Header

Tuesday, August 25, 2009

Sebu Perut, Naseb Ada ENO

Lepas sahur malam semalam, seharian aku xsenang duduk.

Ngantuk tapi xleh tido......huhuhuhu. Seksanya jiwa raga rasanya.

Semalam lak membizi biasa ler memproses gaji dekat² nak ujung bulan nih kan. Sepanjang waktu kerja tuh aku gagahkan jua ler even tak larat pun nak wat camne kan.

Dari pagi tuh perut aku sebu semacam jer pastu kepala pusing giler² pastu mulut lak loya semacam macam nak muntah jer kalah org morning sickness uols.....huhuhu

Lepas tuh dah jupe prebetsabu ngadu kat dia ler kan so dia pun belikan ENO perisa halia tuh. Beli kat 7 Eleven jer time gi beli juadah berbuka kat param seksyen 1, BBBangi.

kalu uols suka minum air halia yg asli tuh lagi mujarab kot but aku nih jenis xleh masuk benda² camtuh so terpaksa minum eno nih jerlah.....huhuhuhu


Aku tak larat giler ler time gi param tuh, tp gagahkan jua. Bibik tanya nak masak kat umah ke aku ckp xyah ler malas nak pk² dah tuh if dia nak tolong masak pun aku gak yg nak kena pk itu ini nak masak apa, malas plak aku nak pk petang semalam....huhuhu

Lepas makan buka puase semalam terus minum eno nih. Alhamdulillah lepas minum tuh terus kuar angin² yg tak berkenan kt dlm badan.....hiksss pempaham jer lah ek.....hehehehe

Lepas tuh alhamduillah syukur.......dah xde sebu² n loya dah cuma kepala je pening sket....tapi alhamdulillah ada kesannya syukur ke hadrat Illahi.

tapi seksa juge ler aku nak habiskan even setengah gelas jer air eno halia nih.....huhuhuhu


Tak suke tapi demi kesihatan kena ler kuatkan diri tapi kalu ler leh aku berdoa sgt lepas nih aku mintak ya Allah ya Tuhanku aku xnak lagi terkena penyakit camni seksanye rasa....pening + loya +sebu perut.......huhuhuhu......jgn ko dtg lagi.....pergi...peri pergi.





MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

tuberose78 said...

kalau eno oren sedap.. rasa mcm air oren gas tuu..

Kaseh said...

kalau pening loya nak bg damia adik takper kan mas kan kan kan.. jeling PS sat..hehe

Dee said...

nak start gastriklah tu kot mas..jaga diri ok..

prebetsabu said...

Ya Allah ya tuhan kami, janganlah lagi Dikau menduga masviona dgn penyakit ini lagi.. kasihanilah dirinya.. amiinn

masviona said...

tuberose:
ye eh kak xpernah rasa lak..hiksss nnti leh la try kan

kaseh:
hehehe...itu ler kalu loya n pening ada isi tak per gak berbaloi² kata org kan...ini tidak pening sebu n loya yg amatlah menyiksakan but sbb perut masuk angin....adoyaiii saba jer lah bebanyak kan

dee:
entah lah dee ye kot tp mintak jauh ler xnak dah ada pengalaman cam gini...seksanya

prebetsabu:
amin....tenkiu sayang

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!