Header

Friday, August 07, 2009

DISKUS: Bisnes Bulan Puasa


Kitorang kat Mv.com ni mmg minat berniaga..

dah macam2 bis kitorang pernah wat..

galgal dalam perniagaan tu biasa lah..
ada rugi ada untung..

masa aku kecik2 dulu, time sekolah rendah, aku pernah jual kuih cakar ayam..
hihihi..
pernah gak jual dadih dari umah ke umah..
syiookk..

kitorang pernah wat part time jual baju gak....
pernah gak wat parttime jual kain..
dah dapat capai target untung, kitorang stop..
hihihi.. short term punya biz..

pastu kitoang pernah buka kedai..
carwash.. (ye.. kedai.. kitorang buat proper bukan carwash bawah pokok..)
Alhamra Auto Spa...
seronok !!

ni nak puasa...
sebenarnya ada 2-3 idea bisness nak wat time puasa ni..
tapi kitorang taknak jual kuih muih.. kurma.. sbb dah ramai jual..
nak buka booth bazar ramadan kat bangi cadangnya..
tapi mcm dah terlewat utk preparation..
tapak dah ada leh tumpang je..

hmm.. camna ek..

if kitorang jual, korang nak beli tak.. hahahaha
jual online..



korang plak camna..
bulan puasa ni taknak ke tambah duit sikit?
ada wat biz tak?

jom kongsi idea!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

sWeEtdARLinG said...

jual cadar tuk raya...

http://www.sweet-cadar.blogspot.com/

tapi takde masa nak update sepenuhnya... slow2

tuberose78 said...

bisnes online pon untung juga per... senang pon senang.. jual baju/barang bebudak ker..

tuberose78 said...

kalau nk niaga kat bazar, mmg boleh la.. tapi kena ada org jaga setiap masa and kena bayar sewa sikit kutt...
terpulang ler..
kalau jual baju, iii lliiikeeee... nanti akak leh jadik regular customer korank.. tapi kena bg diskaun.. hohoo..

CuTeMiUt78 said...

yup..betul..betul..betul.. ada gak planning nak buat.. jom join jual kerepek nak.. akak suplier dari sini.. :D

joegrimjow said...

bisnes herbalife la
hehe
ley kuruskan orang
beso pahala tuuu

ape sal da beli tak makan ni ek??
is2h

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!