Header

Tuesday, August 25, 2009

Dari Singgahsana ke Selayang...

Puasa pertama berbuka bersama² famili besar belah PJ kat Hotel Singgahsana kan.

Buka puasa hari kedua, Ahad lepas pula weols berbuka di Selayang di rumah kakak aku.

Juadah berbuka separuh dimasak oleh Kak Nik n separuh lagi weols buat acara tunjuk² di param kat area umah Kak Nik......dekat jer jalan kaki je gi meronda param tuh...hiksss



Teringat lak kenangan semasa bergelar student UPM dulu berjalan ngan kawan baik setiap petang ke PARAM Sri Serdang.......oooowwhhhh bestnya param kat sana sungguh havoc sekali ngan pilihan menu yg sungguh pelbagai tapi masa tuh pilihan aku lak yg terbatas....huhuhuhu paham² jerlah student kan dok harapkan duit PTPTN jer kan so harus ler membuat budget betul² kan. Aku ler.... uols tak tau ler plak kan kot² masa student uols meriah gak ker kan.....mana nak tau.

yg tak tahan budu ngan durian tuh kat tetengah tuh....tak tinggal. (B lupa tanya kak nih budu cap apa tuh eh sedap je kan...tak masin sgt kan)


Makan bersila beramai² dibawah......uhuhuhu.....syoknya...ahakssss...dah tuh nak makan atas dining table mana muat kan ramai tuh.

Prebetsabu sampai tak sedar tambah nasi bape pinggan....

Dah anak buah yg umur 6 thn pun puase sama tau.....huhuhuhu. Bukan akak aku paksa pun mmg ler dia yg ajar but ingt smpai tgh hari jer tp aleh² dia sanggup nak puasa penuh so far belom tinggal lagi tau.....hiksss.

Ingt dulu masa aku kekecik pun umur 6 thn gak mak n ayah aku dah ajar soh puasa....:).....akak² aku lak tambah semangat ngan bagi petua if kita puasa lagi banyak lagi banyak kita dapat duit raya....ahakssss masa kekecik dulu aku percaya ler.....kuang3x.

Rasanya bila kumpul gini avin damia n anak buah aku yg lain ler paling happy dapat kumpul n main sesama.....gamat satu rumah tuh itu baru sket tuh tak kumpul semua lagi tuh.....raya nih xtau ler camne....:)


hugggggggg aqeem.....damia mmg pantang org soh hugggg....hiksss







MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

lily lotus said...

comel jer main2 hug2 ni..hehe

Kaseh said...

ala damiaaa auntie kaseh nak hug jugakkk!!

masviona said...

lily lotus:
dia mmg suke main2 huggg nih...hiksss tp dia hug betul2 bukan main2

kaseh:
hiksss damia ckp nnti aunty kaseh dtg ler umah takpun kita dating² lagi nnti leh la damia hug aunty kaseh....hiksss

MaMa ZuRa said...

bila nk berbuka rumah mil..leh dok intai2 dari opis ni..keke..umah mil tu yg 2 storey tu kan?
hari tu nmpk mil n fil mas lalu kat belakang tu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!