Header

Tuesday, July 28, 2009

Ukur Baju di Badan Sendiri...

Ukurlah baju di badan sendiri...

dan itulah yang dilakukan oleh anak dara kitoang ni..

Sempena Princess Party Avin Damia yang bakal menjelma 9 Ogos ni,
pakaian Princess akan ditaja oleh Ratu Besar Alhamra...

Haaaa..
korang jgn tatau.. Ratu Besar Alhamra, Mama merangkap Wan buat Princess Avin Damia ialah seorang tailor diRaja tau !
huhuhu..

jom sesambil tu kita tgk camna proses mengukur baju ala2 raja ni dibuat.. hik hik


ihhiihih..
Princess Damia pelik je tgk Ratu Besar sebuk lilit2 tali pengukur tu kat badan dia...


memula tu takmau gak si damia ni..
ye la kan..
dia pelik la apalah agaknya yg Wan dia nak wat kat dia....


puas dia lari sana lari sini dari Wan dia..
sesi pujuk memujuk antara Wan n cucunya pun bermula..
mcm2 ayat pujukan dari seorang nenek kepada cucu..


sib baik Wan pandai amik kesempatan..
umpan damia with toys dulu..
huhuuh..

time damia ralit..
Wan pun serbuuuuuuuuuuuuuu...


damia camtu la dia..
bla dah ralit ngn toys yg menarik perhatian dia,
apa2 jadi kat sekeliling pun dia tak heran dah..


haa...
rupanya Ratu Besar tidak keseorangan di dalam upacara mengukur baju untuk Cucunda..
Wan dibantu oleh Raja Besar...
hiks.. Atok damia pun menolong sama melekakan damia utk upacara mengukur baju..


hihihi...
klu Wan umpan damia ngn toys..
Atuk lak skill lain sikit..
umpan damia ngn makanan..
hahaha..

tektik tektik...

dan akhirnya..
dapat gak la proses mengukur baju upacara kerabat ni dijalankan ngn jayanya..

hope Mama dapat ukuran yg tepat.. hiks..
sebab damia takmo duduk diam..
kang salah ukur, takut lak baju dia senget sebelah..
hahahahah

BAJU CAMNA YANG RATU BESAR JAHITKAN UTK PUTERI AVIN DAMIA?
JOM TENGOK DI MAJLIS DIRAJA 9 OGOS NI OK!!

hiks



*Utk uols yg nak hadir, jgn lupa isik form RSVP kat entry atas nuu.. ok... kerjasama anda amat dihargai.. memana yg dah isik tu, haa.. tgh sebok carik baju ikut tema keee... huhuhu.. takpe.. tiada paksaan... pakai je bau apa pun.. but if dpt ikut tema lg syiookkk kan

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

watie said...

salam..

mesti cantik baju damia nanti.. terima kasih kerana menjemput kami sekeluarga.. tapi dengan dukacitanye saya nak bitau yg saya x dapat hadir (ceewah ayat).. date itu telah dibooking oleh asben huhuhu..

mesti meriah majlis itu nanti...

psstt saya link masviona dot com yer :)

atty's said...

tak sabau nak tgk baju avin nanti nieh ..

CuTeMiUt78 said...

eemmm gitu ke... hik..hik.hik.. blum pasti utk menghadiri ke tak..

lily lotus said...

special made lagi..hehe..abislah puteri2 didunia ni..hiksss

Cath J said...

eh eh...best nyerrrrr..... ^_^

Dee said...

wah..mesti cam princess nti ni..x sabar nk tgk baju damia..

masviona said...

to all:
hikssss bonda damia pun tak sabar nak tgk hasilnya nih

coz

hiksssss

baju bonda damia pun ratu besar gak yg jadi tukang jahit diraja...hiksss

sabor saborrr...hiksss

tuberose78 said...

kalau mama yg jahit mesti cun gillooossss... tak sabar nk tgk nih!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!