Header

Thursday, August 27, 2009

Dan Barang Itu Ialah.....

Dah cukup terseksakah jiwa raga korang??
terseksa sbb nunggu jawapan apakah gerangannya barang yang aku dapat from TnT tu ek
ke ramar yg tak heran pun ngn pekebende yg aku dapat tu? hahahaha..
biorla... aku mmg selalu syiok sendiri je...

apakah gerangannya dalam bungkusan ni? haaaa...........

k la.. sbenarnya parcel yg tnt hantar tu ialah daripada citibank...
kan kitorang dah berjaya membebaskan diri daripada kad kredit..
so masa aku terminate kad tu, dia soh la redeem point... rasanya aku ada dalam 20k point kot (so korang kira sendiri la dah berapa byk aku hutang pakai kredit kad ni.. huhuhu)...

aku pun belek2 la katalog dia masa nunggu dia proses cancellation card tu..
huhuuh.. dalam waktu yg singkat tu aku kene wat pilihan.. belek katalog tu satu persatu.. and padankan barang tu ngn point yg aku ada...
aku belek2 tang barang pompuan... ada barang2 hiasan bagai...
tp aku tak pandai la nak pilih barang camtu sorang2...

so aku belek lak bahagian elektronik.. bahagian gadget2..
aku tgk sume nak point bapak tinggi...

last aku belek bahagian beg2...
dan terbekenan lak ngn pouch beg..
takde berlengah lagi.. terus je pilih.. hihihi..

dan inilah hasilnya...
sebenarnya di luar dugaan aku...
aku pun tak perasan brand apa yg aku pilih tu sbb aku tgk gamba tu just pouch beg n terus aku tgk code utk redemption... tak tgk pun bab description n model brand bagai..


huhuhu..
rupanya brand High Sierra...
High Sierra Lumbar Pack... model 6729 Express...
best best..

ni lah rupa paras bende tu selepas dibogelkan daripada plastik...

yang paling aku suke, bila aku buka je plastik tu...
wahhhhhhhhhh.. kaler HIJAU !!
eh eh macam tau je kitorang mmg gila hijau...
dalam katalog aritu aku tgk hitam.. hahaha..

saiznye pun di luar jangkaan aku..
aku igt just ordinary pouch bag la.
rupanya lumbar pack..

cara pemakaian lumbar pack yg betul... hiihhi if bawak g shopping complex harus diletakkan kat depan perut.. kang nnti senang2 je org lain seluk isi tanpa disedari.. hahaha

mmm.. ye la adik beradik pouch la.. tp pouch kecik..
lumbar pack ni besar n mmg bag yg di design utk diletakkan di area pinggang n pinggul.. dah nama pun lumbar kan...


pulak tu, lumbar pack ni dia design siap2 ngn ruang letak botol air.. botol jugak disediakan..
dan jugak ada lubang untuk masukkan wayar headphone.. huuhuh.. bagus2.. sgt praktikal..

ada jugak loop utk gantung lampu (ni lebih berguna pada yg minat hiking outdoor malam or ride basikal la..)
compartment dalaman dia pun best.. ada byk ruang..
aku tak try lagi la if muat tak nak bubuh kamera bagak aku dalam tu..
huhuhu if muat, leh tukar2 pakai ngn bag lowepro aku tuh... wahhahaha..
span lumbar pack ni pun tebal..
selamat la nak letak kamera/alat elektronik lain..

pueh hati la redemption kali ni...
redemption terakhir yg membawa makna...


*lumbar pack ni akan berjasa time raya nnti.. akan jd bag tpt aku simpan sampul n duit raya.. ganti pouch bag lama aku.. yeehaaaa...

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

*ayu* said...

seronok kan kalau dapat redeem sumthing yang puas hati...
rezeki ramadhan..
:)

Kaseh said...

good2 dah bebas dari credit card..sama la ngan kaseh... lama dah menghindarkan diri dari menggunakan cc.. tobat..hahaha..last guna tahun 2007..pastu terus stop.. bygkan kalau dah ada 2 gold cc pastu 4 cc yg biasa tu....haa tak ke byk hutang tu...berpuluh ribu.. men sedap je gesek.. sikit2 gesek.. pastu hujung bulan seksa nak bayor..last option...buat settlement..sikit2..and alhamdulillah hutang2 dah selesai..and im debt free... legaa... skang ni takde credit card dah... cash n carry je dah ler..

Dee said...

cantik2..my hubby pun suka pouch bag..

masviona said...

ayu:
tule pasal...alhamdulillah mmg rezki ramadhan lah nih...:)
ahkak janji prebetsabu suka ahkak suke jer tp kali nih kena lak ngn akaler hijau kan lagi ler suke....hiksss

kaseh:
syabas utk kaseh weols pun tgh proses nih so far mas tinggal 1 n ps tingal 2 je cc kalu idak dulu mcm kaseh gak ler dah ler banyak pastu semua gold kan penpaham jerler hutang manyak mana lagi feningggg kepala maaaa..senang cash n carry jer kalu xde xyah beli kalu ada pndai2 ler budget kan

dee:
ps pun mmg suke pouch bag pun...saya pun suka dia pkai pouch bag kengkadang kita pun leh selit brg kita skali...hiksss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!