Header

Thursday, August 27, 2009

Ehem.....

wahhh.. rami gak ek yg lepas bersahur terus online ek...
blog walking katanya.. ihhihi...

k lah sementara korang dah online ni, apa kata pagi2 ni aku nak share sikit ayat2 semangat...

I DON'T SET TRENDS..
I JUST FIND OUT WHAT THEY ARE AND EXPLOIT THEM

actually ayat ni aku dapat from buku yg aku baca dulu... sorry aku tak sure ayat siapa yg aku quote ni..
sangat2 menarik...

if dulu, aku just hanya target utk menjadi sbg trend setter utk mendapatkan peluang yg lebih besar dalam mempelopori sesuatu tu..
ye la as pioneer kita akan dapat jalan yg lebih mudah.. if kita wat bende yg org lain tak terpikir utk wat..

tapi lepas aku baca statement tu, persepsi aku kini sedikit sebanyak berubah..
wat pe kita sebok2 nak jd trend setter, walhal, if kita pandai manipulasi trend yg telah dicipta, kita bole berjaya setanding ngn setter tu, bahkan lebih maju lagi..

semuanya terkandung dalam makna perkataan MANIPULASI...

aku sebenarnya tak pernah share lagi prinsip aku yg ni, so ni eksklusif utk reader di masviona.com, aku nak share sempena ramadan ni.. (aku akan share sementara ni je.. lepas tu aku akan wat pwd utk baca ayat prinsip ni.. ceewah macam mahal sgt je...)

SEORANG YANG PANDAI MEMANIPULASI KEADAAN YANG KELAM DAN SERABUT KE ARAH YANG LEBIH POSITIF IALAH SEORANG YANG BIJAK MEMANIPULASI KEHIDUPAN DAN KEWANGAN - Prebetsabu

fikir2kanlah..


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

joegrimjow said...

bila bab kewangan ni suka je


dah ley jadi ahli palsapah ni

masviona said...

joegrimjow:
bab kewangan nih bior prebetsabu jerlah olah mv mls nak olah2...hikss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!