Header

Tuesday, August 18, 2009

Laksa Time Di Maluri

menu istimewa lagi special laksa resepi Pn Saadiah


Malam sabtu lepas, weols ada acara makan² beramai² lagi kat umah famili kin @ mummysya. Menu istimewa Laksa Pn Saadiah aka mama kdp mummysya.

Aku n prebetsabu dah plan sehari sebelom tuh kengkononnya nak bertandang awal ler kat Taman Maluri tuh coz kengkononnya nak mengkecohkan suasana ler sambil gotong royang memasak kan.

Sekali harammmmmm...lepas maghrib gak baru weols gerak dari PJ Oldtown kekdahnya. Ini semua gara² kuar umah dh agak ketengah harian lepas tuh gi menyopping pun agak keterlewatan lah kan pastu balik pun kepenatan lah kan ketiduran dulu pastu baru kebangkitan n barulah mandi n sesiap.

Huhuhuhu...memula mama dah ready nak ikut weols sama (dah sesiap pkai baju semua dah mama nih) sekali depa belah sana (tmn maluri) call lak soh weols booking musicbox nak karok lak tgh malam tuh.....huhuhu

Habis camne tak kan ler weols nak bawak mama kan, dah tuh if weols bawak mama weols kena hantar mama dulu balik umah kat PJ dari maluri tuh pastu shoot ke Kajang anta bibik n avin damia balik umah dulu pastu baru gi karok.....hohoho patah² balik tuh.

So mama pun decided tak jadi nak ikut lak. Aku giler dah rasa serba salah dah time tuh yerlah dah ler aku yg ajak kan sekali tak jadi lak mama lak dah sesiap dah....huhuhuhuhu (sure ler ahkak serba salah doe!!! ahkak kan menantu hantu kesayangan gitu kan....ahaksss)

Tapi nasib baik ler mama yg sporting dan mil the best in the world tuh (ofkoz ler for me kan....ahkak bukan bodek tau, mana ler tau nnti uols anggap mementang ler ahkak tau mama ahkak baca blog ijau ahkak nih kan puji melebih lak )

Ermmmmm....idak Mama nih serius tau Ma!!! Mas malu nak puji depan² kira aci lah Mas puji mama kat sini....satu dunia baca nih ma.....Khelassss mama tau!!!) Matik ler aku seminggu ni kang aku tak balik PJ nih......ahakssss

So weols pun gerak ler ke umah famili mummysya 3 beranak sambil ditemani bibik....uhukss...uhuksss. Wanie dah ada menunggu weols disana, dia dok kat sana lak kali nih gilir² kekdahnya kan.

Tak lama lepas tuh Kty n famili pun sama....makannya bila semua dah sampai tiba ler masa untuk weols semua menjamu selera n menggamatkan suasana di taman maluri tuh sesambil bergelak ketawa......hiksss happy time together² gitu.

bukan sekadar laksa nasi bersama ayam masak kicap sekuali nih pun ada tak lupa tempoyak kegemaran prebetsabu juge...hiksss

Owhhhh laksa resepi mama mummysya istimewa giler coz laksa tuh pun dia wat sendrik tau tak main ler beli² yg siap tuh kan.......huhuhu best². 1st time dlm idup aku aku tgk alat utk buat laksa tuh tapi lupa lak nak snap piccanya.....huhuhu frust ngan diri sendrik coz asyik lupa jer.

Lepas dah kenyang makan borak² sakan layan kekanak memain layan jangan lupa lirik sesama pastu weols sesiapkan diri lak untuk berkonvoi reramai ke Metro Point Kajang untuk berkaroeke beramai² gitu....hiksss syok sungguh la weiii...:)

kty nak kata ala² jadi juri Jgn Lupa Lirik th rasanya xde juri kotttt....ker kty bertafakur carik mood nak bawak lagu time karok nnti.....owwhhh uols jgn tak tau kty teror wooo karok...hiksss....larikssss

mana yg lain eh pesal muka kita jer yg ada kat sini eh kty???

Saya pun main amik jer nih dah ini yg ada dlm dlm camera prebetsabu. Saya rasa yg lain semua gi berlatih pitching lah kan kty lebih² lagi si wanie tuh dia kan bukan sekadar nak di kocok² tgh malam tuh malah nak jadi peserta jgn lupa lirik sekali tuh.....wakakakaka



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

atty's said...

adeh,,kelakau ler..dikocok2..
ko tau mas..bos aku takde..tau kt opis.aku asik kocok2 je..tu yg ym ke apa ke..aku tak layan dah..

KenalanYuk.com said...

wew..
_______________________________________________________
WWW.KENALANYUK.COM <== facebook buatan INDONESIAA ASLIIII!!! AYOOO GABUNG!!!!

Cik Wanie said...

wakakakakaka,
masakan kegemaran wanie tue,
ayam masak kicap,
br td mama masak lagi tuk wanie sebelum wanie pulang ke Alor Sta,
hik hik hik....

dikocok-kocok,
auwwwwwwwwwww....
(comfirm lps nie korang mesti akn rindoo wanie kan)
dan tarian ghairah wanie tue!!!!!

rizz said...

laksaaaaaaa1 !

Hezesuze said...

ituler geng KAMI namenye ek...bjimba2 kekdahnye...ekeke

tuberose78 said...

bestnyer laksa!! nasib aritu baru makan time besday damia..

mummYaeesh said...

jeles2..len kali nak join aci tak??

rasp said...

terkecur tgk itu ayam masak kicap...
aznil leh letak jawatan lepas nie *ihiks*

CuTeMiUt78 said...

wah... makan..makan..dan makan..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!