Header

Wednesday, July 08, 2009

Tershopping kat SASA

Actually kan ni ler dia criter disebalik "sesuatu" kat n3 live aku masa aku nak buka puasa kat the mines isnin hari tuh......huhuhu.

Uols ingt lagi takkkkk?????? Tak ingat click lah balik link kat ats tuh kan...hehehe

Mcm² spekulasi yg uols tinggal kat komen tuh kan.....hikssss. Sampai ada lak yg ingat aku kena tackle.....wakakaka.

Xde maknanya ye...bukannya diriku ini ala² diva mcm erra fazira ke tok ti ke kan....kalau mcm diorg tuh bukan takat kena tackle silap² kerna serbu lagi kan....ahaksss.

nih semua yg aku borong petang senin tuh

Yang sebenarnya kan aku terbeli barang² make up nih semua kat SASA. Memula tuh aku hanya berhajat nak beli mascara jer yg memang dok ada dm list barang² mau dibeli baru.

dup dap dup dap jantung ku masa nak bawak paperbag nih masuk oldtown coz patutnya bulan nih aku xde budget utk nih semua coz bulan nih budget ke simpan lebih sket utk party avin damia yg bakal berlangsung bulan depan...huhuhu

Mascara nih ler yg aku nak beli ritu masa menyinggah kat sunway pyramid sabtu tuh tapi tak sempatt nak sambar coz prebetsabu dok ler ralit mengajak nak riki² dia nye screen protector utk blackberry storm dia tuh kan tak sempat ahkak nak mengajak masuk sasa tuh.

Rege asal rm42.90 pastu dpt ada discount dpt rege rm29.90 je itu yg terus nak angkat tuh. Pastu beauty consultant kat sasa tuh leh lak convince aku soh sabar lipstick lak katanya if aku beli mascara kat ats tuh aku leh dpt beli lipstick nih ngan rege rm19.90 jer patutnya rm23.92.

Terjebak lagi aku......memula mcm tak berkenan but bila aku saje ngetest....ermmm color dia cam cun² semuanya, sekali bila try letak kat lip cam cantik n selesa lak...terus sambar.


sat nak kasi close up sket


Last² uols tgk sendirik ler barang yg aku tershopping cm kat ats nun haaaa.Memula aku beli 3 item jer mascara, lipstick ngan eyeliner tuh yg berharga rm79++.

Pastu bitau ler if aku tambah lagi rm8++ aku leh dpt folder a4 mcm kat bawah nih memula tuh aku tak terpengaruh lagipun bukannya nak pakai sgt kan folder tuh.


But leh plak dia teringat pasal before tuh aku ada tnya pasal make up remover yg dia pakai tuh. Sekali dia suggest ler soh aku beli make remover tuh coz aku dok mengomel mascara za yg aku dok pakai sekarang jenis yg waterprooft kan punya ler susah nak tanggal bila nak basuh tuh kan.

So aku pun beli ler make up remover tuh (syok tadi aku dah try guna dah...bau bunga rose..wangi pastu senang lak nak guna...best²) dah alang² tuh aku beli ler terus eyeshadow sekali....huhuhu.....so total aku kena semalam adalah rm126.74 sen

Resit ada kat sini itu ler yg dpt tulis skali ngan sen² dia tuh ngan condifent confident nya...ahaksss.

Pastu kan aku layak gak dapat kad redeem dari diorg. Kad tuh bila kita spend dlm satu resit ngan rege rm80 keatas kita akan dpt satu cop pastu kena kumpul sampai bape cop entah aku dah lupa baru layak utk redeem free gift dari depa tapi dia soh aku gi amik lenkali lak kad tuh coz stock kad tuh dah habis lak katanya. Leapa nih beli barang make up kat sasa jer lah.....ahaksss mcm er selalu sgt make up nye pun....wakakakaka

So semalam (selasa) aku saja gatal² make up lebih sket gi opis tak sabar nak mengetest make up baru kekdahnya kan....wakakaka.

So far semua benda aku dah test except mascara tuh je belum lagi......dan hasilnya semua pun syok² belaka....best². belaka..mood make up aku sudah datang lah.....wakakaka.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

neezareef said...

sama la kdg kita target 1 tp nnti jd beganda2..puncanye..tejebak la ape lg...ni offer ni cantik bla bla bla..hahaha...

masviona said...

neezareef:
ahakssss....samalah kita...hiksss

atty's said...

mas.nak tgk ler mana wajah selepas dimake up..hehehehe

CuTeMiUt78 said...

eemmm.. pasal ni ke... heh..heh..heh.. tu biasa la kan.. memang kekadang sebelum nak membeli tu.. confindent je nak beli barang yg perlu je kan,..tapi bila dah terjebak ngan offer bagai.. habis punah semua..

mummysya said...

macam nak cubalah mascara tu....

leadleedeea said...

ader jugak term tershopping yek...eheheheheee...

masviona said...

cutemiut:
tu ler dia...pasal nih jer tapi debar dia lain macam sbb maklumlah tgh2 ekonomi sesak nih beli lak barang2 camni kan...huhuhu


mummysya:
cubalah kin...time murah nih rugi tak beli..mas tgk review kat tenet semua kata ok je

leadleedeea:
ihiksss.....tershopping ayat baik ler kasi prebetsabu tak terperanjat...ahaksss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!