Header

Thursday, July 02, 2009

STICKY: Blog Hosting?

ENTRY BARU ADA DIBAWAH.....
Malaysia Web Hosting

Ada sesiapa yg dah jemu pakai free hosting? (eh bende free pon leh jemu ke ek..?hihihi)

ye la mana tau kan kot2 korang yang dari platform blogspot ni dah jemu ngn blogspot...
kekadang meroyan gak blogspot ni..

yang pakai wordpress.com yang free tu pun, mana tau kot2 dah sampai limit storange ke kan..
so nak gak beralih arah..

orang kata, inginkan kebebasan kan?
ye la.. sume bende free pun sure ada limitationnye kan..

mana tau kot2 nak beralih arah...
ye la kan memasing dah dapat extra income from blogging kan?
hihiih..
so leh la invest semula income tepi tu utk blog yg dah byk berjasa bukan sahaja sbg diari luahan rasa n aktiviti, but sbg penyumbang duit tepi..
at least leh la cover duit makeup, duit minum ptg2 kan..
(eh ada org tu hasil duit blog, siap beli pc, beli laptop, beli henpon, beli itu ini lagi kan..sapa kata wat blog ni bazir masa tanpa hasil kan?)

so if korang tgh riki² server hosting mana yg korang nak cari,
meh sini aku nak rekemen sikit...
malaysian product of course...
takyah alirkan wang malaysia ke luar negara.. haahah..

Pernah dgr serverfreak?
dah beroperasi sejk tahun 2003...
so dah byk pengalaman dalam handling web server la kan..
server uptime pun sangat reliable..
dorang gerenti uptime 99.95% !!
so if org luar nak access web/blog korang, takde la hampa ngn tetiba server down ke hapa ke..
dan ianya merupakan antara hosting yg terMURAH..
pakejnya bermula ngn rm50 sethun sahaja........

haa..
rilek2...
tuuuu tgk tuu..
dah ramai yg leleh air liur.. sedut balik weehhh..

korang yg berminat, leh la jengah2 web serverfreak tu di sini...
dapatkan makluat lebih lanjtu dari dorang..
support dorang bg 24-7...
bbila korang ada masalah, contact je dorang...
senang kan?

selamat berblog dgn hosting n domain sendirik uollsssssss........ !!!!

Malaysia Web Hosting

*insyaallah, masviona.com pun if takde aral, akan berpindah ke serverfreak jugak tak lama lagi.. thanks to ServerFreak !!!!!! yeay yeay

ENTRY BARU ADA DIBAWAH.....

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

atty's said...

adeh..kasi goyah iman den ar ps nie.

joegrimjow said...

hehe
hosting tu apa?

kojah said...

jap bro, kalau pakai nie, ada limit tak nak upload pix?sbb kat blogspot nie klu xsilap ada limit kan...cam berminat la...huhu

ct rahani said...

kena study dulu lar nih.. tp cam syg lak ngan blogspot nih.. huhuhu..

prebetsabu said...

Kty: apa lg jom migrate!

Joe: hosting ialah sewaan server dmana kita akn park file2 n domain name akn point pd host tsbt

Kojah: ada limit bgntg pd pakej

Ct: yup kaji jgn x kaji..if selesa with blgspt then xyh tuka.but if rs nk full ctrl,leh pki own host

ciare (^_^)v said...

RM50 per year?? biar betik :P

fealize_eleanoer said...

hollaa bebeh!

wahh..me pon gune serverfreak jgk utk my website tu :www.sriyanti.com

i mintak admin die charge d pointing tu blogspot so that i can update anytime ,ikut suke aku!..hahaha!

x yah sebok2 nk soh vendor create utk kite...kite sendiri da bole wat website sendirikkk....kang kalo bagi vendor,if nk insert gmbr pon kena caj...huhhh...x payah!

hahaha!

PuteriSatu said...

tak berapa nak paham...ahaks...tapi mang tingin nak tukarkan blog akak tu pada .com ni..tapi tak tahu la bila terlaksana....hiks..

zino said...

bagus punya promosi ni..

CuTeMiUt78 said...

eemmm... gitu ya... eemmm masih dlm confuse lagi

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!