Header

Friday, August 21, 2009

Rajin Terlampauuuuu!!!!!


Ini ler dier kisah anak dara saya yg baru berusia 2 tahun beberapa hari....hiksss

Dia nih memang suke menconteng n juga mencakar² buku....uhuksss kengkononya dialah anak dara saya yg paling rajin (cehhhh ayat mcm perasan punya anak yg ramai sajork!!!)....hikss

Mesti aarrr ayat kena power ye tak????

Ok² ahkak melalut jom back on track balik, anak dara nih hobi dia pantang jupe book or pencil mesti nak menulis ler kengkononnya dia study lah tuh....ahakssss.

Satu hari tuh dia jupe pen pastu entah ler book ada kat sebelah but dia dok merenggek² gak nak book lain yg aku lak wat derrkkkk jer sambil dok berkemas apa yg patut.....ignore jerlah dia yg dok terjerit² mintak book lain tuh.

Lelama tuh aku dengar senyap jer kan, aku mmg dah set dlm mind if memula dia aktif pastu tetiba senyap je tuh kan mesti ler ada "sesuatu" tuh, cecepat aku menoleh kan...sekali haaaaa cepat jer dia tutup mulut dia ngan tangan kecik cute dia tuh kan...aku dah agak dah mesti ada sumthing wrong kan...hiksss

Sekali kejar dia nak tgk apa yg dah jadi kan....heheheh tak jadik marah uols gelak lagi ada ler....hiksss

mintak book tak dapat punya pasal....hiksss

dia gi conteng mulut dia....huhuhu...jom kasi close up sket

adoyaiiiii...anak dara sapa nih?????

Nasib ler xde jadi benda² yg bahaya lain kan...maklumlah pen tuh tajam gak kan. Aku rasa ler kan dia perasan pen tuh dah mcm lipstick kot itu yg dia beragan nak bersolek tuh kot kengkononya pkai lipstick kot.....ahakssss.

Lepas nih mmg nak kena bagi book terus ler bila dia mintak book tuh....huhuhu....adoyaiii rajin sungguh anak bonda study ye!!!!!! kuang3x.

Moga² dah besar nanti betul² lah rajin study dah kata nak jadi GABENOR BANK NEGARA kan....hikss. Itu impian Walid dia actually bonda dia tak kisah apa² kerjaya dia nnti pun cuma satu jer biarlah kerjaya yg halal n yg baik² saja n yg penting dia minat n sesuai dgn qualification dia nanti...hikssss...Insyaallah....ameeen.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

rizz said...

slmt bpose akk

tuberose78 said...

kat umah, dinding dah jadik 'mural' dahhh... haahha.. tak larat nk latrang.. buku mmg berlambak.. dinding jugak menjadik pujaan hati..

Cath J said...

Alahai.... nasib baik bukan 'marker pen' yg besorrr tu.... haaaa kau.....

Hezesuze said...

tu mesT ikut pangai mak bapak dia kot....ekekke

slmt berpuasa MV n PS...

masviona said...

rizz:
selamat berpuase jugak buat awk rizzz..:)

tuberose:
itu ler psl buku berlambak pun nak gak conteng tang lain....hiksss

cath J:
ituler dia lepas tuh leh plak dia gelak bila dah terkantoi tuh...sengih mcm tak bersalah je...eeeeiii geramnya

hezesuze:
entah ler kak...hiksss but if ikutkan saya nih mmg suke menconteng gak tp idak ler smpai ke mulut pun nak conteng....wakakakaka...dia ikut walid dia kot....ahaksss

selamat berpuase jugak utk akk...:)

Kaseh said...

hehee budak bertuah nii.. muka di contengnya..haha nak marah pun tak jadik kan mas.. sebb comel jek.. kecik2 da pandai mekap ni.. ntah2 dia nampak korang masa sesi belajar mekap tuh kot..tu yg dia polo..hehhe

Dee said...

wui..rajinnya..dh ada misai kucinglah kt muka damia tu..kihkihkih..

masviona said...

kaseh:
ituler psal...sampai ke muka dia conteng...adoyaiii

ermmm masa weols ada kelas mekap tuh damia tak ikut dia demam time tuh....hiksss tp dia mmg suke mekap ler

dee:
hiksss...tuler dia dh mcm misai kucing lak jadinya....wakakakaka

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. sib baik kat mulut je dia sempat nak menyonteng.. klu kena kat satu muka.. adddoooii la.. damia..damia.. lawak tau.. over rajin okey...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!