Header

Friday, August 21, 2009

LIVE: D'Paya Serai...

Lepas ni aku takmo dh mai sini..
Ni kali kedua aku singgah sini makan..

Kat hiway karak menghala pantai timur..
Ada stesen petronas..
Dlm stesen tu ada kawasan restoran..
Lps ni aku takmo singgah sini walaucamna lapa skalipun..

Sbb?

Mahal bak mampos...
Rs x berbaloi...

Nasik lemak biasa n nes ais dia caj rm6...
Nescafe ais =rm2.5 nasi lemak rm3.5 !

Rasa dia? Biasa je xde la gempak..

Member aku kene rm10.. Nasik, tempe n paru...

So if korang nak singgah sini, bersedia ngn duit byk sikit!!

Pada aku, sgt tak berbaloi..
Jadilah pengguna bijak..

Mv.com boikot d'paya serai

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

5 Comments Uols:

Tok Kemuning said...

Gue pun biasak makang kat situ tak ada masalah pun. Prebet itu restoran buffet paling murah di Pahang. Hanya dengan Rm5 boleh mulakan buffet.

Jadilah pengguna yang bijak seluk poket sebelum makan. Semak harga dimenu sebelum ambil.

Di Kay El Quality in city center buffet Rm60. Prince Hotel Rm90.

Tak kan prebet bandingkan dengan harga kat warung kok.

Apabila hidangan berjeler panjang hingga beratus ratus makanan tak kan prebet main ambik aje kok tanpa usul periksa.

Cadangan untuk prebet dengan keadaan barangan yang serba mahal sekarang ...lebih baik bawa bekal.

Bayangkan masuk tol di gombak sudah Rm5. Lori Rm10. Balik kay el tol lagi Rm3.00. Lori Rm5. Tak singgah disitu pun sudah kos Rm16. Itu jika prebet bawa bekal sendiri.
Atau prebet boleh singgah makan di genting sempah 2 x 5 juga. Atau prebet masuk bandar bentong dan makan di sana juga boleh.

Sorry anyway ini kebetulan aje singgap di blog prebet. Just giving my opinion. Hope do not mind.

prebetsabu said...

Tok kemuning: terima kasih tok ats komen tu..
Mmg diakui sblm mkn, aku x cek la plak senarai harga (xterpikir nk cek..xtau ada ke x senarai tu).. Pd pikiran aku, dari segi fizikal restoran ni, igtkn just mcm restoran standard biasa harga dia..

Api mengejutkan hati.. Harga dia mengalahkan restoran mamak nasik kandar..
Restoran buffet rm5? I don't think so.. Sbb aku just amik nasik lemak (rm3.5) n nescafe ais (rm2.5).. If restoran buffet (especially mcm hotel mahal yg tok nyatakan tu), hidangannya pelbagai (dari appetiser, main dish, kambing golek ,ayam golek,seafood, hinggalah pd dessert) biasanya buffet ialah makan dampai kenyang selagi mampu ko nak makan ko pulun.. Dan rasanya takde la ralat bayqr mahal2 mcm buffet hotel sbb disamping menu pelbagai n makan sampai tergolek, keadaan n oersekitarannya lebih kondusif n selesa..

Tp restoran d'paya tu rs aku just restoran biasa.. Takde buffet pun.. Mmg makanan dia hidang secara berderet la kat rak dia tu. But u pay what u eat.. And mahal!

If nk compare ngn rnr genting sempah, rs aku tak pernah lak aku kene caj sehingga rm2.5 utk segelas nescfe ais!

Anyway, tok, aku amat hargai respon tok.. Mungkin maklumat yg cuba aku smpikn kat tok ni x smpi sepenuhnya..

All in all, aku rs d'paya ni just restrn biasa yg cekik darah n makanan x sedap.. So for me, no more benti makan kat sini..
But if u guys nak g,silakanlah...

Mv.com tetap boikot d'paya!

Thanks

tuberose78 said...

"Nasik lemak biasa n nes ais dia caj rm6...
Nescafe ais =rm2.5 nasi lemak rm3.5!"

bapak mahal...!!!

masviona said...

tuler klu gini mmg mahal ler...kalu hotel tuh mahal pun xkisah berbaloi ngan pilihan makanan yg lain n juga suasana yg konfem lebih harmoni n selesa kan..:)

CuTeMiUt78 said...

maakkkk aaaihh.. mahalnya.. eemm boikot.. jgn tak boikot

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!