup mv nih makan rojak sesama ngan tempe....hikssss. Rojak ni namanya Rojak Johor.....johor lak dah ler semalam dok criter psl Laksa Johor...hiksss

Before this aku pernah makan tempe ngan nasi je tak pun ngan kuah kuning lontong tuh.

Uols pempaham jerlah kan kat KG aku mana ada tempe nih aku pun xpernah makan tempe sampai ler umur aku belas² thn kot.

Sebelom nih aku tengok tempe pun sebelah mata jer......hiksss

Aku ingat lagi memula aku start teringin nak menerai makan tempe nih kat umah akak aku ler. Aku selalu tgk dia dok goreng² tempe nih ngan ikan bilis n kacang tanah tuh semua kan. Selalunya aku tak pernah teringin nak makan or lebih tepat lagi xde nafsu ler nak sentuh benda tuh pun.....huhuhu

Entah napa lak tetiba ritu aku terasa cam nak makan kan maybe masa tuh bawah saji umah Kak Nik xbanyak pilihan lauk sgt kot....entah aku pun dah lupa dah....so aku pun amik ler seketul masuk pingan yg lain² tuh aku usaha pilih ikan bilis jer....hehehehe notty nye mv masa tuh kan.

So try ler masuk mulut tempe seketul tuh kan sekali terasa cam sedap so amik lagi seketul (seketul tuh dah potong² dadu kecik² tuh) amik lagi seketul......eh terasa cam syok ler plak amik lagi seketul.....last² terjatuh chenta lak ngan tempe (waduh²......waras ke idak mv nih ayat siap jatuh² chenta lagi tuh)ahakssss

Pastu start dari hari tuh, bermula ler episod idup aku yg suke sgt makan tempe, asal ada je aku amik, pastu agaknya mmg dah jodoh yg dah ditentukan oleh yg maha Esa lah kan dpt lak buah hati ada asal usul JaWorld Jawa gitu so haruslah ada tempe kan dah tuh tempe n jawa kan bagaikan irama dan lagu kan...ahakssss

Halllamak terpanjang lak mukadimmah aku pasal tempe, padahal aku nak stori mori kat sini yg malam semalam aku gi makan kat restoran Nasi Ayam Periuk Besar before prebetsabu bertolak ke Pahang tuh.

Restoran nih ada lah dlm 2-3 bulan baru bukak kat area Reko Sentral tuh, tetiap hari aku kat tepi kedai nih coz laluan nak balik ke umah kan.

Pastu aku tgk asal aku lalu je kosong jer kedai nih kan xde org yg masuk kedai tuh sian lak aku tengok. FYI, Reko Sentral nih area shop lot yg baru dibukak so masih belom jadi tumpuan org lagi lah.

Aku pun ngajak ler prebetsabu masuk makan situ, yelah sian kan kedai dah 2-3 bulan bukak tp xde customer sgt masuk cuba imagine if kita yg jadi tokey kedai tuh sure sedih kan susah hati semua ada kan.

Dah sampai sana terus order pastu xsampai 5 minit terus sampai makanan....yelah masa tuh weols jer yg ada...hiksss. Tapi alhamdulillah lah tak sia² makan sini coz sedap n enak je makanan yg weols order tuh. Aku order Rojak Johor prebetsabu lak nasi ayam spesel dia


so inilah dia Rojak Johor yg ada tempe dlm dia tuh...boleh tahan sedap rojak nih aku kasi 9/10

prebetsabu lak order nasi ayam berempah dotmy....sedap gak kata prebetsabu

Justify Full


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

vagg. said...

tempe?? i likeeeeeeeeee

zura@iwan said...

uitt rojak ngan tempe...x penah lg la mkn...sedap2...suka tempe...

oneyani said...

alamak kalau dah 9/10 mmg kn cube la ni..

masviona said...

vagg:
yes tempe...i like toooo...hikss

zuraiwan:
tuler baru first time jupe nih....hiksss

rasp said...

aritu balik johor, makan tempe goreng cicah kicap cili padi...perrghhhh layan....

lily lotus said...

kalah rojak mamak tepi jalan tu ekk :D

neezareef said...

diorg skang buh nama makanan mmg extravanza gitu...

wpn nasiik ke mi tu biasa2 je adanye tp sbb nama nye yg unik lg pelik membuatkan org tetarik menarik nk coba

coba kau coba....

tuberose78 said...

alamek.. akak mmg tak makan tempe.. kat umah mmg tak der menu tempe.. hehehe...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!