Header

Monday, August 24, 2009

Arakian Kisahnya Di Siggahsana

Arakian tersebutlah kisah.. pada Sabtu lepas..
hikssss.. layankan je lah ahkak tengah mood nak bersandiwara bersastera la puloksss...
mungkin sbb perut dah kenyang sahur ni..
gendang gendut org kata...

Team Mv.com sejak bulan puasa ni dah ubah style berblogging sikit...
if before this.. team Mv.com akan pulun taip schedule entry tengah malam kan..
now sempena puasa ni, weols ubah wat sesi menaip entry di pagi hari puloksss...
hikss..
yela.. dah alang2 bangun awal untuk sahur kan?
so lepas je sahur & subuh, sementara nak nunggu gi opis ni kan, weols menaip la n3 utk blog kesayangan nih..
hikss... kalau tidak tu, sure lepas subuh, takde apa nak wat, melayan wat taik mata balik lak nanti!!!

Fuh.. dan seperti biasa, bila CEO Mv.com dah mula bercerita,
mukadimah sure panjang berjela... tak masuk pun lagik isi kanungan yg sebenarnya nih...
sebenarnya aku nak story mory pasal aktiviti berbuka kitorang di hari pertama puasa harituh..
weols berbuka puasa bersama² ngn keluarga besar Pak Pasir (keluarga mertuaku lah..)

Lokasi pilihan??
Hotel Singgahsana, Petaling Jaya..
dekat sajork from umah my MIL...

MERIAH UOLSSSSSS!!!
mana tak meriahnye, bila dah berkumpul ramao2 cenggitu kan....
dengan keletah orang dewasa dok chit chatting isu semasa..
kanak-kanak ribena riang lak sebok ngn aktiviti bermain secara berjemaah!!!
iye uols... si ain damia together-gether ngn sepupu2 dia yg lain, berjemaah menghavockan lagi upacara berbuka tu...

seperti biasa, jom layan piccas yg berlambak ni..


kita mulakan ngn gambar ahkak ijau ni dulu ek..
terlebih dahulu, pihak masviona.com takkan bertanggungjawap if ada yg terliur di siang hari ni ek!!!!

team kak long n atfan...

eksklusif hanya di masviona.com.. muka aku yg tak sabar menantikan tibanya waktu berbuka... hiksss


i luv him.. and i knoe he loves me tooo....

anak aku ni kan, betul2 menduga aku tau.. syiookk je tgk dia makan...

ini ialah wani.. anak dara tunggal kak long shima... comeyyy !!

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. ini lah meja kitorang... penuh oooo....... pueh hati !!!

kan aku dah kata meriah.. haa.. tgk la tuh air saje dah macam2 kaler..
tapi ahkak rasa, dalam banyak2 tu, ijau tu gak yg cun kan kan kan?

ni aku dah tak hengat dah ni round ke berapa dah ni...
layan ais kacang puloksss..

anak dara kakak ipar aku... si tuberose.. hiksss..
banyak makan ooohh...

"mak usu, damia nak yg ni pulak !!!"
hikss.. mak usu yang sebok melayan kerenah si damia

ni sebenarnya sesi meronda tawaf melihat2 juadah yang ada...
perrghh.. banyak...

hah hambik...
kambing golek!!

peace.............. and green around the world!

meja bos2 besar..
hikss.. Pak Nasir dan Puan Banon dah macam YB lak ahkak nengok.. kan kan...





haa.. ni la dia kakak ipar yang sulung.. kak long shima..


turn kanak-kanak riang bergambar.....
alahai.. hepi je tengok memasing...


hikss.. tgk la kat damia tu.. wat posing ayu la ngn tangan kat pipi...
errr.. siapa ajar tu ek...

Wan memperbetulkan posisi posing semua cucu2nya...

jeng jeng jeng.. damia dalam usaha melarikan diri untuk melasak kat tempat lain puloksss...
hikss


dan inilah dia sesi melayan keletah anak2 yang sangat lasak pabila dah berkumpul...
ceria je tgk dorang...

hugggg...................

atas permintaan anak2 buah prebetsabu..
hikss.. berkali2 anak2 kak long tanya.. gambar2 ni kang masuk masviona.com tak?
hikss.. alahai... mesti la masuk.. tapi tak semua la yg aunty mas massukkan dalam masviona.com..
yg selebihnya aunty mas albumkan kat umah...
so nnti korang ajaklah ibu n abah korang datang umah tau...

ni la dia tuberose....
senyum simpul nampak..
sebab dia ada beli kamera baru ooooooooooooooooooooooo..

haa.. muka nakal damia dah keluar...
sebenarnya dia nak ajak walid dia melasak ngn dia gak ni.. hihihiih

betulkan tali beg dulu....

cikuuuuuuuuuu.. cakkk.. !!!!!


sementara nunggu waktu berbuka, damia baca buku dulu....


lepas dah makan2, weols semua natara yang lpaling lambat sekali balik tau...
so dah alang2 dah lengang tpt tu, weols pun pegi la photoshoot kat atas pentas...
cantik pentas dia ada umah kampung...


senget2 mulut damia.... hiks..
smile sampai ke telinga la tuh...








kat luar semasa sesi bersalam2 sebelum balik...


inilah dia barisan keluarga besar yang telah menjayakan majlis berbuka puasa beramai2 kat Hotel Singgahsana, PJ...
muka2 ni la yang telah menghavockan hotel tu sabtu lepas.. hikss

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Owh!!! Kamben golekkk!!! ::.

Cath J said...

Bestttt... very hapy family... ^_^

tuberose78 said...

dapat makan berbuka poser yang sedap reramai..epi weiihhh!! hehehe..
balik dari pj, sumer terus tertido dlm kete kepenatan..

Kaseh said...

kidnap gambo avin!

Dee said...

wah..kemain lagi makan sakan nmpk 1st day posa..hahaha..

atty's said...

sedapnya nampak kambin golek tuh ..

rasp said...

one big hepi family gitu...
sungguh happening :D best!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!