Header

Thursday, July 02, 2009

Sangat misteri..


Pernah tak kereta korang banjir ??

Pelik kan??
aku sangat musykil..
sangat sangat sangat musykil..

alkisahnya kelmarin kot..
triton tu dah beberapa hari tak bergerak.. sbb kitorang dok lenjan City viona je..
aku baru terperasan, napa la tingkap triton aku ni berwap.. padahal cuaca panas..

aku pi dekat2, igtkan wap dari luar
sekali alangkah terkejutnya aku..
wap itu adalah dari dalam..

aiyoo.. camna leh ada wap air dari dalam..
mungkin botol2 air mineral dalam kete tu tumpah kot.. so sbb tu la dia jadi wap air sbb dah terkepon dalam tu..

aku pun bergegas la p amik kuncui triton tu nak cek bhgn dalam kte tu..
once aku bukak je pintu kete, makaiiihhhhhhh...
dah bau kepam!!
masam sudah..
bau bende lembab...

bukak je pintu, semerbak bau asyeemm menusuk idong aku..............


adooii keciwa sungguh ati aku..

aku pon cek la botol2 air mineral yg ada dalam kete tu..
botol tu sume ok tak bocor maupun pecah..
then aku inspect la setiap pelusuk kete tu..
takde plak nampak tingkap terbukak ke, so air ujan leh masuk..

last2 aku tgk kat tpt passenger belakang, mak aiiih..
dah berakung air kat tpt letak tangan penumpang tu.
seat belakang tu pon dah lembab..
karpet tu pun basah..
pelik gak aku camna air yg sebegitu byk leh masuk dalam kete tu..

kat sini la air bertakung... ni pun aku dah buang separuh.. asal2 penuh sampai atas air tu...


teori aku, maybe sbb aku paking triton ni bebetul kat bawah aliran air ujan yang jatuh from bumbung..
so, akibat aliran air yg deras, air tu leh menyelinap masuk ke dalan kete menerusi celah2 pintu..
hanya teori..
aku dah alih sikit paking triton tu.. nak tgk sehari dua ni ada tak lagi air masuk...

*seharian smlm aku buka semua pintu... pastu pesan kat bibik soh tutup pintu tu if ujan.. hahaha ye la nak soh seat n kape tu keering n nak biarkan aliran udara membuang bauan hamis n masam tuuuuuuuuuu..
harus lps ni sembur ngn febreeze 40 botol !!
MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

Cik Wanie said...

ye ker,
nasib baik masa nie kami dah blk ke rumah masing2,
kalau kena time kami naik tue,
comfirm,
ngn kami2 skali bau masyam....
pastu plak bawak terus naik DURIAN BURUNG,
wakakakakakakka

Hezesuze said...

aiyooooo!! lembab sudah kekdahnye...huhuhuh

mummysya said...

banjir???

muahahahaha

[-suziey-] said...

umangaih..jgn la sm[ai 40 botol...3 botol ckp kot utk ilangkan bau tu..xpn letak je hyppo dlm tu..ekeke:D

~zuraiwan~ said...

uishhh cm mn bleh jd cm tu ek..bleh masuk lak air ujan ....hmmm...sure bau bestnya kan...kekeke

neezareef said...

dulu penah kena camnie...tp siasat punye siasat sbb ade getah ape tah yg x kena

atty's said...

nasib kan masa fir naik...kalo tak mesti ingat fir kameh..ekekekke

niza said...

bumbung keta cek x??kot2 bocor kat situ...

CuTeMiUt78 said...

uish.. pelik gak.. mungkin teori tu betul kot.. :D

tuberose78 said...

eiiuuu... busuk ler triton tuuuhh!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!