Header

Wednesday, August 26, 2009

Checklist Persiapan Raya 2009


Last year pun aku ada wat checklist untuk persiapan raya ni...

sangat2 berguna utk kitorang !!
ye la dah tentu2 tiap hari kitorang akan buka blog ni kan..
so might as well kitorang letak checklist utk preparation raya..
raya bukan satu aktiviti n majlis yg simple..
perlu persiapan rapi.. muahahhahahah..
entry checklist tahun lepas tu tu bole di dapati di sini: Checklist Persiapan Raya 2008

Tahun ni rasanya perispan raya tak grand la kot..
serba sederhana je..
bajet pun ciput je raya tahun ni...

klah.. ni checklist persiapan kitorang utk rujukan kitorang..
korang plak camna.... dah ready?

Rumah -
1- kemas living hall -pending
2- kemas family hall tingkat atas - pending
3- cat mengecat (tahun ni weols tak mengecat, tapi weols ada projek tersendiri utk menampakkan kelainan pada dinding umah weols!!!) - pending
4 - kemas sume empat empat bilik - pending
5- kemas garden cinonet - pending
6- redesign living hall & dining area - pending

Masviona -
1- baju raya tradisional - 50% done - ye ke? viona pls update
2- baju ranggi raya - pending
3- sandal raya -pending
4- aksesori raya - 20% done
5- makeup raya - pending

Prebetsabu
1- baju tradisional raya - pending
2- baju ranggi raya - pending
3- kasut raya (merangkap kasut kerje.. siot betul pencuri kasut aku tuh) - pending

Avin damia
1- baju raya - 60% done
2- beg besar utk isik duit raya dia yg banyak itu - DONE kahkahkah

Misc
1- Tukar duit kecik utk raya - pending
2- cuci kete n wax utk raya - pending (ni keje prebetsabu sorang nih..bila ler dia nk mulakan operasi...2 bijik tgh tggu nih)
3- biskut n kuih raya - pending
4- sms & kad raya utk sanak saudara n rakan2 - pending

perrgghhh.. gille weh! byknye pending!!!
cepat2 kene settlekan sume nih !!!
warrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...........

kerja kuat terus buat!!

updated since 25/08/2009 jam 8:00 PAGI
25 hari lagi nak raya!!!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

irda said...

uiks...irda pun kena wat checklist raya utk myself gak...huhuhu!

kena tgk budget gak nie...uwaaa....

Kaseh said...

semua pending lagi ehh..haha...kaseh sefamily pun taun ni ala kadar je.. nati nak buat gak la check list..bg tak kelam kabut nati kan...

lily lotus said...

nak copy paste lah viona punya checklist ni..hihi

ciare (^_^)v said...

wuawuaaaa ingatkan nak kawen jek kena ada checklist...uuu..

raya besar tahun ni ;)

momguess said...

huuuuu makngaiiii
byk nyer pending

akk lagik lahhh
semue pendingsssssssssss

somewhereibelong said...

fuyoo... siap da uat check list da.. hehehhe hmm macam kena uat jugak je.. sebb semua pun pending lagi..hahhaha tunggu nak dekat raya baru kelamkabut.. padan muka diri sendiri.. hehehe

masviona said...

irda:
buat irda jgn tak buat lak...weols mmg buat tetiap thn pun.....huhuhu but kengkdng ada jer yg terlebih budget hiksss

kaseh:
itu ler byk giler yg pending dah tuh asyik tak sihat badan jer skrang nih...hikss

sama ler thn nih weols ala kadar je

lily lotus:
boleh2 sila lah copy paste weols pun carry forward je dr thn2 lepas...hiksss

ciare:
raya pun kena gak ada checlist tkt nnti teriver budget...hiksss

weols ala kadar je thn nih....thn lepas dh byk tukar baru thn nih xyah dah kot

momgues:
jom kak kita bekerja keras utk settle kn semua nih cecepat...hiksss

somewhereibelong:
buat ler senang sket nk tgk progress n supaya xde yg tertinggal...hiksss

isya said...

panjang tu listing..hehe


psst..baru dpt td brooch tu, mmg cantik la, tq ;p

tuberose78 said...

mak aiii... panjang nyer checklist..!!
tu yg malas nk buat checklist, bila dah buat.. haaaa.. hambek koo.. hehehe.. tak pa.. pelan..pelan..

masviona said...

isya:
dah sampai eh...alhamdulillah...TQ ye..:)

tuberose:
itu ler dah ler panjang pastu semua pending...huhuhu

Hezesuze said...

haiyoooo!! byknye pending MV oiii..tu baru anak sorang...huhuhuh

alhamdulillah bju anak2 akak je lom beli lagik yg len setel...huhuhu tunggu nk raya jek..bleh!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!