Header

Monday, July 13, 2009

Steam ramai-ramai....

perrgghhh jom steam secara berjemaah...
syok oooooo...



jangan salah paham ek kengkawan...
steam di sini ialah steamboat...
korang ni saje je.
suke pikir konar sini sana..

alkisahnya, aku sbenarnya nak wat n3 ni lewat sikit..
tapi bila aku tgk viona dah autopublish n3 pasal makan durian tu, rasa tercabar lak aku..
huhuhu..
so gigih la aku transfer gambar2 from d80..
terus wat autopublish gak...

oki camni..
Siapa kenal sama cik wanie?

Kitorang pun baru je kenal sama ini orang..
sangat gille2 punya orang..

seronok..
asyik gelak je..

kebetulan cik wanie mai KL utk attend Yoyooh kot rasanya (hihiih.. Mv.com tak amik port pasal anugerah2 tu pun...)
so dia mai tumpang lepak2 kat umah weall...
segan gak actually.. rumah pun pondok usang je..
tp demi persahabatan yg baru tersemai, so layan je la... hihihi..

weall camni la...
tak pilih bulu org kata..
janji ikhlas nak berkawan..
ramai dah bloggers yang mai umah n menjadi mesra ngn kitorang.. (sangat2 rindu time uncledol n chunk ketika korang ada di kl..)
n harap2 ikatan yg dijalin bermula dari cyber ni akan berkekalan..
(ada kawan2 bloggers lain nak mai umah? bole.. tunggu bulan 8 ni la ada majlis sikit2.. hihiih)

melalut seperti biasa, berbalik pada isu sebenar..

cik wanie telah mengaturkan majlis makan malam...
bukan dgn team Mv.com sahaja...
tapi ramaiii gak kenalan bloggers yg lain..

nah layan ni dulu:



lokasi kejadian..
restoran flaming, bandar sunway....



tu dia...
masviona tgh wat multitasking..
makan sambil memerhati gelagat avin damia..
weehhh la... lasak benar dia..
bibik tak dibawak utk majlis ni...
so memasing kene wat multitasking la.. makan n shoot gambar sambil monitor anak dara tu..
huhuhu..

mencabar !




tuuu dia.. penuh meja ngn makanan !!!
nyum num nyum



pandang2 jeling2 la plak..

itu ialah cik wanie ngn syuq...
sesuatu???
tp sgt sweet je dorang bedua...
kankankan..




mummysya walau tak sihat, gagah jugak dia mai penuhi jemputan...
get well soon..


kak ty berbaju HIJAU !!!

err.. kak ty terpengaruh sudah ngn kehijauan Mv.com hhahahha



ini ialah Mama.. ibunda kepada Cik wanie..
seperti anaknya, Mama pun cepat mesra !!!
sempooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...... !!!





dan ini ialah...
errr...
siapa ek?
hihihi.. team Mv.com lahhhhh siapa lagi...



muka serius viona sedang multitask...
jaga damia sambil makan...



memasing tgh sebok penuhkan tangki perut....
makan makan makan !!!

seperti biasa, aku time makan, harus lah beri tumpuan all out 100% pada makanan...
so kamera aku letk tepi dulu hahahaha




viona skrg dah pakar pose secara spontan ....
just panggil je nama dia, thn terus pandang n pose..
wahhhhhh gituuu..




lagi upacara makan....
mesranya org tuuuuuuuu........

yakk yak yak




sekali cik wanie pun jenis tak leh tgk kamera daaa...
igtkan adik aku si Akmar (nyvianasha) tu je yng pantang tgk org nak snap gambar, sure enterframe... hahaha..








lepas dah makan, baru la acara bersosial beramah mesra...
seronok dpat kumpul2 camni..

leh tukar2 pandangan n pendapat...

bukan tu je..

sempat gak kitorang bertukar2 hadiah...


kebetulan harijadi Fir (anak kak ty) n Ariesya (anak mummysya) baru je lepas..
so kitorang amik kesempatan pass hadiah kat dua anak comel ni lah..



fir ngn hadiahnye... sian fir.. demam lak.. igtkan campak tp bukan...
cepat sembuh gak ek

gambar dgn ariesya tak dapat nak snap sbb dia tak sehat gak.. demam gak so dia tido n rehat..
sian dia.. tak larat je...
n mummy dia pun tak sehat gak.. masih demam lagik..
adoiii.. musim kot skrg ek..
moga Sya n Mummysya cept sembuh !!



hehehe...
org kata tangan yg memberi lebih baik dari yang menerima kan?
hihiih..
weall pun dpat gak ole2..
thanks to kak ty sbb bg ole2...

damia sgt teruja nak bukak n terus makan.. !
adoi..




muka excited si damia... makan pun nak senyum2 gelak2...
hai laa...



err.. damia bergambar ngn bakal mak mertua kah?
ahhahahahaha...
weh.. damia sangat selesa ngn Fir...
ntah napa ntah damia suke bebenar ngn fir..
sampai nak peluk2 bila tiap kali jumpe fir..
huhuhuuh..



last sebelum balik...
sesi wajib...
bergambar bersama2.... (teringat kat Fida tourguide Beijing kitorang.. "Foto sama-sama?" ihihih)

lagi gambar?

adaa.....

silalah terjah prebetsabu-lens.blogspot.com ye kawan2....




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

lily lotus said...

mcm best gila jer makan kat situ!

masviona said...

lily lotus:
best²...silah lah terjah...weols pun dh byk kali gak mkn sini

~zuraiwan~ said...

wah gather2 lg ek...cik wanie tu sll trn Kl ke

CuTeMiUt78 said...

wah... seronok gitu.. ooppss.. bulan 8 yo.. klu jd kena la tumpang rumah blh gitu.. :D

neezareef said...

ni yg buat aku makin teruja nk g mkn stimbot

ninie said...

wah dapnye steambot...

masviona said...

zuraiwan:
aah gather2 lagi...hiksss.
dia turun sini coz ada event pastu tumpang umah weols sbb dekat je kan

cutemiut:
aah sonok gak....ok2 no problemo kak...kalu jadi umah weols sedia menanti kehadiran akak n famili...nnti konfem damia happy tak henggat dpt main ngan mirul

neezareef:
gi cecepat neeza....makan steamboat sampai stim.....wakakaka...larikssss

ninie:
wah mmg sedap nine...apalagas bergegas lah gi makan gak pasni...hiksss

RIZAL said...

i'v been here too!
mam smpai pecah perot!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!