Header

Tuesday, August 25, 2009

Awas.. Blacklist PTPTN


bayar tak?
apa? tak pernah bayar?
korang ni mmg layak untuk dibuang daerah!!!
buang negara terus lah!!!

dah pinjam PTPTN tu, pepandai la bayar.. hihiihii..

dah nama pun pinjaman...
setiap yg meminjam, kene la pulangkan balik...
tak kira la if byk komplen ke hapa ke..
interest tinggi ke...
tak dapat surat mintak bayaran ke..

dah tu masa PTPTN bagi duit, sebok beli henpon la, beli motor la.. (bukan aku.. haha)
belanja aweksss la... (jugak bukan aku haha)

sebenarnyakan, utk korang yg tak pernah bayar ptptn,
so jgn harapla korang dapat keluar negara...
sebab nama korang telah disenaraihitamkan di imigresen..

jgn la korang gatal2 gi wat passport group..
nanti semua dalam group korang takleh keluar from mesia!!!

ye.. PTPTN dah mula blacklist peminjam tegar yg tak bayar langsung ptptn!
cuba korang cek sini:
http://eform.ptptn.gov.my:8080/blacklist/login.cfm
dah lama dah pun sbenarnya ptptn wat ni

mana tau kot2 nama korang tersenarai hitam....

hah! ada nama korang?
haa... mendapat la korang...
korang kene settlekan keseluruhan jumlah pinjaman korang..
baruuuu leh release blacklist from imigresen tu..

ye.. KESELURUHAN..
if korang utang 30k, kene bayar la 30k tu baru tak blacklist lagi...

rayuan?
sorry!!
takde maaf bagimu...
even ada member aku stewardess... dia tak bayar ptptn..
pastu now dah kene blacklist...
mendapat dia takleh nak keluar from mesia.. even dia keje mmg kene keluar negara sokmo..

so.. bayar la ptptn...!
hiihhi..


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

14 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

sib baik la bukan ptptn ahahahaha...
jpa punya tapi dah langsai lama dulu :)

tuberose78 said...

sebenarnya.. bayar lah semua hutang-piutang yang anda ada..!! huhuhu...

mummysya said...

betulllllllllll

bayar jangan tak bayar!!!!

masviona said...

ms lilies:
wah best lah dpt jpa nye loan...n tahniah sbb dah abis byr dah...:)

tuberose:
betul tuh...byr lah yg mana semua ada dah nama pun hutang kan...hiksss

mummysya:
betul..betul...betul....hiksss

atty's said...

itu ar ..sapa suh utang..lepas tu tak bayau ..rasakan ..lah

isya said...

huhu.. apa lg bayo la.. jiwa korang tak tenteram kalo tak bayar.. hehe


psstt.dah bank in td, add pun dah email.. ;p

Cath J said...

Ape ke bende PTPTN ni??? confuse pulak gua...

Fuh... bahaya jugak yer... sampai tak leh keluar negara??? hehehhehe....

DYLA said...

bayar la kan, walaupun kdg2 terskip. hehehe..

masviona said...

atty:
itulah kty kan tp tuler kengkadang kita nih terlupa yg kita ada hutang...hiksss

isya:
tuler psl...mmg tak tenteram jiwa kan...baik bayar...senang lenang...hiksss

~ok dah dpt dah detail dia nnti kita poskan.TQ

cath j:
ptptn tuh perbadanan tabung pendidikan tinggi nasional ala loan utk sesapa masuk u tuh ler...selain jpa

aah mmg betul pun mmg klu tak byr langsung mmg xleh gi overseas

dyla:
asalkan byr tak kisah jgn tak byr langsung je dyla

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mujur tiap bulan bayar ptptn nih...kalu tidak jadi si Pezal Tahir tu =D

@--- Sueanne ----@ said...

selamat name xde dlm blacklist cz i got the scholarship jpa b4..heheh..

myk best tp yg x best smpai lor ni xdpt keje ngn goment..huhuh..:p

Mr & Mrs MonDoK said...

Nama Tuan/Puan TIDAK termasuk di dalam senarai hitam peminjam ingkar PTPTN yang tidak dibenarkan untuk ke luar negara.

.:: Nasib baik takde... W/pun bayar skip-skip... Pezal Tahir tu takyah ikut, duit dia berkepuk... Apa sangat la takat cash RM20K tu pada dia... Pejam mata jek... Esok-esok dia dapat balik duit tu... Huhuhu!!! ::.

syanis said...

x da utang ngn ptptn.... ate belajau takat spm ja... hahahahahah

♥Hernee Nazir♥ said...

bleh geng faizal tahir sape yg x byr..hehehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!