Header

Thursday, August 13, 2009

LIVE: Debaran masih terasa...

Apa yg korang akan rasa bila tetiba korang dpt panggilan dari bibik kat umah, pastu bibik kata anak kita terkunci sorang2 dlm bilik !

Sure korang rasa jantung korang mcm nak gugur je kan?!

Itulah yg kitorang rasa..
Balik keje tadi, dlm kol 6+pm
Kitorang decide utk terus gi dinner sesiap sblm balik umah...

Elok2 lepas kitorang dh siap makan, tetiba bibik call
Bgtau damia terkunci dlm bilik dia..
Kitorang pun bingkas bangun and terus shoot balik umah..

Mujur kedai makan tu just area umah je...
Sampai je kat umah terus aku meluru ke bilik bibik..
Masa tu aku tgk bibik tgh tentetamkan damia from luar bilik..
Mujur damia tak panik..
Damia dok rilek je sambil mulut dia dom cakap "oo ooo tak tau.." If damia panik mau dia melalak dlm bilik tu..

Na tunggu viona cari kunci, mcm lmbt je..
Aku kuarkan kad yg ada dlm wallet..
Korek2 celah pintu tu..
Tupppp.. Pintu tu terbukak..
Terus damia berlari ke arah aku n keluar..
Mulut dia dok "ooo oooo siapa buat" lagi..

Itu time, punyalah legaaaaaaa...
Isau ok budak2 kan...
Ntah apa kang dia wat dlm bilik tu..
Dh la dlm bilik bibik tu ada iron..
Ada plug letrik.. Ish nauzubillah..

Kunci pendua ada..
Tp tula memasing dh panik.. Tak jumpe carik yg mana satu kuncinya...

Bibik kata, dia masuk toilet then tetiba damia masuk bilik dia n terus tutup pintu
And pintu tu lak terkunci...

Alhamdulillah...
Takde apape tak diingini berlaku

*berguna jugak rupanya skill mengopek kunci pintu pakai kad aku ni.. Hihi




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

15 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

sib baik mem kecik itu x panik...
ni mesti skill kopak pintu bilik masa kat hostel ni akakakaka...cam kami dulu2

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Salm......1st time comment,selame ni silent jerk...
Nasib baik takde pe2 jadi.kalu Damia nangis,confirm bertambah kecoh jadinye....mau kad pun tak dapat nk carik....hummmmmmm

Uncle Dol said...

uish.. bahaya betul...

sib baik walid dia ada skill pecah rumah.... =P

Cik Wanie said...

YA ALLAH,
terkejut bila baca entry nie,
nasib baik Damia x der apa2 kan,
syukur sgt2,
dia kan mmg suka ckp "ooo,tak tau"..

apapun syukur alhamdullilah,
lega kami dgr...

nampak sgt abg PS dulu,
penah pecah rumah org,
terer tue,
wakakakakakakkaka:)

i like!!!

prebetsabu said...

ms lilies: tu la sib baik si damia tak panik.. hari pun masih belum gelap time tu.. klu tak mau dia panik gak tu...

aj: wah silent reader.. tq tq.. tu la if damia mula menangis mmg lagi haru biru.. !!

prebetsabu said...

uncle dol: skill pecah umah? hmmmm

wanie: alhamdulillah.. oit aku mana pernah pecah umah org la!! tu skill contigency yg perlu semua org tau tu incase kecemasan camni !!! heeppppp


ALL: SAYA ADALAH BUKAN SEORANG PEMECAH RUMAH...

hahaahah

Mummy Dasy said...

Nasib dia x panik leh wat main lagi...ish selisih x boleh bayang klu dia main yg bukan2..

Dj Epoi said...

Salam.....pergh!!! macam tuh plak jadiknya.....
Sib baik ada mike skrew driver!!!
Kahhhhhhhhhhhh!!!

Ps- Kalau dah panik ..yg ada ponk jadik tak dak!!!

Kaseh said...

saspen memula tapi tergelak bila baca damia sebut ``ooh ooh sapa buat` tuh..kiut giler...sib baik dia releks jek.. kalau tak panik gak woo..syukur semua dah ok..

irda said...

damia...damia...wat bonda n walid wisau jer...Tp ok gak tue,at least kita tau gak yg bro PS ada gaya memecah umah...larikssss

Uncle Dol said...

mmg semua perlu ada skill pecah rumah tu takde la membawa maksud pernah pecah masuk rumah org.. skill tu mmg most of men tahu camne.... =] ladies, cuma jd sidekick je.. heheheheee..

lily lotus said...

haha..pandai dia coolkan diri sendiri! tabik springlah damia

atty's said...

alhamdullillah..damia takde apa..
tabik spring kat ps..toing2..

mummysyafie said...

sib baik damia tak panik kan.

teringat kes waktu abang umo 2 tahun. terkunci kat dalam keta waktu gi pasar malam bangi

time tu daddy dah kuar nak beli makanan. kiter lak tgh pegnen kan wawan so takmo ikut. tunggu la dalam keta ngan si abang. entah camne, abang nak minta mainan dier yang kiter letak dalam bonet. waktu nak amik mainan tu..kiter rapat kan pintu lak. zappp...cepat je tangan abang tutup keta dari dalam.

pastu kiter suruh la dier tarik balik, tapi dier tak reti. melalak kiter kat situ..dah la hp dalam keta. mula² abang tak melalak..dier diam je. tapi bila tengok mummy nya melalak. dier pun tumpang sekaki

dah la enjin tgh hidup lak tu. bila ramai orang hairan tengok kiter melalak sorang² kat keta, masing² pakat tolong. abang lak, semakin kuat melalak bila tengok orang ramai.

dekat nak 20 minit gak ler. sib baik ada satu cina ni bawak pembaris besi..dier cucuk kat celah mana entah.

dapat je pintu terbuka..kiter terus peluk abang..hiihihi..

daddy lak tengok orang ramai..panik je lari dari jauh. adoii...tak leh lupa la

CuTeMiUt78 said...

uish.. sib baik damia tak panik.. klu tak.. haru gak la.. kan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!