Header

Saturday, August 01, 2009

Bila Prebetsabu Bersemangat !!!

Apa itu DIY?
Do It Yourself lah..
Erti kata lain, membuat sesuatu bende atau sesuatu barang itu secara sendiri..
tidak membeli bende n barang yang telah siap dikomersilkan, tetapi mencuba untuk membuat barang tu secara sendiri..
hiks..

Ahkak ni mmg dah kenal bebeno ngn si Prebetsabu yang encem lagi cute ni.
Bila tiba mood menggodek dia, mmg habis dia godek. Tapi bila tiba mood malas dia, sendiri mau ingat lah !
Skrg ni dia tgh mood untuk menjadi seperti McGyver !!

Hiks..
semangat betul aku tgk dia.
Malam tadi lepas isya' dia ajak weols sefamily untuk ronda² kotaraya area umah aku ni carik barang untuk projek terbaru dia..

Projek apa?
Haaa... Prebetsabu kan dia mmg dari kecik suke wat eksperiment ngn bende² elektronik nih.. (katanya lah.. aku mana la kenal dia dari kecik kan...?)
Mama or kakak² yg lain, leh kompomkan tak? Betul ke Prebetsabu ni dari kecik suke jahanamkan eksperimen barang² elektronik ni?

Tanpa banyak tanya, aku pun siap² la.. siap ala kadar je pun noksss...
Terus dia bawak weols terjah kedai jual barang² RM2 tu..

Tau apa yang dia sambar?
hiks.. dia beli kipas yang pusing² bila kene tiup angin tu...
aku tanya dia nak wat apa? senang je dia jawap - "Adalah......V tunggu je la hasil kerja tangan B ni nanti"
Adoyaiiii...

Balik je lepas tu, terus dia kuarkan segala macam tools yang ada kat umah ni..
siap gam selotape dia kuarkan..
aku just teman dia perhati kan aje apa yg dia buat.
kejap² dia mintak tolong potong gam, aku potong...
kejap² dia mintak tolong pegang itu ini, aku pegang..

APA YANG PENTING?? KERJASAMAAA !!

Hiks..


Apa lah agaknya yang Prebetsabu tgh usahakan ni ek?
tak tau la eksperimen dia kali ni berjaya atau tak..
nampak gayanya, sehingga semalam, hanya 80% dari teori dia yang dia dah bgtau kat aku tu berjaya..
lagi 20%, masih dalam stage ujikaji..

yang penting, eksperimen Prebetsabu kali ni mmg ada berkaitan untuk digunakan semasa Princess Party Avin Damia minggu depan tu nnti !!

Aku doakan moga projek dia ni berjalan lancar and sempat siap fully tested up and running masa party tu nanti !!

Aminn !!!



Author's Note: If projek DIY Prebetsabu ni menjadi, sure lebih meriah party tu nanti !!!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

Cik Wanie said...

utk wanie x der ker,
wanie nak jugak!!!!!
plzzzzzz...

kalau x wanie majuk beberapa saat,
hik hik hik hik

Hezesuze said...

aiyooooo cik wanie ni asyik nk majuk bberapa saat je kekdahnye kan...jd ler dewasa ckit sayang oiiii....ekekke

p/s MV plez email ur address kt akak ek hezesuze@yahoo.com

[-suziey-] said...

fuiyoooo..gempak nih party tu nnti..erkk kita xregister lagi..tgh tunggu green lite dr hubby..tp rs cam ok..hehe..insyaAllah dtg../

p/s: pls vote for aQeel ek

Dj Epoi said...

Bro ......Prebet Sabu!!

Gua kasik WARNING....
Kalau Gua dapat satu...projek yg Lu buatkan nih.....

Gua pastikan Minggu depan... semua org Walaweiiiiiiiiii...

Kahhhhh!!!!!

Arabella said...

wah.. mesti best birthday bash damia ni.. xdpt nk join,just wait 4 de pic lh ni nnt.. uwaaa..

Cath J said...

Wowwww..... mcm interesting lahhhh....

Cik Wanie said...

ek eleh kak HEZE nie,
wanie gurau2 jelah ngn kak mas,
akk nie kenapa,
dah x blh beza dah gurau ngn kenyataan,
adoilah...
mcm2 kannnnn
hurm..

Cik Wanie said...

dah sah sah ada tulis,
HIK HIK HIK,
mestilah dalam nada gurauannnnnnn

Sis-Lin said...

sis doakan semuanya berjaya yek..
ermm apa la agknye tuh...

CuTeMiUt78 said...

uish... sakan ni... apa projek tu..

tuberose78 said...

wahh.. ni yang buat kitorang lagi tak sabar2 nak gi besday damia nih!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!