Header

Sunday, August 02, 2009

LIVE: Isteri yang setia..

Bertuah badan aku kan..
Dpt isteri yg setia menemani aku ke sana kemari..

Aku sokong ayat
"Disebalik kejayaan seorang lelaki, terdapat seorang wanita di belakangnya"

Serius...
If takde viona nak bg kata2 semangat, dh lama aku down..

Now viona tgh tunggu aku settlekan urusan keje..
Sian dia..
Hari ahad pun dia kene layan aku settle hal keje..
Last minit dpt call from boss besar..
Ada mandat yg dia nk smpaikan..

Mmg susah nak memimpin sebuah organisasi..
Baik organisasi kerja maupun rumahtangga..
Tambah pulak, bila dh memimpin, ada beberapa perkara yang kita terpaksa rahsiakan drpd pengetahuan staff kita yg lain..
Dan kadang2, dsbbkn oleh maklumat yg dirahsiakan tu, kita nmpk seolah2 memimpin ke arah jln yg salah, walhal, sbg pekerja yg dipimpin, mereka tak nampak the big picture..

Tp tu la dia adat resam sbg pemimpin n yg dipimpin..
Cuma sepatutnya sbg yg dipimpin, jika kita tau diri kita ni tak cukup info, jgn nk pandai2 buat telahan n andaian ttg kepimpinan pemimpin kita..
Might as well kita just laukan kerja kita seadanya dgn terbaik..
Barulah pemimpin dpt merancang dgn lebih rapi..

Tp..
Selalunya yg terjadi, subordinate ni selalu nampak yg negative je dr pemimpin dia..
Lps tu dok canang ngn rakan staff yg lain..
"Leader kita tu x wat keje la.."
Padahal info yg dia tau hanya secebis...

Tu la dia..
Mmg susah jd pemimpin if yg dipimpin rs diri mereka dh cukup bagus..

Thanks to viona sbb sentiasa support!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

7 Comments Uols:

mummysya said...

Betul tu... Kerana ada isteri seperti kamilah, rezeki si suami makin bertambah...

Bukan wang ringgit menjadi faktor utama, kepercayaan dan kasih sayang yang membantu dalam kebahagian sebuah rumahtangga..

Lepas tu tak reti-reti lagi nak belikan we olls GUCCI, PRDA, TODS dan Coach...

Muahahahaha....

Hezesuze said...

ekekeke agree wit mummysya....

tp idakler mewah camgitu dpt guess or LV pn dah ckp....ekeke

Cath J said...

Bagus lerrr... dapat isteri setia... ^_^

Sis-Lin said...

ermmm betul tu,kalo x de org pompuan ni,semua keje mmg x jd bg org lelaki ni..kan kan kan..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm betul..betul..betul..
kerana isteri yg taat setia la menambahkan lagi rezeki pada somi tau..

masviona said...

to all:
betul tuh sbb ada isteri seperti kita ler suami kita berjaya...ahaksss...yg penting kerjasama ye tak....hiksss

~pesal ler masam sgt muka aku tuh...biasalah tgh serius mentelaah lah katakan...hiksss

tuberose78 said...

alhamdulillah... isteri kena la setia pada suaminyer.. ihikss..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!