Header

Wednesday, August 19, 2009

Lawatan Ke Bank Negara

Orang biasanya wat lawatan ke muzium ke... library ke.. taman tasik ke..
ni ahkak n prebetsabu pi menggediks melawat Bank Negara lak apa kes?

Actually kitorang kan aritu dah berjaya melaksanakan MISI PENGHAPUSAN CREDIT CARD.
so dah tiba masanya kitorang terjah ke Bank Negara untuk tengok report card ccris weols.
Nak gak tgk samada list utang dalam report weols tu dah berkurang ke belum.. hiksss

Last sekali weols pi wat checking ccris ni tak silapnya 2 tahun lepas kot
masa tu utang belambak keliling pinggang..
credit card pun berlambak²...

sempat lagi hockay aku pose kat kubikel layan diri dorang ni... wakakaka..

yang menariknya, setelah 2 tahun tak singgah ke BNM ni, rupanya dorang dah upgrade service dorang
this time dorang dah sediakan beberapa kubikel n dorang letakkan pc n printer kat situ..
tujuannya ialah untuk self service print report ccris..
bagus hockay..
ahkak sukeee.. takyah kita pi kaunter bagai..
just terus gi kat kubikel tu, masukkan mykad n wallllaaaaa...
report akan diprint !!

tapi ahkak sedikit terperanjat bia ahkak tengok report ahkak tu tertera beberapa data loan yang ahkak tak pernah apply !!
terus aku call bank yg berkenaan dan bertanyakan khabar status pinjaman yg aku tak pernah apply tu..
then call center tu kata takde la plak rekod tu kat atas nama aku....
so kitorang suspek data tu ialah data loan yg telah diapproved untuk umah bangi ktioang aritu..
rasanya developer tu wat submission utk loan kat beberapa bank..
then kita pilih dari byk2 bank yg lulus tu, kita sign ngn 1 bank je agreement tu...
hmmm...
apapehal pun, arini ahkak kene double kompomkan perkara ni dgn bank berkenaan..
harap2 la ianya seperti teori tu dan bukannya kes kecurian identiti....

eh.. korang nak tau ke details pasal ccris?
apa itu ccris?
hmmm... kalo korang takmo tau pun, CTO Mv.com si Prebetsabu tengah menaip entry schedule gak tu..
aku intai2 dia menaip entry explain pasal ccris.

so entry aku ni aku dah schedule jam 8am...
nak tau pasal ccris, nnti prebetsabu schedule jam 10am ok??

Author's Note: Ahkak lebih suke CTO Mv.com yg explain pasal bende2 cenggitu.. ahkak suspek respek kat dia sbb dia lebih byk info n pengetahuan dalam bab2 cenggini... klu bab dapur2, makeup2, haaa.. yang itu ahkak akan bolot dulu.. hikss

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

syanis said...

bagus bagus,,,, nak tau gak

tuberose78 said...

aiyakk... mcm nak gi check jugak la.. sekali ada byk uatang daaa.... takutnyer...

@nu@r said...

Rasa macam nak pergi jugak le kat bank negara.. hehe..

atty's said...

kty pun last check..2 thn lepas..masa nak settle kat something..

mummYaeesh said...

sumpah tak tau ccris tu menda??woohoo

weols pun sama, bab2 manyak2 term and condition, gadget2 bagai mmg serah kat ahkau tp klu bab shopping.. nyiru tapak tangan gitew..woohoo

mas, semoga cpt dpt sore blk, nnt bleh karok..hiks

Hezesuze said...

ccris tu ngak tau dong tp crocs tu tau ler...wakakakak

pepun mmg ahkak nk gak tau pebenda ccris tu MV oiiii...bgus tuk panduan sume...ekeke

p/s wah smenjak 2 mnjak ni berkarok je uols ek..jeles mak tau..ekeke

lily lotus said...

tak posing dgn abg bank ke..hehe

rasp said...

bagus buat cenggini...
lebih2 teliti dengan kewangan sendirikan...

CuTeMiUt78 said...

eemmm betul..betul.. baguskan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!