Header

Wednesday, August 12, 2009

DOAKAN KESIHATAN AVIN DAMIA.

Guys...

Sebenarnyakan, avin damia tengah demam tau..
Saje je taknak bgtau korang sume awal2.. Hihi..

Lepas je beday party damia aritu,
Keesokan harinya, badan damia dah mula panas..
Ye la mana taknya..
Damia push her body to d limit..
Dia x tido n x rehat pun..
Dok melayan org n main je kejenye..

Maybe sbb tu la dia suddently panas badan..
So tgh malam senin tu,
Masa kitorang kat luar, tetiba bibik sms..
Dia kata damia muntah 4 kali..

So tanpa berlengah lagi
Weols terus balik umah n bawak damia ke hospital pakar annur.
Doktor kata suhu dia tinggi... 38 deg...
Terus sumbat ubat bontot...

Lps ubat tu, ok sikit nampak dia..
Mula ceria sikit..

Tapi keesokan harinya,
Selasa... Dia mmg flat habis...
Mujur cik wanie n mama ada d umah kitorang..
So bole dia tlg tgkkn damia sementara kitorang keje
Damia mmg tak aktif langsung..
Baring n tidoo je sepanjng hari

So tgh malam smlm weols bwk lagi damia ke hospital
Sgt isau sbb badan dia panas sgt..
Doktor kata suhu badan damia sgt tinggi..
Dah naik ke 41.5 deg oooo..
Masyaallah panas sungguh badan damia !

Alhamdulillah, doktor kata semua sindrom damia ni adalah sindrom demam panas biasa..
Bukan h1n1 sbb dada damia clear..
Legaaaaa...

So doktor bagi ubat bontot lain lak..
Voren ke hapa ntah nama ubat tu..

Alhamdulillah..
Sehingga pagi tadi nampaknya damia menunjukkan perubajan positif..
Badan dia dah mula sejuk sikit..
Dia dah mula bergurau n altif sikit compare semalam..

Insyaallah petang ni dia dah bole recover fully.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

21 Comments Uols:

mummysya said...

Ya Allah, panas nya mas. Nasib baik cepat, semoga Avin sihat hendaknya.....

Dan semoga keluarga kita bebas dari segala penyakit yang membahayakan....

Insyallahh

lily lotus said...

tingginya suhu badan dia..skrg ni mmg takut sebab penyakit tu jerkan..semoga cepat recover

MaMa aYiN_FaSHa said...

mmg tinggi mas suhu dia..seb baik bawa cepat gi spital..
Lega bila dgr dia dah ok sikit..bebudak bila dah biasa aktif..sesekali demam dia flat terus mmg susah hati woooooo...

EraNaZeErA.. said...

moga damia cepat sembuh.... n ceria cam biasa balik...amin amin amin....

syanis said...

herm... panas sngt tu spi 41++..... herm... moga avin cepat sembuh k

JIVEBUMZ said...

nasib baik kak viona dan abg prebetsapu bawak damia cepat2 ke klinik..risonye kalo demam2 nie kak

rasp said...

mmg merisaukan kalo anak tak sihat kan..
nak nak skarang nie...
smoga damia cepat sembuh...
and smoga kita semua dilindungiNya..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hehehe!!! Avin Damia demam nak dapat benda baru ye... Orang tua-tua kata, budak demam, bila dah dia akan pandai macam-macam... Hiks!!! Happy Learning Avin Damia!!! ::.

masviona said...

mummsya:
tuler psl kin mas risau giler tuh...huhuhu.Tq

amin...insyaallah

lily lotus:
tuler pasal ly mmg terkejut dgr doc ckp 41.5 tuh siap tnya lagi skali....huhuhu.TQ hope soo

Mama_ayin fasha:
weols dah bawak dh ieda doc kata kena tggu dlm masa 2 hr kalu xkebah gak kena bawak foloup skali lagi coz so far smlm dianya dada ok lagi so doc kata mmg bukan H1N1 ler

masviona said...

eranazeera:
aminnnnnnnn...tq2 sgt...insyaallah hari nih dia dh ok dah tuh nmpknya

syanis:
tuler mmg tinggi pun kan ain....tq...tq

jivebumz:

tuler psl mmg risau sgt dlm keadaan skrang nih mmg kena jaga betul² lah

rasp:
tenkiu sis moga ngan doa² drp kalian avin damia betul² cepat recover balik n aktif cam biasa kan

Mr amp Mrs mondoks:
hiksss ada gak dgr tp kalu teruk sgt demamnya risau gak kan nak² musim skrang nih kan

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Owh!!! Yes!!! Absolutely kena berjaga-jaga... Sekarang musim yang sangat genting... Huhuhu!!! Dok dalam opis nieh pon rasa cam nak pakai mask 24 hours... ::.

atty's said...

tinggi tu suhunya....smoga avin cepat sembuh amin..

CuTeMiUt78 said...

ya allah panas sgt tu.. sib baik cepat2 bawa ke spital klu tak.. macam2 blh jd.. ish.. memang risau kan klu anak2 ni demam..
semoga damia cepat baik dan aktif seperti sedia kala k..

miezrina said...

alahaiiiiii kesian princess

semoga sembuh seperti sedia kala ye sayanggggg

hermmm....

DYLA said...

risaunya... damia demam 41C tu.. mana tak dia lemah. risau sgt kalau anak demam skang ni. sbb nak bwk gi klinik 1 hal. moga kite semua sihat2 sejahtera hendaknya.

mama erfan said...

sian damia... rajin2 makan ubat ye... semoga cepat sembuh ek sayang....

edrina said...

moga avin damia cepat sembuh. Ari tu pun tak dapat pegi bday party damia sebab anak2 & akak masih demam, batuk & selsema.. tak mau spread virus kat org lain pulak huhu..

tuberose78 said...

laa.. damia demam ker.. demam nk besar tuu..
hope sumer ok.. insyaallah..

tuberose78 said...

anak nana, furqan pon admitted hari tu.. positif h1n1.. suspek dapat masa main kat playground.. now tak tanya khabar dia lagi..

Kaseh said...

mudah2an avin cepat sembuh n cepat ceria kembali.. semua org risaukan damia ni...lahaii

amy said...

kcian nye avin.. mybe dia tired n cuaca kat luar trlalu pns for her.. hope dia cpt sembuh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!