Header

Monday, July 06, 2009

Twist it Yourselft

belon² utk decoration party tuh


Last 2 weeks masa weols merendek ke ikea tuh weols ada terbeli barang nih.....jom tgk jom apa yg ada


kat dlm tuh ada 1 cd yg akan ajar kita camne nak twist kan belon² nih jadi bentuk² yg menarik.... but just volume 1 jerlah...step utk yg basic² jer

siap sekali ngan pump gun dia nih tp dpt kat avin damia dia kejap dia wat jadi pistol kejap lagi dia buat jadi tukul lak....huhuhu...mcm²



ni ler uncle sam...dia ler yg ajar..terror dia nih

Balik umah weols peram jer dulu vcd nih tak tgk² pun....membizi jerlah katakan kan...uhukss....tp akhirnya sempat gak spent one night utk tgk vcd nih nk belajar sket²...hiksss....tapi tak sempat belajar sampai habis pun coz nak kejar masa keluar lak....best gak belajar bendalah nih....hikss


Masa weols dok gegeh berusaha belajar from vcd nih avin damia pun sama naik dia pun dok kalut gak nak buat...huhuhu


nih antara hasil kerja keras yg pertama...hiksss


ni yg damia dok kiss tuh mouse tak silap aku.....hasik keras tangan prebetsabu...ada ler 3-4 jenis lagi yg weols sempat buat but gambarnya ada dlm digicam lupa lak nak trnsfer so korek jerlah memana picca yg ada dlm henset e66 aku nih.


yg nih bibik damia buat utk dia....supaya tak kacau weols tgh nak study...tapi idak nye berjaya helah bibik dia tuh...kejap jer dia leka ngan hat dia tuh pastu kacau weols gak....huhuhu


tuh rege dia...senang aku amik gambar sesiap supaya nnti xde ler uols semua sebuk dok buzz YM aku n jugak email aku semata² utk tanya regenya kan.

Bukan apa kengkadang tuh ada benda yg aku sengaja yg xnak dedahkan rege dia kat sini yerlah kang kalu sebut rege kan ada lak yg tersalah paham maksud aku kang.....

Ada lak yg kata nak riak ke nak nunjuk² ke apa kan but bila time aku tak reveal rege ramai lak yg betul² ikhlas nak tau rege so ahkak pun confuse kengkadang tuh.....nak layan n puaskan hati semua pihak nih mmg susah so ahkak ambil ler langkah berjaga² nnti xnak ada yg salah paham lak kan....chill bebeh...luv uols lah...:)



Author's note: Weols beli nih pun sebab teruja ler jugak coz cadang awal bulan 8 nih nak wat besday party utk avin damia but masih dlm perancangan awal jadinya xleh nak announce kat sini awal² kang kalu tak jadi susah lak. Tapi kalau dah confirm nnti uols semua weols jemput khas tau....so jgn tak dtg lak tau...hiksss



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

16 Comments Uols:

DYLA said...

design2 dia sendrik buat ke dia ada ajar? hehe..

neezareef said...

bestnya mas....nk bli kt mane nih..aiseh kt sini ade ke jual..menariknye..

nnti aku leh jd man belon jugak

wakakakkakaa

masviona said...

dyla:
semua design tuh dia ajar kita buat ler....step by step

neezareef:
best gak tuh neeza....entah weols pun jumpe kat ikea nih kalu kat johor idak ler tak kat mana lak...

camnenye rupernya bile neeza jadik cam ala² man belon...hiksss

Mya said...

comel la pulak tengok avin damia macam tiup belon tu.. hehe..

mummYaeesh said...

wah...awat tak habaq awal2..klu tak weols panggil uols jek malma tu..takyah panggil clown...save budget..ahaks

kojah said...

hehe ske tgk damia...senyum je dpt belon...sy nk gak kak...hiks!

masviona said...

mya:
hikss...dia mmg hantu belon pun mya..pantang jupe belon...ahaksss

mummyaeesh:
ahaksss....kalu tau pun xleh lagi watie...masih dlm proses pembelajaran...ermmm watie nk no contact clown tuh leh tak?

kojah:
kojah nak gak ke belon tuh...boleh dtg umah nnti tau...hikss

lily lotus said...

eh looks interesting

masviona said...

lily lotus:
mmg interesting pun...hehehe

Hezesuze said...

wah nk wat besday party gak ek damia...insyaallah untie dtg...huhuhu

Dee said...

aku penah beli mas..buat2 x jd..aku campak..wakaka..

masviona said...

hezesuze:
insyaallah...awal bulan 8 nih....aunty suze mesti dtg tau!!!...avin damia yg pesan soh ckp gitu.....ahaksss

dee:
lorrr yeke dia sayang ler....kot ye pun xjadi leh je simpan tak pun tiup jer lah bior dia jadi bentuh panjang² tuh pun.

masviona said...

hezesuze:
uhuksss aunty suze or aunty heze..sama lah tuh

tuberose78 said...

waa.. dah prepare awal2 nampak tuk besday damia.. musti grand nih!

jgn luper jempot akak nooo... heee..

tuberose78 said...

mcm best jer belon tuu.. selalu dapat belon tu pon kalau jumpa clown kat mall..

besday safiyyah sabtu ni (11.07.09).. sama ngan besday mama tau! tapi maybe tak buat besday party kat umah kitorang.. kalu buat pon kat umah wan subang..
and celebrate skali kat melaka ahad tu..huhuhu...

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..prebetsabu dah bertukar menjadi man belon.. ooppss... oh nak buat besday damia ya.. eemmm bila tu.. kot la blh dtg.. :D

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!