Header

Tuesday, August 18, 2009

Blog & Masviona.com

actually aku ada terbaca satu coretan from here...

sepanjang aku baca artikel2 from blog org lain, belum pernah aku baca artikel mcm tu..
yang mana, bila aku baca artikel tu, tiap baris yg aku baca, aku akan kata dalam hati aku "a'ah betul tu.. betul"
tiap baris ok !!!

mmg aku bersetuju 100% dgn apa yg cuba disampaikan oleh peej dalam entry dia tu..
dunia blog ni dah tak sama mcm blog dulu2...
ramai pulak blogger sekarang ni yg dah mabuk nak glamer...
ramai yg mula nak naikkan hits dgn bermacam strategi...

sedikit sebanyak aku pun pernah ulas pasal bende ni.. tapi lebih kepada trend follower la.. kat sini

ramai yg plastik dan tak dinafikan ramai gak yg ikhlas untuk berkawan...
alhamdulillah.. rata2 yang team mv.com dah jumpe, sumenya OK!!!

Masviona.com sejak dari penubuhannya (sejak dari masvionanas.blogspot.com 5 tahun dulu) mmg nampak ketara perubahan style dalam dunia blog ni..
ramai yg bercita-cita nak jadi ala2 celebrity.. nak jadi terkenal ngn blog...
hihiihihi...
terma lain - GILA GLAMOR...

apa tujuan korang berblog in a first place?
mcm Mv.com, kitorang berblog sejak dulu lagi adalah untuk menjadikan blog ni sbg tempat rujukan akan aktiviti harian kitorang...
dari semasa ke semasa, mv.com berubah.. berevolusi..
if 5 tahun dulu, ilmu kat dada tak banyak utk di sharekan, now dah ada sikit2 ilmu so mv.com berkongsi segala tips n tricks yang kitorang tau..
baik dari segi parenting, financial, technical sehinggalah ke menu masakan!!

dgn tujuan apa?
dgn tujuan selain menjadikan mv.com ni sbg medium untuk diari harian team mv.com,
diharapnya semua readers yg singgah sini sedikit sebanyak mendapat info from us..

tidak dinafikan, kitorang juga kerap menerjah blog-blog lain untuk singgah ke masviona.com
kenapa?
sebabnya senang je.. aku perlukan input, idea dan respon from org ramai luar sana di atas setiap tips n info yg kami kongsikan..
dah nama pun kongsi... so kongsi kene la ada pihak yg menerima, memproses input dan memberi puah pikirannya pulak..
barulah lengkap proses pembelajaran gitu kan?

glamor?
mmg la siapa yg tak suke ngn glamor kan?
tapi lebih afdal if glamor tu yg mencari korang..
bukan korang mencari glamor...
hati akan lebih terasa puas if org mengenali kita sebagai seorang yg memberi sumbangan..
bukan sebagai seorang yg selalu menagih publisiti murahan.. kan?

tak perlu la kita terperasan lelebih lak bila kita keluar je, org akan kenal kita...
"ooo.. eh itu kan blogger xxxx tu.."
if itu yg korang target, maka sesia je la usaha korang mengupdate blog tu..
tak kemana..
lebih baik kita jdkan blog ni sbg salah satu dari investment kita (aku ni kan suke benar bab2 invest menginvest ni)
investment apa? dgn berkongsi maklumat n info, secara tak langsung if info kita tu berguna n mendatangkan manfaat dan dipraktikkan oleh readers kita, so FREE je kita dapat pahala kan.. berterusan lak tuh !!

dan jugak tak perlu la kita terlalu mengagung2kan atau mendewakan certain bloggers..
dorang pun manusia biasa gak..

if ada org ramai terserempak ngn kitorang, dan kebetulan dorang cam n kenal kitorang,
takde la plak nak wat sombong kan... sign2 la sikit otograf utk dorang gak.. hahaha
itu ialah kawan kita...
if dia bebetul ikhlas, dia akan terus berkawan..

so kepada sahabat2 semua yg ada blog, lets fine tune semula tujuan asas ktia berblog..
dan kepada mereka2 yg baru nak berjinak dalam dunia blog, jgn terikut2 ngn trend semasa sekarang ni...

jom ramai2 pakat baca entry bernas from peej tu...
dan sama2 kita hayati isi penting yg cuba disampaikan...

*aku cukup isau ngn tanggapan korang semua terhadap weols kat mv.com ni... mmg susah nak puaskan hati semua pihak.. eh.. blog laki bini mv.com ni camna? ada ok kah or syiokk sendiri j lebih ? ahaha



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

12 Comments Uols:

atty's said...

itu lah..nasib kty ni org tak akan kenal ..kt luar blog..sbb rata2 cakap..kty diluar blog dan di dlm blog dua insan berbeza..wahahhaha..

dah puas glemer masa dunia fp ..
skrg nak low profile..cukup le ...kawan2 yg sedia ade ..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Syiok sendiri itu penting, sebab blog itu ana yang punya... Hahahah!!! ::.

danishahumaira said...

bg sy tujuan untuk sy berblog ni just for fun dan khas untuk tatapan anak2 bila mereka dah beso,so bila saya x de lg itu la kenangan utk mereka, tak kisah la follower ramai ke idak,

tuberose78 said...

sebenarnya akak ada gak try nk memblog2 ni tapi mcm tak sempat jer.. hangat2 taik ayam! hehehe.. alih2 setia multiply akak jugak.. tu pun setakat updet2 gambor utk kenangan jer..

tuberose78 said...

satu lagi.. akak rasa mv.com ni dah kira okay dah.. ambil saja peluang2 sampingan yg dpt membantu kita selagi ada..! janji kita dan keluarga kita gembira... insyaallah..

Kaseh said...

betul2..baru je singgah blog peej..biasa silent reader je.. apa dia kata tu betul kot.. susah nak cari kawan yg betul2 kawan.. ramai yg plastic skang ni.. depan baik.. tp so far rasanya kaseh lom jumpa lagi yg plastic diantara kawan2 blog kaseh.. cuma ada la terbaca kat blog2 org lain yg ada masalah.. minta dijauhkan la kawan2 camtuh..n rasanya reason berblogging pun lum kelaut lagi.. asal2nya nak share citer diet je..tapi rasa seronok pulak ada ramai kawan2.. moga2 persahabatan kekal.. insyallah..

Kaseh said...

lupa nak ckp...blog korang laki bini sempoi.. ok je ni..byk info..tapi den paling suka citer pasal damia..hahaa sama gak macam blog kin.. kaseh suka giler kalau ada citer pasal si ariesya.. dah kaseh mmg suka budak2...len kali ari2 update pasal damia okay..

lily lotus said...

biarkan mereka hanyut dengan keglamoran mereka yang tak kemana..hikss..

mummYaeesh said...

korang okla..cool jek walaupun femes!tp tak dan nak kejar sbb byk betul n3 bertubi2 kekdahnye..woohoo!yelah sekali 2 yg posting gitew!woohoo...

weols da baca n3 peej tu!hiks.. weols pun kdg2 musykil bila ada blogger yg mengagung2kan blogger lain esp yg da femes ames la kan.. pastu sume org link!weols klu bleh lagi suka cari new comer sbb baru rasa enggang sama enggang gitew!segan la nak ngendeng blogger2 yg femes!

rasanye klu nak blogging ni better jd diri sendiri, tu yg plg mujarab so terpulang la sape nak follow atau tak!

just my 5cent

Sidratul Muntaha said...

entahlah mas
cam ayu
blog ni adalah satu ruang tuk kita inform pada kwn2 ker
untuk tempat kita kongsi2 pendapat n luahan hati kita
dan jugak berkongsi ilmu kita yg tak sebanyak mana ni dgn kwn2
psl glamour tu
tak thulah
mls nk lyn2
mmg byk pun yg jdi begitu
mentang2 kawan dia...
hmmm....
dia agung2kan sgt
entahla
tak amik pusing
cam ayu
ade terlintas nk menulis,tulislah.
klu tak diam2 jer
jadi diri sendiri sebenarnya.
ayu tak amik pusing pun byk mana follower ker ape ker
janji yg baca tu ikhlas nk membaca
klu komen pun
komenlah
selalu jugak baca blog member yg lenlain
cume mls nk tgglkn komen
kdg2
bile kita komen tu akan menjejaskan perasaan dia
dah kita gatal nak baca blog dia...
so..jgnlah terasa ker ape ker dgn tuan punyer blog tu sebab itu buah pikiran dan pendapat dia walaupun tak sepatutnya atau cam keling paria tak sekolah.
biarkan jer
nnti jdi gduh2
kdg2 ape2 yg dia tulis kena jugak btg idung kita sbb mmg salah.
kat sini konsepnyer aderlah belajar tuk perbetulkan diri sendiri secara tersirat.
lagi satu..
ayu perati gak kdg2 blogger ni gah sgt dgn kebendaaan yg dia ade..
bg ayu
tak kisahlah bhai
ko kaya,laki ko kaya,mak bpk ko kaya,mertua ko kaya.
ko nk tayang smpai sepender n bra ko brand ape sahaja pun ayu tak kisah.
sbb..itu yg membuatkn dia bahagia
even kdg2 sakit ati pun nk buat ape kan?
tumpang seronok tengok mestilah n smbil2 doa2kan jugak rezeki kita tuk smpai tahap dgn blogger tu akan di berkati n dikabulkan Allah.
sorilah bebel byk2 dlm komen ni sebab ayu tgh dilanda perang emosi yg hebat seolah2 perlawanan kung fu dewa sakti dgn baby kat dlm perut ni.

fin.
au revoir et salut.

rasp said...

apa2 pun ikut pada nawaitu memasing kan...
yg punyai nawaitu iklas, suci dan benar, alhamdulillah...
yg berniat nak kan glamer...
biorlah mereka dgn labu2nya...
biarkan biarkan :D
apa2 pun u guys rawk laaa...

CuTeMiUt78 said...

yup..betul..betul..betul.. setuju tu..
cam akak ni berblogging pun bukannya niat nak fames ames.. lagipun cam blog akak tu.. blog yg biasa2 gak.. menceritakan my family life.. kekadang.. klu ada info tu.. kongsi2 gak la.. kan.. tapi idak ler mengharapkan utk jd fames ames..
org yg dtg blog kita.. org yg menilai camne persembahan blog kita...
cam kat sini.. akak skkee baca setiap story mory kat sini.. sebabnya semua amat menarik walau pun sekadar aktiviti family.. dan dari sini juga akak belajar dan tau beberapa perkara yg kekadang kita tak tau.. rasanya cukup bertuah dpt kawan cam korang laki bini ni tau

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!